Metin Ağırman İstanbul İl Genel Meclisini Ziyaret Etti

Metin Ağırman İstanbul İl Genel Meclisini Ziyaret Etti
banner46

CHP’den 12 Haziran seçimlerinde milletvekili olmak için aday adaylığı müracaatı yaptıktan sonra, örgütü ve STÖ’leri ziyaret eden ve geniş mutabakatlı destek alan Cumhuriyet Halk Partisi 1. Bölge Milletvekilliği aday adayı Metin Ağırman İstanbul İl Genel Meclisini ziyaret etti.

İlk önce AK Parti Grup Başkalığını ziyaret eden Ağırman, İstanbul İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Cemal Özdemir ile kısa bir görüşme yaptı.  Hemen ardından On beş kişilk bir ekiple CHP Grup Başkanlığına ziyarette bulundu. Kendilerini İstanbul İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Orhan Örkmez karşıladı.

Aday Adaylığına Sadece Kendim Karar Vermedim

Ağırman ziyaretlerinin nedenini kısaca Örkemez’e açıkladı. Ağırman: “Bu aşamaya gelene kadar örgütümüzün bütün görüşlerini alarak geldik. Kendi ilçemizde ilk önce eski ilçe yöneticilerimiz, eski gençlik kolları başkanımızın, kadın kollar başkanımızın tamamının fikrini alarak bu seçim sürecine girdik. Biz bu sürecin ciddi bir süreç olduğunu biliyoruz. Aday adaylarının çok değerli ve kıymetli  olduklarının farkındayız. Ama partimizin kendi içinde yetiştirdiği kadroların mutlaka görev alması gerektiğini düşünerek, arkadaşlarım da bu konuda bana yetki vererek aday adaylığı sürecini başlattılar.

Bu Süreçte Yalnız Değilim

Ben Metin Ağırman olarak tek başına bir seçim süreci başlatmadım. Demokratik kitle örgütleri ile partimin çeşitli kademelerinde görev almış arkadaşlarım ile bu işe başladım. İl genel meclis üyelerimizin aslında kent parlamenterleri olduğunun farkındayım.  Ben bu süreçte gençlik kollarından gelen bir akdaşınız olarak, projelerimizle, hedeflerimizle sizlere ve ülkemize hizmet etmek için aday adayı olduk. Sizlerin desteğini ve katkılarını bekliyoruz. Sonuçta bu sürece dahil olduğumuzdan beri bütün ilçe örgütlerimizi ziyaret ediyoruz.

Topluma Hizmet Etme Heyecanını Taşıyorum

Biz örgütümüzün kendisini ifade edeceği, ülkeye hizmet edeceği kadrolarının var olduğunun farkındayız. Burada ülkeyi yönetebilecek bir kadronun olduğunu, yetenekleriyle, birikimleriyle gerçekten topluma hizmet edebilecek arkadaşlarınızdan bir tanesiyim. Şuanda bizler bu heyecanı taşıyoruz.  Bizi kabul ettiğiniz için, ağırladığınız size teşekkür ediyorum.”

Örgütsel Bir Hassasiyet

Örkmez: “Öncelikle hayırlı olsun diyorum, arkadasıma. Ön seçim olmadığı halde, grup olarak bizim oylarımıza ihtiyacı olmadığı halde buraya kadar gelip bizden destek istemesi gerçekten çok örgütsel bir hassasiyet olduğunu gösteriyor. Partiye yabancı olmayan, örgüte yabancı olmayan ama yinede buralara kadar gelip bizleri ziyaret etmesi, destek istemesi, tecrübelerimizden yararlanmaya çalışması onur verici bir durum. Kendisini tebrik ediyorum. Bu davranış aynı zamanda kendisine güvenin ifadesi olduğu gibi kendisine de güven duyulmasının göstergesidir.

Bütün Aday Adaylarının Yapması Gereken Bir Davranış

Bu bütün aday adayı olan arkadaşlarımızın yapması gereken bir davranıştır. Metin Ağırmanı ben iyi tanıyorum. Hem ilçeden, hem örgütten, hem bizim bölgeden olması, en önemlisi partinin gençlik kollarından gelmesi ve partiye hiç bir zaman mesafeli durmaması zaten kendisini tanınır hale getiriyor. Senin gibi arkadaşlarımızın aday gösterilmesi ve seçilmesi beni çok mutlu eder. Sizinle onur duyarım.

Partide Emeği Olan Arkadaşlarımızı Ankara’da Görmekten Gurur Duyarım

Partimize emeği olan arkadaşlarımızı Ankara’da mecliste görmekten büyük gurur duyarım. O zaman belki bende İl Genel Meclisimizin sorunlarını anlatmak için, belki partimizin sorunlarını anlatmak için bu arkadaşlarımızın kapısını çalarım. Ama tanımadığım, hiç görmediğim insanlarla bu diyaloglar daha zor oluyor. Dolayısıyla örgütten ne kadar çok arkadaşımızı meclise sokarsak, onlara destek verirsek sorunların çözümü için her zaman bir adım önde oluruz. Tekrar hayırlı olsun diyorum sana. Heyecanla başladığın bu mücadelenin daha hayırlı bitmesini isterim. Çalışmaların yabana atılmayacak kadar ciddi ve kararlı seni Ankara’da görmekten mutluluk duyacağız.”

Ağırman CHP Grup Toplantısına Katıldı

Yapılan sohbetlerin ve istişarenin ardından İstanbul İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Orhan Örkmez, İstanbul 1. Bölge Aday Adayı Metin Ağırmanı ve ekibini grup toplantısına davet etti. Toplantının başlamasının ardından Ağırmanı tanıtıp kendisine mikrofonu uzattı. Ağırman burada da kısaca konuşarak şunları ifade etti: “Sayın başkanım ve sayın meclis üyelerim hepinize bizi burada kibarca ağırladığınız için ve bizi kabul edip bizede zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Örgütün içinden gelen insalara şans tanınması demek, örgütün burada gücünü hissettirmesi, demektir.” Diyerek örgüte duyduğu bağlılığı ve güveni bir kez daha tazelemiş oldu.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2011, 05:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17