Mehmet Ali Büklü 16 Yıl Sonra Hatırlandı!

Mehmet Ali Büklü 16 Yıl Sonra Hatırlandı!

Kartal eski Belediye Başkanları’ndan Av. Mehmet Ali Büklü, ölümünden 16 yıl sonra hatırlandı ve Kabri ziyaret edildi. 1970,1980 ve 1990’ lı yıllarda olmak üzere 3 dönem Kartal Belediye Başkanlığı görevinde bulunan ve 16.12.1995 yılında Kalp Krizi sonuncunda hayatını kaybeden Merhum Mehmet Ali Büklü, Kartal Belediyesi’nin yan kuruluşları olan Karyapsan A.Ş. Kartursaş A.Ş. ve Kartansaş A.Ş. gibi şirketlerin yanı sıra Kartal Halk Ekmek Fabrikasını kurmuş ve Kartal Stadı’nın çimlendirmesini yapmıştı. Futbola ve özellikle ata sporumuz güreşi seven ve büyük katkı sağlayan Büklü Kartal Güreş İhtisas Kulübünü 1979 yılında kendi imkânları ile Polonya’nın Katowiçe şehrinde yapılan uluslar arası güreş turnuvasına göndermişti.

ÇABUK UNUTULDU

Ne var ki Kartal eski Belediye Başkanları’ndan Mehmet Ali Büklü çabuk unutuldu ve resmi bir dini törenle mezarı başında anılmadı. Bu eksikliği fark eden yakın çevresinden, eski meclis ve encümen üyelerinden siyaset Bilimci Hasan Gökçin, CHP İl Genel Meclis Üyesi İlhan Güzelgün, Kartal Belediyesi CHP Meclis Üyesi Mimar İbrahim Sarı. Büklü’nün Soğanlık Merkez Mezarlığı’daki kabrini ziyaret ettiler. Kardeşi Kazım Büklü ile yan yana yatan Büklü’lerin mezarlarına birer demet kırmızı karanfil bıraktılar ve Fatiha okudular.

TEPKİ GÖSTERDİLER

Merhum Mehmet Ali Büklü’nün unutulmayı hak etmediğinin altını çizen İl Genel Meclis Üyesi İlhan Güzelgün, “ Gün gelir unutanlarda unutulur Rahmetli Büklü Kartal’ın 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan tek belediye başkanıdır. Büklü’nün kurmuş olduğu belediye şirketlerinde onca insan ekmek yiyor. Rahmetlinin unutulması beni çok üzdü. Bu gün üç arkadaşımla yapmış olduğumuz kabir ziyareti 16 yıl sonrada gerçekleştirilen anlamlı bir ziyarettir. Kartal Belediye Başkanımız Op.Dr. Sayın Altınok Öz’e gazeteniz vasıtasıyla bir çağrı yapıyorum ve Ankara Caddesi’nin ismini Mehmet Ali Büklü Caddesi olarak değiştirilmesini özellikle il genel meclis üyesi olarak istirham  ediyorum” dedi.

“DEĞERLERİMİZE NEDENSE SAHİP ÇIKAMIYORUZ”

Büklü’nün çevresindeki en yakın arkadaşlarından olduğu belirtilen Siyaset Bilimci Hasan Gökçin , duygularını şöyle dile getirdi: “Rahmetli Mehmet Ali Büklü, Kartal’a gelmiş geçmiş efsane bir belediye başkanı idi. Kimsenin bile rüyasında hayal edemeyeceği Şirketler ve Kartal’a gelecek kazandırdı. Büklü, iyi incelenmesi gereken örnek bir belediye başkanı idi. Ayrıca 3 defa Akdeniz Kentler Birliği Başkanı seçildi. Büklü’yü kelimelerle anlatmak mümkün değil. Ama Büklü’ye değer vermek, Kartallı Kazım kadar değer vermek ve ondan daha fazla değer verilmesi gereken bir insandır. Kartal’a yön vermiş, Kartal’a gelecek hazırlamış olağan üstü bir insanın resmi bir törenle şimdiye kadar anılmaması da tartışmaya açık bir konudur, diye düşündüm. Allah kabrini cennet eylesin partimizin yetiştirdiği yerel yöneticilerinden biri idi. Kendisini minnetle ve tarif edilemeyecek duygularla anıyorum. Vefasızlıktan öteye, biz değerlerimize sahip çıkmadığımız müddetçe bir başkalarının sahip çıkması da beklenilemez. Biz değerlerimize sahip çıkarsak, onları değerlendirirsek ve geçmişi geleceğe ışık olarak tutarsak başarıları daha iyi yakalarız. Hiç olmasa bu eksiklik giderilmeli ve Rahmetli Büklü’nün ölüm tarihi olan 16.12. 1995’in 16.yılında ve mezarı başında dostları ve sevenlerinin katılımı ile anılması gerektiğini düşünüyorum” hatırlatması yaptı.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

Kartal Belediyesi CHP Meclis üyesi mimar İbrahim Sarı, “Rahmetli Büklü, son döneminde beraber, imar müdürü olarak çalışmamı teklif etti. Ben de o aralar bazı özel işlerim olduğu için birlikte çalışma teklifini kabul etmemiştim. Keşke kabul etseydim de birlikte çalışmayı gerçekleştirseydik. Mehmet Ali Bey, Kartal’a çok hizmet eden, çok değerli belediye başkanlarından bir tanesi.  Rahmetliyi sadece bir gün mezarı başında anmak değil ,diğer arkadaşlarımın da söylediği gibi isminin bir sokağa ve ya bir caddeye ismini mi veririz? Bu düşüncemi CHP Grubunu bir TEKLİF olarak götüreceğim. Zannediyorum Altınok Başkan’da buna sıcak bakar ve böyle ce Kartal’da rahmetlinin ismini yaşatırız diye düşünüyorum. Rahmetlinin bir heykelimi dikilir yoksa bir sokağa veya caddeye ismimi veririz bu önemli konuyu Grup’taki arkadaşlarıma getireceğim ve konunun takipçisi olacağım” sözünü verdi. Fethi SATICI

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2011, 06:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17