Taner Özdemir 'Bu yapılan saygısızlığı kınıyorum!'

Taner Özdemir "Sivas'ta bu gün on binler katılıyorsa bu avrupa alevi birliklerinin sayesinde olmuştur! Kimse bunu inkar edemez!"

Taner Özdemir 'Bu yapılan saygısızlığı kınıyorum!'
CHP Kartal Belediye Mecli Üyesi Taner Özdemir sosyal medyada ki hesabından bir kınama yazısı yazdı. 


İşte Özdemir'in o mesajı;



Bu yapılan saygısızlığı kınıyorum! Sivas'ta bu gün on binler katılıyorsa bu avrupa alevi birliklerinin sayesinde olmuştur! Kimse bunu inkar edemez!


Evet açıklamadada yer aldığı gibi bazı kurumlar kendilerini türkiyedeki alevilerin temsilcisi zannediyorlar! Oysaki demokratik olmayan alevilerin üye bile olamadığı 150-200 kişilik bir grup içerisinden bana göre demokratik olmayan milyonlarca aleviyi temsil ettiğini düşünen insanlardan oluşuyor! Yani meşru bile deyiller! Zenginler 
klübü gibiler! Şahsım ve ailem adına bizi temsil etmemektedirler! İlk kez bu yıl sivas anmalarına işte bu sebepten ötürü katılmama kararı aldım! Çünkü sivasta sanatçı vede aydınların yakılmış olmasına rağmen hiç bir sanatçıya söz hakkı vermemelerini yıllardır protesto etmemize rağmen belki düzelir diye beklemenin bir anlamı vede bir mantığı yoktu! Kaldıki bana göre oradaki tek meşru kurumlardan biri olan AABK ve başkanı sayın Turgut Öker'e yapılan bütün alevilere yapılmış bir terbiyesizliktir!


İşte bütün bu olumsuzlukları önceden bildiğimiz için üzülerek Sivas'a gelmedim! İnanın bir çok alevi ne fevzi gümüşü nede diyerlerini tanımamaktadır! Bizim gibi sanatçılarla bile ilişkisi olmayan bu ve benzeri sözde alevi örgüt temsilcileri padişahlık sistemi kurmuş gibi o dernek yada vakıfların başında demokratik olmayan yöntemlerle seçilmekle beraber halktan vede bizlerden uzaktırlar!


Türkiyedeki halk saf ve temiz duygularla içinde Alevi kelimesi geçtiği için düzenlenen etkinliklere katılırlar! Bunlarda biz yaptık sanırlar! Şimdi buradan soruyorum! 20.milyon alevinin yaşadığının idda edildiği bir ülkede bütün alevi derneklerinin kaç üyesi var toplam ne kadardır türkiyedekilerin tamamından bahsediyorum! Açıklasınlar! Yani halk aleviliğe sahip çıkıyor bu derneklere deyil!



Koltuk uğruna milletvekili olabilmek uğruna oraları kullanıyorlar ama hiç biri ön seçimlerle gelmeyi göze alamazlar! Çünkü halkta karşılıkları yok! O yüzden sayın Turgut Ökere yapılan bu haksızlık aslında kıskançlığın bir ürünüdür! Çünkü Turgut Öker!in hem avrupada hem türkiyede tabanda karşılığı var! Bu terbiyesizliği kınıyor, üzülme başkan diyorum! Senin halkta onların ise bir avuç zümrede karşılıkları var! Şimdi birileri son milletvekilliği seçimlerini örnek verebilirler ancak bu doğru bir tesbit olamaz bana göre çünkü tarihte ilk defa bir alevi genel başkan olduğu için insanlar sayın Turgut Öker'e oy vermemiştir yani oylar bölünmesin demişlerdir!


O yüzden asla bir ölçü deyildir! Yani kılıçtaroğlundan başkası genel başkan olmuş olsaydı sayın Turgut Öker kesin milletvekiliydi! Biz bunu halkla yaptığımız konuşmalarda görüyoruz vede biliyoruz! Yani o seçim bir ölçü deyildir! Saygılarımla! Taner özdemir!
Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 12:11

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hayri Gul
Hayri Gul - 10 yıl Önce

Selamlar Kardes
Gercekten cok buyuk hata yapilmis kabul edilir gibi degil yillardir Sivasa anmaya katilmayanlar alevilik adina hic bir katkisi olmayanlar bugun orada soz sahibi olmuslar Kesinlikle Kiniyoruz yureginize saglik

Kuzen
Kuzen - 10 yıl Önce

Azina saglik

SIRADAKİ HABER

banner17