Sayın Altınok Öz! O Camiyi, Halka rağmen mi yaptırmayacaksınız?

Bir siyasetçi kameraların karşısına geçip "O Camiyi yaptırmayacağım!" der mi? Nasıl der? Nasıl böyle bir gaflette bulunur?

Sayın Altınok Öz! O Camiyi, Halka rağmen mi yaptırmayacaksınız?

Aytekin Yaşar-Analiz/Yorum

Kartal Belediye Başkanı üzülerek belirteyim ki Camiyi siyasete alet ediyor!


“Neden?” Diyeceksiniz!
Konuyu açayım dilerseniz sizlere.



Kartal Belediye başkanı geçtiğimiz günlerde Soğanlık’ta yıkım töreninde şok etkisi yaratacak sözler etti. O sözlere gelmeden evvel yıkım neden yapıldı? Anlatayım efendim. Evleri olan vatandaşlar müteahhitle anlaşıyorlar. Binalarını kentsel dönüşüme sokuyorlar. Çevre ve şehircilik bakanlığından kira yardımı alıyorlar. Yani Bakanlık, müteahhit ve vatandaş üçlüsü arasında gelişen bir olaya belediye de dua almak için mi orada bulunuyor. (Bu konuyu fazla irdelemeyelim mecliste üyeler irdeliyor zaten)

Mars’a Cami yapmayı önerdim!


Gelelim Soğanlık’ta yıkım töreninde belediye başkanının şok etkisi yaratan sözlerine. Belediye başkanının kameralara baka baka sarf ettiği sözlere. Sayın Öz Soğanlık Merkez Camiyi kast ederek, “O Camiyi yaptırmayacağım! Kur-an kursunu yaptırmayacağım. İmama ev yaptırmayacağım” dedi. Başka ne dedi sayın Öz? “Bakanla görüştüm DENİZE KAZIKLARIN ÜZERİNDE CAMİ! Önerdim!” dedi. Ben açıkçası çok güldüm hatta gülme krizine girdim sayın Öz’ün, bakana önerisine. Bu sayın Öz’ün çılgın projesinin komikliğine ve absürtlüğüne bir örnek vermek gerekirse; Sayın Öz’ün her fırsatta dillendirdiği ve “Kadir Abi” dediği İBB başkanı sayın Kadir Topbaş kalkıp kameralar önünde dese ki “Ben geçen gün NASA yetkilileri ile görüştüm Mars’a Cami yapmayı önerdim! Dünya savaşlardan dolayı her an yok olabilir insanlar Mars’a göçebilir. İnsanlar Mars’a giderse hem oradan dünyayı seyreder uzay havası alırlar hem de huşu içerisinde ibadetlerini yapmış olurlar!” dese ne yapardınız? Gülerdiniz değil mi? Bende öyle yaptım. Katıla katıla, hatta acı acı güldüm.


İki Cami arası Meyhaneler konusu


Sayın Öz’ün Cami konusunda ki samimiyetine bir örnek daha vereyim. Kartal Belediye başkanı göreve gelir gelmez Kartal’ın en merkezinde ki iki caminin arasını (Hamam Sokağını) meyhanelerle doldurdu. Üstelik bunu bir proje ile gerçekleştirdi. Belediye meclisinden çıkartılan kararla ibadethane ile alkol ruhsatı verilen işyeri arası 100 metreden 50 metreye düşürüldü. (kararın çıkış tarihini 2010 yılı diye hatırlıyorum) “Hamam Sokakta hayat var!” sloganıyla düzenlenen proje vatandaşlardan ve esnaflardan büyük tepki aldı. Aslında sormak lazım; Hamam Sokak’ta alkol içilince mi “HAYAT VAR” oldu? İki Cami arasında yani Hamam Sokakta alkol yokken hayat yok muydu? Doğrusunu söylemek gerekirse “Hamam Sokakta hayat var!” sloganını da absürt bulmuştum. Neden absürt bulduğuma örnek vermek gerekirse (çok affedersiniz) Hani bedenini satmak zorunda kalan kadınlara Hayat kadını derler ya! (hiç tasvip etmem) Tuzaklarla, kötülüklerle O kadınların hayatı kaymış ama hayat kadını denmesi ne kadar saçma değil mi? Tabii bu konular hayata bakış açısıyla alakalı.


Mescidi Mühürletmişti!


Sayın Öz’ün cami sevgisine bir örnek daha vermek isterim. Eski Kartal Oto Pazarı’nın bulunduğu yerde mescit vardı. Oto pazarına gelenler ve civarda ki esnaflar o mescitte zaruret karşısında namaz kılıyorlardı. Kartal Belediyesi o mescidin kapısına kilidi taktı ve mühürledi. Gazeteci F. Abi de görüntüledi ve ben de haber yaptım o dönemde! Tabi F. Abinin başına Kartal Stadında gelenleri yazmayacağım. (zamanı gelince yazarız) Sayın Öz’ün Mescit mühürleterek Cami sevgisi ve saygısı burada da ortaya çıkmıştı.





Yıkılan hükümet binasının yerine Cami!


Sayın Öz’e sormak İsterim. 2014 seçimleri öncesi sizin Kartal’a kazandırdığınız en çağdaş ve tarihi şaheser olan Organik Çadırda, Yıkılan hükümet binasının yerine cami yapılmasını öneren vatandaşlara cami yapılması konusunda karşı çıktınız mı? Çıkmadınız mı? Oraya bir cami yapılmasına ne dersiniz? Aman siz yapmayın. Hatta hiçbir politikacı yapmasın. Yani Cami siyasete alet edilmesin. Siz yapmayın ama karşı da çıkmayın ne dersiniz?

 

Aslında cami yapmak sizin ve diğer politikacıların neyine gerek? Demeden de geçemeyeceğim.


Camiyi Halka rağmen mi yaptırmayacaksınız?


Evet. Bir belediye başkanının işi midir cami yapmak ya da engel olmak? Sorulması gereken konu, ana tema bu. Müftü beye geçenlere bu konuyu sordum. Siz Soğanlık’a cami yapılması konusunda Müftülükte bir girişimde de bulunmamışsınız. Diyanetten habersiz ve izinsiz mi Soğanlık’a Cami yapacaktınız? Size tavsiyem Cami üzerinden siyaset yapmayı tez elden bırakınız ve Cami yapılmasına da engel olmaktan vaz geçiniz. Sizde camiye giden inançlı birisiniz. Anlıyorum istiyorsunuz ki “CHP’li başkan cami yaptı” desinler. Ama ibadette kabahatte gizli olmalı değil mi? Bakın geçen dönem CHP’den meclis üyeliği görevini ifa eden sizin de çok yakından tanıdığınız bir abimizde cami yaptı bir yere. Kim duydu? Hiç kimse. Çünkü hayır işi hava için siyaset için yapılmaz.


Sözlerimi sonlandırırken sormak isterim; Hani siz “Halkın onaylamadığı hiçbir projeye geçit vermeyeceğim” diyorsunuz ya, Soğanlık’a O Camiyi Halka rağmen mi yaptırmayacaksınız?


Sağlıcakla kalın garee…




 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2016, 22:26

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17