Sivil Savunma Ekibi Yanan Teknede Hayat Kurtardı

Kartal Belediyesi Sivil Savunma ekipleri, alev alev yanan lüks yatta mahsur kalan yat sahibi ve eşini ölümden kurtardı.

Sivil Savunma Ekibi Yanan Teknede Hayat Kurtardı
banner46

Korkunç olay, Sedef Adası’nın 10 mil açıklarında meydana geldi.  15 metrelik lüks yat, belirlenemeyen bir nedenle yandı.


Olay sırasında, Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesisleri’nde görev yapan Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü Deniz Arama Kurtarma ekibi, denizden gelen duman üzerine arama kurtarma botuyla olay yerine hareket etti. Kısa sürede yanan teknenin yanına ulaşan Kartal Belediyesi Sivil Savunma Ekibi, alevler içinde olan tekneden tekne sahibi ve eşini son anda kurtardı.


Kurtarma faaliyetinin ardından deniz güvenliğini alan Kartal Belediyesi Sivil Savunma ekipleri, kıyı emniyetine haber verdi. Kıyı Emniyeti tarafından uzun uğraşlar sonucunda söndürülen lüks tekne, çekiciler yardımıyla Tuzla Tersanesi’ne çekildi. Yanan tekneden kurtarılan iki kişi ise Kartal Belediyesi Sivil Savuma Arama Kurtarma Botuyla karaya çıkarıldıktan sonra en yakın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.


Kartal Belediyesi, Başkan Op. Dr. Altınok Öz’ün girişimleri ve talimatıyla, Türkiye’de Deniz Arama Kurtarma Ekibine sahip tek ilçe belediyesi olma özelliğine sahip. Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü Deniz Arama Kurtarma ekibi, bugüne dek Kartal ve Adalar açıklarında yaşanan buna benzer pekçok olaya zamanında müdahale ederek önemli bir görevi yerine getiriyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2013, 00:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17