Öğretmenler günü Kartal'da coşkuyla Kutlandı.

Öğretmenler günü Kartal'da coşkuyla Kutlandı.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlere armağan ettiği 24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Kartal’da coşkuyla kutlandı.

İlçedeki basına haber verilmeden gerçekleştirilen törene, gazeteciler tesedüfen veya birbirlerine haber vererek Hasan Ali Yücel'e Yetişebildiler. (Geçen yılda haber verilmemişti)

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne yönelik “sorgulayan, araştırmacı, sosyal, sorun çözme becerilerine sahip, bilgiyi üretme ve kullanma yetisi gelişmiş bireylerin yetiştirilmesi kuşkusuz değerli öğretmenlerimizin özverili çalışmalarıyla olacaktır” açıklamasında bulundu. Kutlamalar, Kartal’da görev yapan öğretmenler ve çok sayıda öğrencinin de katıldığı çelenk koyma töreni ile başladı. Tören, Kartal Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde devam etti.

 “Öğrencilere dürüstlüğü öğrettim”

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde Türk Kızılay Kartal Anadolu Lisesi’nin hazırladığı etkinlik, bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Etkinlikte açılış konuşmasını emekli öğrenmeler adına emekli öğretmen Zeki Şanlı yaptı. Şanlı konuşmasında öğretmenliği süresince öğrencilere dürüst ve çalışkan olmalarını öğrettiğini vurgulayarak “yaşamımın en güzel yıllarını öğretmenliğe adadım. Çocuklarıma ülkelerini sevmelerini, çalışkan ve dürüst olmayı öğrettim. Öğretmenler özveri ile çalışan insanlardır. İyi bir eğitim vermek için gece gündüz çalıştık. Bizler ideallerimizin peşinden koştuk” dedi.

Emekli öğretmenler unutulmadı

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende yeni emekli öğretmenler isimleri tek tek okunarak, sahneye çağrıldı. Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, emekli öğretmenlere “hizmet şeref” belgelerini takdim etti. Daha sonra Türk Kızılay’ı Kartal Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ‘Öğretmen Olmak İstiyorum’ adlı oratoryo sunuldu.

Mesleğe yeni atanan öğretmenler yemin etti

Kartal İlçe Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen ‘Öğretmen’ konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı. Ödülleri, Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz verdi. Ödüllerin takdim edilmesinin ardından mesleğe yeni adım atan geç öğretmenler sahneye çağrılarak; Türk Bayrağı önünde öğretmenlik yemini etti. Törenin ilerleyen saatlerinde Türk Kızılay Kartal Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Başöğretmen Atatürk ile Cumhuriyet döneminin ilk öğretmenlerinden olan Refet Angın’ın anısı kurgusal bir temsille canlandırıldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü töreni, Türk Kızılay Kartal Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ömer Uygun ve Doruk Bora’nın klarnet ve gitar dinletisi ile sona erdi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2011, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17