RUMELİ MÜBADİLLERİ GECESİ MUHTEŞEMDİ

RUMELİ MÜBADİLLERİ GECESİ MUHTEŞEMDİ
banner46

Kartal Rumeli Mübadilleri Derneği’nin Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirmiş olduğu Geleneksel Konser Programı çok büyük ilgi gördü.

Salonun tıklım tıklım dolduğu geceye Kartal Rumeli Mübadilleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeyyat Özbaş, Dernek Yönetimi, Kartal Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyesi ve Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülseren Böyüktaş, “Kartal’a Sahip çıkıyoruz” paylaşım sayfasının kurucusu ve Genel Koordinatörü Olgun Osman,  98 yaşındaki Rumeli Mübadili Lütfü Karadağ, Rumeli Mübadilleri’nin çocukları, çocuklarının çocukları ve torunları katıldı. Kartal Belediyesi’nin katkı sunduğu muhteşem gecede hemşerilerine seslenen

BAŞKAN ÖZ’E TEŞEKKÜR ETTİ

Kartal Rumeli Mübadilleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeyyat Özbaş, program öncesi yapmış olduğu konuşmada söze şöyle başladı: “ Sayın protokol ve benim çok kıymetli Kartallı ve Rumelili hemşerilerim. Belediyemizin katkıları ile düzenlemiş olduğu bu geceye hoş geldiniz diyor, iyi eğlenceler diliyorum. Bize her zaman destek olan, katkıda bulunan Kartal belediye Başkanımız Op. Dr. Sayın Altınok Öz, Beyefendiye sonsuz teşekkürler ediyorum. Biraz sonra değerli hocamız Şermin Niyazi Hanımefendinin yetiştirmiş olduğu ve onun idaresindeki BAYANLAR KOROMUZ sizlere Vatanımızın BÜYÜK kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği eserlerden oluşan bir program sunacaklar. Bu programı beğeni ile izleyeceğinizi zannediyorum.” Diye konuştu.

DERNEK FAALİYETLERİNİ ARTTIRACAK

Özbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: 2 Değerli hemşerilerim Derneğimiz 20006 yılında kurulmuş ve bugüne kadar Kartal Kordon Boyu Mahallesi Hamam Sokak NO: 9 KAT 2’de faaliyetlerine devam etmiştir. Bir Ocak 2012 tarihinden itibaren yeni kiraladığımız Kartal Karlık tepe Mahallesi Soğanlık Caddesi 45/ 1 numaralı yerde faaliyetimize devam edeceğiz. Bu yerimizin düzenlenmesinde, oluşumunda bize çok büyük yardım ve katkılarda bulunan eşi ve kendileri aynı zamanda üyemiz olan değerli İş adamlarımızdan Ahmet Sosyal Beyefendiye ve Yönetim Kurulu üyemiz olan Şumlu’luya sonsuz teşekkür ediyorum. Bu yeni yerimizde bütün sosyal faaliyetlerimize ve koromuza ilaveten Enstrüman kursları. Örneğin KEMAN, GİTAR VE UT kursları yapılacaktır. Bu dersler değerli üstatlarımız, hocalarımız Nermin Erkoç ve Şükrü Özel tarafından verilecektir. Derneğimiz her gün mesai saatleri dahilinde açık olacaktır. Bu kurslardan yararlanmak isteyenler her gün mesai saatleri dahilinde yönetimimize müracaat edebilirler. Bendeniz sözü fazla uzatarak programı geciktirmek ve sizlerin vakitlerinizi daha fazla almak istemiyorum. Bu nedenle teşriflerinizden dolayı sizlere sonsuz teşekkürler ediyor, tekrar iyi eğlenceler diliyor ve saygılar sunuyorum” dedi.

Gecenin sunumunu Sevgi Işık’ın başarıyla yaptığı programın ilk ayağı tamamı Amatör sanatçılardan kurulu KORO’nun muhteşem KONSERİ ile başladı. Özellikle Balkan Türkü ve şarkıları okundu. Drama Köprüsü, Deryalar, Kırmızı Gülün alı Var, Pencereden Kar Geliyor, Köşküm Var Deryaya Karşı,Vardar Ovası, Çayıra Serdim Postu ve Dağlar Dağlar gibi eserlerle coşan Rumelililer bu arada şarkılara sesleri ile eşlik ettiler. Yaklaşık iki saat süren Program öncesi yılda bir kerede olsa görüşmenin ve bir arada olmanın mutluluğunu yaşıdılar. Fethi SATICI

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2011, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17