Sivaslılardan "Yaşarken Sanatçına Sahip Çık" programı coşkulu geçti

Güne Doğuş Haber gazetesi Ana Sponsorluğunda...

Sivaslılardan

Güne Doğuş Haber gazetesi Ana Sponsorluğunda Gerçekleştirilen Sivaslı Sanatçılar Birliği Kültür Derneğinin "Yaşarken Sanatçına Sahip Çık" programı Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Geceye, zorlu kış şartları, kar yağışı, uzun süren elektirik kesintisi ve yoğun trafik sorunlarına rağmen sanat severler ve türkü dostları katıldı.

İlk olarak yaşayan en büyük ozanlardan Ali Kızıltuğ’a plaket töreninin ardından, kaybettiğimiz değerli ozanlarımız anısına onur plaketi, ve 20 Kadar Değerli Sanatçı Ve Ozanımıza Verililen Teşekkür Plaketiyle ikincisinin gerçekleştirildiği kültür etkinliği, sanat ve siyaset dünyasından türkü dostlarının yoğun katılımıyla renki görüntülere sahne oldu...

Güne Doğuş Haber Gazetesinin Ana Sponsorluğunda gerçekleştirilen geceyi yine Güne Doğuş Haber Gazetesinin Haber Müdürü Güldür Bilgili Sivaslı Sanatçılar Birliği Genel Başkanı Ünal Taşlık ile birlikte sundu.

Güldür Bilgili gecenin açılışını misafirleri selamlayarak başlattı ve ‚’’Değerli Misafirlerimiz; Sivaslı Sanatçılar Birliği Kültür Derneğinin Yaşarken Sanatçına Sahip Çık Modeliyle Başlattığı Ve  İlk Olarak Yaşayan En Büyük Ozanlarımızdan Ali Kızıltuğ’a Plaket Töreninin Ardından Bu Akşam Burada, Kaybettiğimiz Değerli Ozanlarımız Ali Ekber Çiçek, Abdullah Papur Ve Muhlis Akarsu Anısına Onur Plaketi, Ve 20 Kadar Değerli Sanatçı Ve Ozanımıza Verilecek Olan Teşekkür Plaketiyle İkincisini Gerçekleştirdiğimiz Kültür Etkinliğimize  Hoş Geldiniz…Sizleri; Mustafa Kemal Atatürk, Onun Silah Arkadaşları, Ülke Bağımsızlığı Ve Bütünlüğü Uğruna Canlarını Feda Eden Tüm Şehitlerimiz Ve Ebediyete Uğurladığımız Tüm Ozanlarımız, Sanatçılarımız Anısına Bir Dakikalık Saygı Duruşu Ve Ardından İstiklal Marşına Davet Ediyorum.’’ dedi.

İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Usta Sanatçı ve Sivaslı Sanatçılar Birliği Genel Başkanı Ünal Taşlık günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Kültürümüzün zenginlikleri ve derneğin çalışmalarına değinen konuşmasıyla geceye katılanlar tarafından büyük beğeni toplayan Taşlık ciddi sağlık sorunlarına rağmen görevini eksiksiz yerine getirdi.

Gecede Kültür Bakanlığı Sanatçısı Uğur Kaya’nın Sinevizyon Gösterisi ve anlatımı sanatseverlere duygulu anlar yaşattı.

Gurup Çinko dinletisi, sırasıyla sanatçılarımızın dinletisi ve plaketlerinin verilmesi, kaybettiğimiz değerli ozanlarımız anısına yakınlarına onur plaketlerinin verilmesiyle devam eden geceye çok sayıda sanatçı, siyasetçi, iş adamı ve halkımız katıldı.

Geceye İstanbul’da bulunan ve yoğun çalışmasına rağmen katılan İstanbul Milletvekili OsmanBoyraz, halk kültürüne, türkülerimize, ozanlarımıza ve sanatçılarımıza verdiği değerle bilinmektedir.Bu vurgularla sahneye davet edilen genç milletvekilimizin heyecanı gözlerden kaçmadı. Yaptığı konuşması ve Aşık Veysel’den okuduğu şiirle misafirlere hoş anlar yaşatan Osman Boyraz konuklar tafarından dakikalarca alkışlandı.

Usta Ozan, Büyük Değerimiz Aliekber ÇİÇEK anısına verilen  plaketi kızı Ebru ÇİÇEK aldı.

Heyecanı ve duyduğu gururu dile getiren Ebru Çiçek, ’’ Babamı unutmadığınız ve eserleriyle yaşattığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu plaketi evimin en güzel yerine koyacağım’’ dedi.


Gecede, özverili çalışmalarından dolayı Güne Doğuş Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Nergiz Süslü’ye dernek yönetimi tarafından birde plaket verildi. Nergiz Süslü plaketini İstanbul Milletvekili Osman Boyraz’ın elinden aldı.

Bir birinden değerli ozan ve sanatçılarımız seslendirdikleri eserlerle geceye katılanlara unutulmaz anlar yaşattılar.

Gece; en son sahne alan Sivaslı  Sanatçılar Birliği Dernek Yöneticisi ve sanatçı Adnan Demir’in söylediği türküler ve halaylar eşliğinde son buldu.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2012, 23:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17