Soğanlık Merkez Camii yenisi yapılmak üzere yıkıldı! Soğanlık halkı yaşadı!

Soğanlık Merkezi, yapılacak yeni proje ile değer kazanacak.

Soğanlık Merkez Camii yenisi yapılmak üzere yıkıldı! Soğanlık halkı yaşadı!
banner46

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Soğanlık Merkezine muhteşem bir Camii ve Meydan yapmaya hazırlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanları Soğanlık Merkez Camii'ni yıktı. Soğanlık Merkez cami derneği yönetim kurulu üyeleri, dernek başkanı Ali ÖCAL ve Ak Parti Kartal Belediye Meclis Üyesi Metin Bektaş yıkım esnasında hazır bulunup yakinen takip ettiler.


Soğanlık Merkez cami derneği yönetim kurulu başkanı Ali Öcal Gazetemize yaptığı açıklamada; "İşte merkez caminin yıkılmadan önceki son görünüşü. Bugün Soğanlık'ta tarihi bir gün yaşıyoruz. Soğanlık halkının merakla beklediği an geldi. Merkez Camii ne zaman yıkılacak? Yıkıldı, yıkılacak derken yeni büyük cami ne zaman yapılacak sorusunun cevabı bugün artık merak uyandırmıştır. 27 Mart'ta göreve geldiğimiz yep yeni bir ekiple hızla faaliyete geçerek 1 hafta gibi kısa zamanda cami boşaltılarak hurdalarını ayırıp sattık. İskelet haline getirilen eski camimiz yıkıma hazır hale getirilmiş ve büyük şehir yıkım ekibi tarafından bugün yıkılmıştır.

Halkımızın sabırsızlıkla beklediği ihtiyaca cevap verecek tarihi modern bir caminin yapımına ilk adım bu gün atılmıştır. Soğanlık Merkez Camii cematı ve halkına hayırlı olsun,
Derneğimize yardımlarını desteklerini esirgemeyen arkamızda kale gibi duran Ak Parti teşkilatımıza, başta ilçe başkanımız sayın Mehdi Akman'a, meclis üyelerimiz Mimar Hüseyin Karakaya'ya, Kubilay Salihvatandaş'a, Yunus Fırat Aydın'a, İstanbul Büyük Şehir yetkililerine minnet ve şükranlarımızı sunarız." diyerek sözlerini sonlandırdı.



Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2016, 00:01

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17