Savcılar, Soma Holding-Kartal Belediyesi iddialarına bir bakalım diyecekler mi?

Kartal'da o kadar önemli iddialar havada uçuşuyor ki, "savcılar'ın haberi var mı? devletin haberi var mı? neden gerekeni yapmıyorlar?" soruları ise cevap bekliyor.

Savcılar, Soma Holding-Kartal Belediyesi iddialarına bir bakalım diyecekler mi?

Soma’da,  301 işçinin hayatını kaybettiği maden ocağı şirketi Soma Holding ile, CHP’li Kartal Belediyesi hakkında şok iddia..


SOMA Holding’in, Kartal E-5 Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısı, yan yol üzerinde 29 dönümlük arsaya yapmayı planladığı ve 120 milyon dolara mal olacak projenin, belediye tarafından ruhsatlandırılması aşamasında, Holding’in TİLAGA Şirketi tarafından Kartal Belediyesi iştiraklerinden KARTURSAŞ  A.Ş’ye 2.5 milyon  ( 2.5 trilyon)  para aktardığı, Kartalspor’a da1 milyon ((1 trilyon lira) bağış yaptığı iddia edildi.


İlkhaber.biz'in haberine göre ;

 

"İki trilyon liranın Banka üzerinden Belediye şirketi KARTURSAŞ A.Ş’ye aktarıldığı belirtilirken, Kartalspor’a yapılan 1 Trilyon liralık bağışın  nasıl yapıldığı ise bilinmiyor.


İddiaları, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'e  ve KARTURSAŞ A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Gülmez’e yazılı olarak sorduk, ancak bir yanıt alamadık.


Kartalspor Başkanı Murat Aygül’ün cep telefonunu klüpten alarak aradık ancak telefonumuza cevap vermedi. Telefonla ulaştığımız SOMA Holding görevlileri ise yetkili kimse olmadığını beyan ederek yetkili birisiyle görüştürmediler.

 

İşte Belediye Başkanı Altınok Öz’e sorduğumuz ve cevabını alamadığımız sorular.



SOMA Holding’in, Kartal E-5 Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısı, yan yol üzerinde 29 dönümlük arsaya yapmayı planladığı ve 120 milyon dolara mal olacağı belirtilen inşaatla ilgili bazı iddialar bulunmaktadır.


Ruhsat aşamasında Holding’in TİLAGA şirketi tarafından belediye iştiraklerinden KARTURSAŞ A.Ş’ye yüklü miktarda para aktarıldığı ve Kartalspor’a bağış yapıldığı yönünde iddialar bulunmaktadır.

 

1-Soma Holding’in  TİLAGA şirketi tarafından belediye iştiraklerinden KARTURSAŞ A.Ş’ne  her hangi bir şekilde, her hangi bir nedenle, her hangi bir ad altında para girişi olmuşmudur? Olmuş ise para miktarı ne kadardır ve hangi gerekçeyle yapılmıştır?


2-
Sözü edilen şirkete inşaat ruhsatı verilmişmidir? Verilmiş ise hangi tarihte verilmiştir?


3-
Adı geçen Holding veya TİLAGA şirketinin Kartalspor’a bağış yaptığı iddia edilmektedir. Böyle bir bağıştan haberiniz var mı? Şirketten siz veya her hangi bir yetkili bağış yapılmasını istediniz mi? yapıldı ise ne kadarlık bir bağış yapıldı?


Benzer soruların aynısı KARTURSAŞ A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Gülmez’e de sorduk ancak ondan da yanıt alamadık." denildi.


İlkhaber'de çıkan haberi ihbar kabul edecek savcıların gerekeni yapıp, yapmayacağını sizlere duyuracağız...

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2014, 01:17

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
KARTAL CAN
KARTAL CAN - 10 yıl Önce

Tebrik ediyorum İLÇEM GAZETESİNİ. Sizler de olmasanız belediyenin magazinsel haberleri ile uyutacaklar milleti. Bir şirket neden Kartarspor'a ve Kartursaş'a bağış veya yardım yapmak zorunda kalabilir ki?

KARTAL CAN
KARTAL CAN - 10 yıl Önce

Helal olsun size . büyük kartallısınız. Şu soruları da sorsaydınız keşke; Kartalspor'dan Kimin hesabına para-paralar yatırıldı? O hesaptan kimin-kimlerin hesaplarına para transferleri yapıldı? Gürl Pors. Kartalspor'a ne kadar geçen yıllarda para gönderdi? Oradan kimlerin hesaplarına transferler yapıldı? Acaba para yardımlarında ki asıl maksat Kartalspor mu? Yoksa en güzel para transferi yapılıp kamufle edilecek yer Kartalspor mu? Savcılar bunları da araştırırlar inşallah!

SIRADAKİ HABER

banner17