Taner ÖZDEMİR "BİZLERİ DİSİPLİN SOPALARIYLA YILDIRAMAZLAR"

Taner ÖZDEMİR

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Belediye meclis üyesi Taner ÖZDEMİR’e son zamanlarda yaşanan gelişmeleri Kartal halkı adına sorduk. ÖZDEMİR’de dobra dobra açıklamalarda bulundu.

 Sayın ÖZDEMİR, geçtiğimiz günlerde yapılan CHP ilçe toplantısında basının dışarı çıkmasını istediklerinde siz de ” belediyenin basını da dışarı çıksın” demişsiniz. Neden böyle bir talepte bulundunuz? Açıklarmısınız.

 MUHALİFLER FİŞLENMEYE ÇALIŞILIYOR

 - Evet, toplantıda teşkilatımızın kamerası zaten çekim yapıyordu. Başkanımız Belediyenin imkanlarıyla bir takım yaptırımlar uyguluyor. Burada maksat Taner ÖZDEMİR ya da muhalifler konuşurken kimler alkışlıyor bunları tespit ederek adeta fişleme yapılıyor. Bu düşündürücüdür.

 5 milyon lira gibi büyük bir para’dan bahsetmişsiniz. Nereye kullanılmış bu para?

 -Ben belgesiz hiçbir şey konuşmadım. Sorduğum soruların başkan hiç birine cevap veremedi.

500 bin lira bağış aldırdım diyor. Külliyen Yalan! Karyapsan üzerinden  5 milyon lira reklam sözleşmesi Kartalspor ile Yapıldı mı? Yapılmadı mı? Ben bunu sordum bağışları değil.

 Neden Disiplin cezası aldınız, anlatırmısınız?

 -   Karyapsan’ın mecliste geçmeyen oylamasında ben rahatsızlığım nedeniyle tuvalet ihtiyacı için çıkmıştım. Bilinçli bir şekilde çıkan Seyfullah ONGAN ve diğer arkadaşlarla ilgili hiçbir işlem yapılmazken ki (ben bir işlem yapılsın demiyorum)  ben meclisi terk etmedim. Meclise geri döndüm. İlçe başkanımız 6 kişinin dosyasını disipline gönderdi. Sadece Taner ÖZDEMİR’in dosyasının alınıp disipline sevk edilmesini ben Kartal kamuoyunun taktirine sunuyorum. Bu konuda yapılan bilinçli yalan haberlerle tarafsızlığımı yitirmişim gibi göstermeye çalışıyorlar. Ellerinde ki belgeleri ortaya koymuyoırlarsa “namustan ve şereften yoksundurlar.”

 BİZLERİ DİSİPLİN SOPALARIYLA YILDIRAMAZLAR

 -   Bizim başımıza gelen bu cezaların tek nedeni vardır. Genel başkanımıza layık bir şekilde dürüst bir siyaset uygulamaya çalışıyoruz. Kartal’lıların paraları çarçur edilmemesi noktasında Kartal’lılara verdiğimiz sözü tutmaya çalışıyoruz. Kentsel dönüşümle halkı Kartal’dan uzaklaştırmaya çalışıyorlar.

 İBRAHİM DOĞAN HALKI SAVUNDUĞU İÇİN CEZALANDIRILDI

 Sevgili İbrahim DOĞAN kamu malı olan yeşil bir arazinin bir üniversiteye verilmesine red oyu verdi diye disipline gönderilmesi bizleri hayrete düşürdü. Halkını savunan bizlerin başlarına disiplin sopaları vurulacaksa sorun değil. Bizim halkımızdan aldığımız gücümüz var. Birileri gibi kentsel dönüşüm yani rantsal dönüşümcü ağa babaları arkamızda yok. Bu ülkede namuslularda en az namussuzlar kadar cesur olmazsa bu ülke kurtulmaz.

 TAKKE DÜŞTÜ, KEL GÖRÜNDÜ

 Kimse benim partililiğimi tartışamaz. Gençlik kolları başkanlığı yaptım. 6 dönem ilçe yöneticiliği, 2 dönem de ilçe sekreterliği yaptım. Dışarıdan atamayla gelenler benim kadar partili olmaları asla mümkün değildir. Benden daha fazla CHP’yi düşünüyor olamazlar. Çünkü eğer düşünüyor olsalardı CHP’nin ilkelerine ayak uydururlardı. Vatandaşlar bize tavır koyuyorlar. Nasıl CHP’lisiniz? Meclis üyesisiniz? Neden yanlışlara karşı durmuyorsunuz diyorlar. Halkım yanımdadır, haksızlıklara boyun eğmeyeceğim. Deyim yerindeyse “takke düştü, kel göründü.” Biz 30 yıldır Kartal’lıyız. Birileri yarın Zekeriya köyde ki villalarına geri dönerken, Bizler yine Kartal’da kalacağız.

 İŞÇİ ALIMLARINDA HAKSIZLIK VAR

 Biz göreve gelirken Kartal’ın nimetlerinden yalnız Kartal’lılar faydalanacak dedik.  Ama maalesef Kartal’ın dışından işçi alımları var hem de onlarca. Bunların için de Döviz bürosu sahibinin çocuğu, müteahhidin çocukları var. Oysa genel başkanımızın açıkladığı yeşil kartlı ailelerin çocuklarını istihdam edeceğiz diyor. Genel başkanımızın açıkladıklarına uymalarını tavsiye ediyorum. Projeleri bu yönde olmalı.

 KARTAL’IN ARSASINA BİNA DİKTİLER

 - Cevizli’de bulunan 12. Parsele inşaat dikmişler. Bizim belediyede hiç mi kontrolör yok?   Hiç mi imar da adam yok? Hiç kimse gidip gelmemiş mi? Bu binayı kimse görmemiş mi?  Şimdi satışını yapıp, yasalaştırmaya çalışıyorlar. Bu sorumlular hakkında başkan ne gibi girişimde bulunmuş! açıklasın. Sayın başkan merak ediyorum. Suç duyurusunda bulunmuş mu? Ya da niye susuyor bilelim? Şayet bir şeyler yapılmışsa meclis üyelerine niçin bilgi verilmiyor?

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2011, 06:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17