Osman Güdü inşaat yaparken yol'un çatlamasına neden olan Demirliyapı'nın mimari projesini yapmış!

İlçem gazetesi Kartal'ı şantiyeye çeviren ve çalışmalarıyla yolları çökertip vatandaşları mağdur eden inşaat firmalarını mercek altına alıyor.

Osman Güdü inşaat yaparken yol'un çatlamasına neden olan Demirliyapı'nın mimari projesini yapmış!

Çökmelerde ihmali varmıydı? Görevlerini kötüye kullananlar kimler? İnşaatlar 'çökebilir raporlarına' rağmen mi yapılıyor? Bu soruların cevaplarını araştırıp haberini hazırladık. 

 

Mimari Projeyi yapan kişi; CHP Kartal Meclis üyesi ve imar komisyonu başkanı Osman Güdü


Bilgisine başvurduğumuz
Kartal Meclis üyesi ve imar komisyonu başkanı Osman Güdü "Bir mimar ve proje mühendisi olarak, oranın mimari projesini yapan benim." dedi. Projesini savunan Güdü "Orada yapılmış olan faaliyetler deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılmış ve hiç bir eksiği yoktur. Hafriyat alanında yapılan çalışmalar esnasında belirli bir miktar toprak alındıktan sonra yollarda açma yapmıştır" diyerek kendisini savundu.


 

Güdü bile bile mi bu projeyi hayata geçirtti?


CHP'li Meclis üyesi Osman Güdü 2012 yılında yine Kartal Basınında mercek altına alınmış ve hakkında bir çok haberler çıkmıştı. İlkhaber Gazetesinde BU ISRAR NEDEN? Başlıklı haberde İmar komisyonu üyesi Osman Güdü eleştirilmiş; Yakacık’ta “heyelan” bölgesinde bulunan ve planlarda yapı yasağı -Şehir Parkı olarak ayrılan, bir araziyi, imara açmak için yaptığı plan tadilatı teklifi üç kez meclisten geri gönderilmesine rağmen, dördüncü kez meclise havale etmesi, kafalarda soru işareti yarattı.! denilmişti.

 

Güdü işini biliyor!


CHP’li Osman Güdü(Mimar)
hem Kartal Belediyesi İmar Komisyonu başkanı, hem de Hafriyat yaparken yolların çatlamasına neden olan Demirliyapı'nın yapacağı 120 dairelik inşaatın proje mimarı olması "Bu etik mi? ne kadar etik?" sorusunu akıllara getiriyor.

 

Güdü isminin Google'de çıkmasına üzülüyordu!


Hakkında geçen yıl basında çıkan haberlere çok üzülen ve meclis kürsüsünde "Google'ye baktığımda benim hakkımda hep olumsuz haberlerim çıkıyor. Benim çoluk çocuğum var, itibarım var!" diyen Güdü, basını vicdani davranmaya davet etmişti. Geriyatri hastanesinin inşaatının yapılması sırasında çıkan haberlere bu kadar üzülen Güdü'nün daha bir yıl geçmeden raporlara rağmen Spor Caddesi'nde inşaat yapılmasına göz yumması ve o Demirliyapı inşaatının proje mimarı olması söyledikleri ile yaptıkları çelişiyor düşüncesini akıllara getiriyor.

 

Haberin devamı ve Osman Güdü analizi önümüzdeki günlerde İlçem'de bizi izlemeye devam ediniz...

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2013, 09:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
ilhan güzelgün
ilhan güzelgün - 11 yıl Önce

sayin osman güdü bu haberleri̇ okudugumda si̇zle i̇lgi̇li̇ eski̇ bi̇r açiklamaniz var neydi̇ o haber beni̇m i̇ti̇barim var çolugum çocugum var benden ne i̇sti̇yorsunuz demi̇şti̇ni̇z ancak i̇lçem gazetesi̇n deki̇ bu haberi̇ okudugumda bunla i̇lgi̇li̇ neler söyleyeceksi̇ni̇z si̇z i̇mar komi̇syonu başkanliginizda bu i̇nşaat yapilirken sen çölde serapmi görüyordun kartal i̇çler acisi bi̇r duruma ülkemi̇z deprem bölgesi̇ buna ne di̇yeceksi̇n. allah'tan kork. bu i̇zini̇ veri̇rken hi̇ç düşünmedi̇n mi̇?

İLHAN GÜZELGÜN
İLHAN GÜZELGÜN - 11 yıl Önce

kartal'a yapmış olduğun hizmet insanları depreme mahkum eden bir hizmettir. derhal bulunduğun görevden istifa et. buradan belediye başkanına çağrıda bulunuyorum. siz bu inşaat yapılırken fizibilite çalışmalarını yapmadınız mı? i̇nsanları taş duvarların arasına koyarken, allahtan korkmadınız mı? ne olacak şimdi bu inşaat. heyelan alanı olan bir arsaya hangi vicdanla imar izni ve ruhsat veriyorsunuz. buradan demirliyapı inşaat firmasına sesleniyorum. o inşaatı yapmayın vebalini ödeyemezsiniz.

ilhan güzelgün
ilhan güzelgün - 11 yıl Önce

osman güdü'ye sesleniyorum belediye rant kapısı mı yoksa hizmet yerimi? hem imar komisyonu başkanlığı hem de inşaata imar projesi yapamazsın. siyaseti ranta çeviremezsin. bu inşaata vermiş olduğunuz izin rant izinidir. sosyal demokratlara ve chp'li meclis üyelerine sesleniyorum. bu olaya kayıtsız kalmayınız yoksa bu vicdanla yaşayamazsınız. sayın belediye başkanından güdü ve inşaat firması hakkında gereğinin yapmasını istiyorum. eğer bu inşaat yapılırsa 30 martta seçimi kazandığımız gün yıkarız

SIRADAKİ HABER

banner17