Taner Özdemir Halkçı olduğu için mi CHP'den 1 yıl uzaklaştırma aldı?

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Belediye meclis üyesi ve meclis 1. Başkan vekili Taner Özdemir’e partisinden 1 yıl uzaklaştırma cezası verildiği haberi ulaştı bizlere.

Taner Özdemir Halkçı olduğu için mi CHP'den 1 yıl uzaklaştırma aldı?
banner46
Konu hakkında bilgi edinmek amacıyla aradığımız Özdemir “Parti içi bir karardır. Bu konuda konuşmak istemiyorum. Yüksek disiplin kurulunun konu hakkında doğru kararı vereceğine inancım tamdır.” Diyerek partisini savundu.

TANER ÖZDEMİR KİMDİR?

Cumhuriyet Halk Partisi için gençlik kollarında yetişerek 20 yıldır çalışan, delege olan,  6 dönem ilçe yönetiminde görev alan, 2 dönem ilçe sekreterliği yapan, partisi için canla başla koşturan bir isimdir Taner Özdemir.

ÖZDEMİR’İN SUÇU NE?

Özdemir, hiçbir siyasi erkin,  tabiri yerindeyse hiçbir babayiğidin yapamayacağı bir şeyi yaptı. Yönettiği Kartal Belediye Meclisinde kamu zararı olduğunu görerek savcıları göreve çağırdı. CHP’liler şok oldular adeta. Çünkü siyasette bir mantık vardı. O da “Aman partim zarar görmesin!” mantığı idi! Her ne kadar Halk, Vatan, Millet edebiyatı yapılsa da iş partiye gelince yola çıkılan o değerler geri bırakılıyor maalesef.  Özdemir adalet istemişti. Kamu zararına yani halkın zara uğratılmasına tahammül edememişti. Oysa günümüz siyasetinde, “Partim için çoğu şeyi görmeyeceksin!” düşüncesi öne çıkıyordu.


Özdemir başka ne yaptı? CHP için olmazsa olmaz olan İşçi hakları için yağmur çamur demeden yürüdü. Başka ne yapmıştı? Partisini daha iyi yerler getirmek için CHP Kartal İlçe Başkanlığına aday olmuştu. Çok az bir sayıyla ilçe başkanlığını Kamer Gök’e teslim etti. Özdemir’in partisinden uzaklaştırılmaya çalışılması MUHTEMEL İLÇE BAŞKANI ADAYI RİSKİ? Nedenini akıllara getirdi.

ÖZDEMİR’İN SİYASETE İHTİYACI MI VAR?

Özdemir,  gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında işyerleri olan, sanatçı kimliğiyle ve sesiyle sevilen aranan bir sanatçı. Yani ne maddiyata,  ne de makama ihtiyacı olan birisi. Aynı zamanda inandığı değerler ve savunduğu düşünceler için mücadele etmekten vazgeçmeyen birisi.

CHP’Mİ KAYBEDER! ÖZDEMİR Mİ?

Özdemir’in haricinde kentsel dönüşümle savaşan halkçı İbrahim Doğan’la, Orhan İspekter ve Atilla Duman’da disiplin koridorlarında yıldırılma turları atmaktalar. Karar vermek artık Özdemir’in mensubu olduğu CHP’nin yüksek disiplin kuruluna düşmüştür. Aldığımız duyuma göre yeni yerel seçimlerde birçok meclis üyesinin de birileri tarafından çizik yiyeceği yönünde.

KARTAL CHP’DE ERZİNCAN KIYIMI MI VAR?

Kartal’da Erzincanlılar kalabalık bir nüfusa ve çoğunluğa sahipler. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tabanının çoğunluğu da Erzincanlılardan oluşmaktadır. Hal böyle iken, gerek disiplin yoluyla,  gerekse yıldırma ve bezdirme yoluyla Erzincanlı olan Taner Özdemir, İbrahim Doğan, Atilla Duman, Yüksel Çiftçi, Binali Karaman vb. İsimlerle sanki CHP'de Erzincanlılar kıyıma uğratılıyorlarmış gibi bir görüntü oluşmuştur.

SEÇİM VİRAJINI CHP TAKLA ATMADAN GEÇER Mİ?

Anlaşılan o ki, Kartal’da CHP zor bir sınavdan geçecek. Yani Kartal’ın 15 yıl sonra tekrar sol görüşlülerin eline geçmesinde emeği geçen başta Yüksel Çiftçi ve dava arkadaşları, meclis üyeleri teker teker CHP’ye küstürülmeye çalışılacak gibi görünüyor.

KİMLER DİSİPLİN EDİLMELİ!

Yani Kartal, ya 15 yıl bir daha almamak üzere kaybedilecek, ya da yeni ilçe başkanı ve yeni belediye başkanı adayıyla kırılan dökülenler toparlanıp Kartal sağ görüşe verilmeyecek.

CHP yüksek Disiplin kurulunun 15 yıl sonra Kartal’ı kazanan CHP’lileri mi! Yoksa kaybettirecek olan CHP’lileri mi disiplin edeceği ise ayrı bir muamma.

Hep birlikte yaşayıp göreceğiz…

 

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2013, 00:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17