Taner ÖZDEMİR "Herkesin Aday Olmaya Hakkı Vardır."

Taner ÖZDEMİR

Kartal Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi ve Kartal Belediyesi 1. Başkan Vekili Taner Özdemir, Pazar günü gerçekleştirilen CHP İlçe Devir-Teslim töreninde yapmış olduğu konuşmada “ Yerel seçimlere 2 yıl 3 ay kaldı şimdiden belediye başkan adayı konusunda tartışma başlatılmaması gerekir” tarzındaki serzenişine Meclis 1. Başkan vekili Taner Özdemir’den yanıt geldi. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan, doğru olduğuna inandığı ilkelerinden taviz vermemekle tanınan Kartal Belediyesi 1. Başkan vekili Taner Özdemir, “ Bu süreçte herkesin aday olma hakkı vardır doğrudur ama kimse belediyeyi ve partiyi yıpratmadan aday olabilir. Yıprattığınız zaman, yarın kazanılamayan bir belediye de ADAY olmanın kimseye bir getirisi olmayacaktır. Partiye de bir kazanç söz konusu olmayacaktır. O yüzden Sayın Öz’ün bu noktadaki uyarısı doğrudur herkes çalışmasını demokratik bir şekilde yürütmesi gerekiyor. Ne partiye ne belediyeye zarar verecek, sonuç itibariyle Kartal halkına yansıyacak bu. Zarar vermeden bu işi aktar ölçüde ortak müştereklerde götürmek gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuya açıklık getirmiş oldu.

“TOLERANS GÖSTERDİK”

Özdemir, Aralık ayı son Meclis toplantısında bir ilki gerçekleştirdi ve 35 konuşmanın yapılmasına izin verdiği oturumun bundan sonraki birleşimlerde de aynı uygulamanın söz konusu olamayacağını dikkat çekti ve “ Aralık ayı son meclis toplantımızda o kadar sert eleştirilere rağmen hiçbir tansiyon yükselmesinde mehal vermedim. İnanların konuşmasıyla bir şey değişmez yani sözünü kesebilirsiniz orda,kısa bilirsiniz orda.Bu hem kamuoyu tarafından hem meclis üyesi arkadaşlarım tarafından yanlış anlaşılmalara mahal  vermesin  istedim. Arkadaşlarım kendini  ifade etsinler ondan sonrada  oylamaya geçelim zaten sonuç itibariyle oraya insanlar gelirken kendi kararlarını verdikleri için pek fazla bir  etkisi de  olmamasından kaynaklı.Ortamı germemek adına böyle bir tolerans’ta bulundum. Ama bu demek değil ki önümüzdeki süreçlerde hep bu kadar toleranslı ve uzun süreli bir konuşma olacak diye bir şey söz konusu değil. Gelir gelmez radikal lik içersinde olmamak adına tüm arkadaşlarımıza tolerans gösterdik. O gün zaten birde gelen konu Kartal için büyük önem arz eden bir konu olan Deprem dönüşümü ve emsal artışları ile alakalı olduğu için,özellikle vatandaşı bire bir yakından ilgilendiren  bir durum  olmasından kaynaklı müsamaha gösterdim.Çünkü Kartal halkının yararına olacak bir çalışmaydı.Kartal halkının menfaatine olduğuna inandığım konularda konuşmayı sınırsızda tutabiliriz” hatırlatması yaptı.

“ EZİLENLERİN YANINDAYIM”

Ayrıca sanatçı kişiliği ile tanınan, sevilen ve Kartal halkının “Delikanlı” kişiliği ile tanıyıp sevdiği Taner Özdemir, SANATÇI kimliği ile ilgili şöyle konuştu. “  Sanatla politika iç içe normalinde baktığınızda. Türk Halk Müziği Ses sanatçısıyım. Sonuç itibariyle Türk Halk Müziği zaten halkın kendisini ifade biçimidir. Halkın kendine öz, kendini anlatan değerleridir bizde bu süreç içersinde bir her zaman şuna inanıyoruz. Ben şahsım adına devletin sanatçısı olmaz diyordum halkın sanatçısı olur.Sonuç itibariyle herkes çok mutlu olabilir herkes çok iyi bir yaşam içersinde olabilir.Ama sanatçının özelliği azınlık dahi olsa ki, bu çoğunlukta ezilen kesimlerin sesini dile getirebilmektir.Yani sosyetenin sanatçısı olmak yerine halkın sorunlarını dile getiren  sanatçı olmayı tercih ederiz. Buda şu demek aynı zamanda para kazanmak yerine ideal uğruna sanat yapmak anlamını taşıyor. Bizde seçimimizi bu yönde kullanıyoruz. Sanatçı kimliğinin vermiş olduğu avandaşlar çok fazla. Hem mikrofon hâkimiyetinde daha rahat oluyorsunuz. Heyecan noktasında heyecanı biraz daha azaltmış oluyorsunuz. Aynı zamanda alana çıktığınız zaman halk tarafından biraz daha ilgiyle karşılaşıyorsunuz önemli olan bu ilgiyi bu alakaya  doğru bir şekilde götürebilmek ve ezilen kim olursa olsun ayrım yapmaksızın rengi dili ırkı hiç fark etmez. Kim olursa olsun eğer bir ülkede haksızlığa uğruyorsa o haksızlığa uğrayan insanın yanında olmak anlamını taşıyor. Biz olaya böyle bakıyoruz” yorumunu yaptı.

Özdemir, Kartal’da yeni bir süreç başladığında sözlerine ekledi.

FETHİ SATICI

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2011, 06:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17