Mustafa Yalçınkaya '“Altınok Öz’ü uğurlayacağız, doktorluk yapsın!'

Altınok Öz'ü ve yaptıklarını beğenmeyenler Kartal'da gün geçtikçe artıyor. Nevşehir Otelini çok sert şekilde eleştiren CHP Kartal İlçe Başkanı Kamer Gök'ten sonra CHP Kartal Belediye Başkan aday adayı Mustafa Yalçınkaya'da Altınok Öz'ü şimdiden uğurlamaya hazırlanıyor.

Mustafa Yalçınkaya '“Altınok Öz’ü uğurlayacağız, doktorluk yapsın!'
Basınla bu sabah bir araya gelen CHP Kartal Belediye başkan aday adayı Mustafa Yalçınkaya dobra dobra konuşmasıyla basının bütün dikkatlerini üzerine çekti.


Mustafa Yalçınkaya "Sayın Öz yapmaması gereken bir mesleğe yapmaması gereken belediye başkanlığına soyunmuştur. Sayın Öz'ün yer yüzünde yapacağı en son meslek politika ve belediye başkanlığı olmalıdır. Ne siyasi anlamda yeterliliği var, ne de sosyal anlamda yeterliliği var. Ne kamuoyu yapabildi, ne de insanlara inana bildi, insan sevgisi, insan inancı insanlara itimat edemiyorsa insanlarla bir şeyleri paylaşamıyorsa, idareci olamaz. Bu konuda eğitim ve alt yapısı yok.


Nevşehir oteli, ada plajı ve heykeller ayrı ayrı hepsi yanlış ve ayrı ayrı hatadır. Bunu partiye mal etmek mümkün değildir. Sayın başkan parti üslubunu bilmiyor, parti geleneğini bilmiyor, politikayı bilmiyor.


İnşaallah gerek ben olurum gerek diğer arkadaşlarımız belediye başkanı olur, Kartal da parti disiplini ile demokrat anlayışın Kartal da hakim olacağına inanıyorum. Para sıkıntısı, iş sıkıntısı, aş sıkıntısı olan insanlar politika yapamaz. Doktor gidecek doktorluğunu yapacak, ameliyatını yapacak. Bizde gelip görevimizi yapacağız.


O yüzden biz şimdiden sayın başkanı uğurluyacağız. Belediyenin sahibi olduğu bir hastane de baş hekim yaparız onu. İş garantisi de veriyoruz.


Küfreder gibi heykellere bütçe ayırmak



Heykeller sanattır olması gerekir ama insanların açlık sıkıntısı olduğu yerde, tutupta onlara küfreder gibi heykellere bütçe ayıracağım demek abeste iştigal olur. Önce biz sosyal seviyemizi bir yükseltelim. Sanat mutlaka gerekiyor. Sanatsız insan olmaz ama önce sanat sonra halk dersek, abeste iştigal olur. Önce aş vereceksiniz. İnsanlar akşam aç evine giderse, al sana asgari ücret dersen bu çağ dışı zihniyet olur. Biz sanata da değer vereceğiz ama önce iş ve aş diyoruz. 


Kartal'da %65-70 oy alırız!


Sayın belediye başkanının para verdiği ankette "Altınok Öz olursa Kartal kazanır olmazsa kazanamaz" diyor. Parayla yapılan, anketlerle insanlar farklı düşündürülmeye çalışılıyor. Madem öyle bir şey vardı, sayın Öz'ün başkan olduğu seçimler %7,5 bizim genel başkanımızın büyükşehirde aldığı oydan eksik oyu var. Bakın şunu samimiyetle söylüyorum, %65-70 oy alırız Kartal'da. Açık ara yüzde 30 oyla Kartal'da seçimi kazanırız arkadaşlar.
Kartal saat:10 dan sonra terk edilmiş bir kent havasındadır. Nevyork'u, Moskova'yı, Paris'i gördüm. Oralar akşam oldu mu yorulur ve bunu görürsünüz. Ama İstanbul sanki, bir köy. İstanbul'u köy olmaktan çıkartıp bir kent yapacağız. Ben inanıyorum ki, Kartal'ın bir çok semtlerinde boğaz köprüsünü görmeyen insanlar yaşadığına inanıyorum.



Niye orada oturuyorsun!



Bu güne kadar sayın belediye başkanı hakkında konuşmayıp sustuk. Diğer aday adayları ile başkan hakkında konuşmayalım dedik partiye zarar vermeyelim diye. Parti olmaktan çıktı, şahsileşti hadise. Başkan telefonlarımıza çıkmıyor. Parti adına hiç bir çalışmada bulunmuyor. Sonra da bizimle eşit bir seviyede belli bir yarışa çıkıyor. Böyle bir şey yok. Bizim eleştirilerimiz Cumhuriyet Halk Partisine değil tamamen sayın başkanın şahsınadır. Partinin kurum ve kuruluşlarına ilişkin bir alt yapı bir teşkilatlanma, bir yönetim biçimi oluşturmadı ki. Hiç bir şey yapmıyor, hiç bir şey de yaptırtmıyor. Mahkeme bir karar vermiş, başkan sadece bir olur yazısı atacak altına, 'Ben bunu imzalamam' diyor. Ya sen neyi imzalarsın o zaman. O zaman niye orada oturuyorsun. Yüzde yüz yapması gereken işleri bile yapmaktan imtina eden bir yapısı var.


BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUM GÜN TAŞERON
SÖZLEŞMELERİNİ İPTAL EDECEĞİM.



Eğer aday olurda Kartal belediye Başkanı seçilirsem yapacağım çok şeyler var Kartal için.

-İlk yapacağım icraat Taşeron firmaların sözleşmelerini iptal edeceğim.

-Sanat İnsandan önce gelmeyecek benim Kartal’ımda aç ,işsiz,mağdur insanlar var ise ben Belediyenin paralarını heykellere yatırmayacağım.

-Hanımlar için değişik projelerim yok ama onlar bizden taleblerde bulunurlarsa eğer onların   önünü kesmeyeceğim. Adaylığım netleştiğinde ileriki günlerde tüm projelerimi sizlerle paylaşacağım diyerek sözlerini noktalayan Av.Mustafa yalçınkaya basın mensuplarına teşekür ederek toplantıyı sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2013, 23:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ötekileştirilenler
Ötekileştirilenler - 11 yıl Önce

kartal ‘da bürokratik- elitist -etnik -faşizan ile mezhepsel ve cemaatçi (gül... vb) yapıya dayalı yönetim ve istihdam anlayışını yıkacak, yerine halkın özgür-bağlantısız çocuklarını (ötekileştirilen-arkasında bürokrat ve başkanın (ssk+anadolu yakası geri dönüşümcüler) ve e...in (banka-cbank) mesai arkadaşları ve çocuklarının ve cemaat üyesi olmayanları) temsil edecek.nitelikli ve nicelikli adaylara başarılar dileriz.

SIRADAKİ HABER

banner17