Şahin Kaya resmen Kartal belediye başkan adayı. DSP İstanbul, Bakırköy, Beyoğlu, Beykoz, Eyüp, Fatih belediye başkan adayları belli oldu.

Uzun süre önce Kartal belediye başkan adaylık yarışına başlayan Şahin Kaya artık resmen aday.

Şahin Kaya resmen Kartal belediye başkan adayı. DSP İstanbul, Bakırköy, Beyoğlu, Beykoz, Eyüp, Fatih belediye başkan adayları belli oldu.
HABERİN GALERİSİ
Şahin Kaya foto galeri

Şahin Kaya foto galeri

İstanbul Gazeteciler Cemiyeti'nde tertiplenen törene DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP Genel Başkan Yardımcıları, DSP İstanbul il başkanı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.


DSP Genel Başkanı Masum Türker, Kartal Belediye başkan adayı olarak Şahin Kaya'yı açıkladı. Türker "Şahin Kaya'ya güvenimiz tamdır. Kartal'da büyük başarı elde edip Demokratik Sol Parti'yi Kartal'da iktidara taşıyacak" dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi'ni DSP'nin kazandığı belediyeleri transfer etmekle suçlayan Türker, ''Ana muhalefet partisi CHP'nin belediye kazanma konusundaki beceriksizliğini hepimiz yakından biliyoruz. Hep hazıra konuyorlar, bizim belediye başkanlarımızı transfer ediyorlar. Şu anda ana muhalefetin sahip olduğu 4 büyükşehir belediyesinin 3'ü DSP'den seçildikten sonra CHP'ye transfer olmuştur. CHP hazır değerin üzerine oturmuştur. Aynı şeyi zaman zaman ilçe belediyelerinde de yaptı. DSP belediyesi olan Beykoz Belediyesi'ni de aldı. Ama elinde tutamadı. Şimdi biz Beykoz'u kazanmak için tekrar çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.


Türker yaptığı değerlendirmenin ardından, önce ilçe belediyeleri olmak üzere adayları tek tek açıkladı. Buna göre Bakırköy Belediye Başkan adayı Saffet Şen, Beyoğlu Belediye Başkan adayı Gürsel Durmaz, Beykoz Belediye Başkan adayı Recai Çelik, Eyüp Belediye Başkan adayı Faik Kaya, Fatih Belediye Başkan adayı Erdoğan Tulumenleri, Kartal Belediye Başkan adayı ise Şahin Kaya oldu.


Türker son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. DSP'nin İstanbul adayı İstanbul Barosu eski başkanı Muammer Aydın oldu. Aydın'ın adaylığı, partililer tarafından alkışlarla karşılık buldu.


Aydın'a olan güvenini açık bir dille ifade eden Türker, onun vizyonu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kazanacaklarını söyledi. Kendisine güvenenleri mahcup etmeyeceğini belirten Aydın ise, "Elimden geldiği kadar partililerimizin ve halkımızın desteğiyle DSP'yi hak ettiği noktaya kadar çıkartacağız" ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2013, 20:16

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17