Metin ÖZÜPEK'in basın açıklaması

MHP Kartal İlçe Başkanı H. Metin ÖZÜPEK gazetemize basın bildirisi gönderdi.

Metin ÖZÜPEK'in basın açıklaması
banner46

Metin ÖZÜPEK'in basın açıklaması aşağıdadır;


BASIN AÇIKLAMASI..


Kamu Oyunun Dikkatine..


Türkiye Cumhuriyeti'mizin Kuruluş sebepleri olan ve 90 yıldır coşku ile kutladığımız Resmi Bayramlarımız, Maalesef son iki yıldır, çıkarılan kararnameler ile önemini ve coşkusunu kaybetmiş bulunmaktadır.


AKP Tarafından çıkarılan talimatlar ile, Atatürk anıtına çelenk konulması zorunlu prosüdürlere bağlanmış bulunmaktadır.


Bu prosüdür, Bayramdan üç gün önce Kaymakamlık'tan izin alınmasını gerektirmektedir. Tarafımızca daha önce Kartal meydanında protesto ettiğimiz bu dayatı, 90 yıldır alıştığımız geleneğe de aykırıdır.


Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayıp, Türkiye Cumhuriyeti'nin, hem de, Mecliste grubu bulunan bir partisinin fertleri olarak, Atatürk heykeline çelenk koymak için bir makamdan izin almak bizlere zul gelmektedir.


MHP Kartal ilçe Başkanlığımızca aldığımız karar gereği, izin almak zorunda olduğumuz Kartal Kaymakamlığı'mızı değil, dayatılan baskıları kınamak amacı ile, iki bayramdır, Atatürk anıtına çelenk koymamakta, Resmi tören sonrası oluşturduğumuz bir heyet ile anıta çiçekler bırakmaktayız.


Bayramlarımız üzerinde uygulanan anlamsız dayatmanın bir an evvel kaldırılarak, Türk insanının eskisi gibi dilediğince bayramlarını kutlamaları dileği ile.


H. Metin ÖZÜPEK

MHP Kartal İlçe Başkanı

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2013, 23:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17