Mehmet Akif Ersoy Kartal'da Anıldı

Mehmet Akif Ersoy Kartal'da Anıldı

İstiklal Marşı’nın yazarı ve vatan şairi Mehmet Akif ERSOY, ölümünün 75. yılında Kartal’da düzenlenen bir dizi etkinlikle anılırken, Liselerarası Ödüllü İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması yapıldı.

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde yapılan anma programına Kartal Belediye Başkan Yardımcıları çok sayıda öğrenci,  öğretmen ve Kartallı vatandaş katıldı. Program, istiklal mücadelesine emek vermiş herkes için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Program, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nın konu edildiği sinevizyon gösterimi ile devam etti. Belgeselde Mehmet Akif Ersoy’un şahsiyeti, şairliği, vatan sevgisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş simgesi olan İstiklal Marşı’nın yazılmasının ve kabul edilmesinin süreçleri anlatıldı. Belgeselin ardından Kartal Belediye Başkan Yardımcıları, Kartal Cevizli Lisesi müzik öğretmeni Ayşe Müjgan Şenduran ve Kartal İ.M.K.B. Lisesi edebiyat öğretmeni Metin Şahin değerlendirme jürisinde yerini aldı.

Yarışmaya Kartal’da bulunan liselerden toplam yirmi bir öğrenci katıldı. Heyecanları gözlerinden okunan öğrenciler, İstiklal Marşı’nı en güzel şekilde okumak için ter döktüler. Tonlamanın, diksiyonun, doğallığın ve etkileyiciliğin değerlendirildiği yarışmada Yakacık Lisesi’nden Derya Günüçay birinci; Medine Tayfur Sökmen Lisesi’nden Erkan Yıldırım ikinci; Kartal İ.M.K.B. Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden Muhammet Emin Dalkıran üçüncü oldu. Yarışmada jüride görevli olan Kartal Belediye Başkan Yardımcıları ve öğretmenler tarafından birinci olan öğrenciye dizüstü bilgisayar, ikinci olan öğrenciye fotoğraf makinesi, üçüncü olan öğrenciye de dijital fotoğraf çerçevesi verildi.

Dereceye giremeyen öğrencilere de dünya klasiklerinden birer adet kitap hediye edildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2011, 06:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17