Metin BEKTAŞ "KARTAL BELEDİYESİ FARKLI CEVAPLAR VERİYOR

Metin BEKTAŞ
banner46

Kartal Belediyesi meclis Aralık ayı ikinci oturumunu 7 aralık 2011 Çarşamba günü gerçekleştirdi.

ÜLKEMLE VE HÜKÜMETİMLE GURUR DUYUYORUM

Söz alan Ak Parti Kartal Belediye Meclis Üyesi Metin BEKTAŞ “Sayın başkan, değerli konuklar ve meclis üyesi arkadaşlar. Gündemin 2. maddesi ile ilgili konuşmak üzere söz almış bulunmaktayım. Ama önce başka bir konuyu da paylaşmak istiyorum. Bu gün bütün ulusal basında şöyle bir haber var. “Avrupa birliği kriterlerine, Avrupa Birliği üyesi ülkelerde dahil olmak üzere Avrupa Birliğine aday ülkeler arasında ekonomisi en düzgün ülke Türkiye’dir. Bu yüzden ben ülkemle ve hükümetimle gurur duyuyorum.

İKİ AYRI BELGE 2 AYRI CEVAP BU NASIL İŞ!

Arkadaşlar maddeleri ve kanunları burada çok inceleyen bizim meclis gruplarımız, icradan gelen her türlü kanunu komisyonda hiçbir araştırma yapmadan, yapıyorlarsa da eksik yaparak üzerinden geldiği gibi meclise havale ediyorlar. Çok titiz çalışan bir meclis grubunun her iki yazının da altında Dr. Altınok ÖZ’ün, başkan Öz’ün imzası olan iki tane örnek vereceğim. Ya birileri bu meclisi kandırıyor ya  meclis üyelerini kandırıyorlar ya da toplumu kandırıyorlar. Sonra da burada demagoji yapıyoruz. Arkadaşlar daha önce 61 işçinin gönderilmesi ile ilgili kaç tane kadromuz var, kaç tane işçimiz var? Neden gönderildi diye bir soru önergesi vermiştim. 03-11-2011 tarihinde bana bir cevap geldi. Bu gördüğünüz belgeler o gün gündem de konuştuğumuz kadro bilgisi ile ilgili belgelerdir. Her ikisinin de altında belediye başkanının imzası var. Her ikisi de personel müdürlüğünden gelen yazı. Yazıyı okuyorum benim soruma verdikleri cevap “611 sayılı kanunun 106. maddesi gereği belediyemizde fiilen çalışan 311 işçi mevcut olarak çalışmaktadır. Belediyemizin norm kadrolarına göre 250 olan işçi norm kadro sayısından fazla olan 61 işçi tarafımızdan norm kadro fazlası olarak valiliğe bildirimi yapılmıştır. Altında bir sürü maddeler var. Bazı belediyelerin uyguladığı, bazı belediyelerinde uygulamadığı maddeler. Bu belge de 10 gün arayla ikinci kez imzalanan evrak Kartal Belediyesi Norm Kadro fazla işçi sayısı. Kadro sayımız 250, bu doğru dolu 198, boş 52 toplam 250. On gün önceki evrakta 311 kişi dediler. 61 kişi çıkarsa ne kalır? 250 kalır. Peki şu an mevcut 198, 61 ilave edersek ki 61 gitmedi birkaç kişi kaldı. 259 mu doğru, 311 mi doğru? İki belgede de belediye başkanımızın imzası var. On günde eleman mı çıkarttınız, eleman mı aldınız bilmiyorum. Şimdi burada kim kandırılıyor arkadaşlar! Bu yazım hatası mı yoksa kadrolaşma mı yapılıyor.

BİLGİ EDİNME SKANDALINA DEĞİNDİ

Yine daha önce de aynı şey yine yaşandı. Neyzen Tevfik olayı, bir meclis üyesi arkadaşımız sordu maliyetini resmi yazıyla 45 bin lira denildi. Dışarıdan başka vatandaş bilgi edinme yasasıyla sordu. Resmi yazı ile 32 bin lira denildi. Arkadaşlar lütfen meclis üyelerini icra dikkate alsın. Burada başkanlıktan geldi her istediğimizi yaparız mantığı yanlış. Evet, başkana güvenmek zorundayız, sonuçta icranın başıdır. Belediye başkanımızdır, hangi partiden olursa olsun beş yüz bin nüfuslu Kartal’ın belediye başkanıdır. Kartal ilçesinin bu gün amiridir, saygımız sonsuzdur. Ancak yanlışları da uyarmak muhalefet olarak, en doğal hakkımızdır. Bunu iktidarda ki meclis üyesi arkadaşlarımızda uyarabilirler, kırmadan dökmeden.

Bu gün burada iki tane çelişkiyi belirtmek istedim. Belediye Başkanı’nın imzası olan iki evrak. Belki de belediye başkanımızın bunlardan haberi yok, bilemem. Lütfen çok titiz çalışan arkadaşlarımız daha çok özen gösterirlerse iyi olur. Çok teşekkür ediyorum.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2011, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17