Kuvayi Milliyeci Kartallı Kâzım'a Vefalı Anma

Kuvayi Milliyeci Kartallı Kâzım'a Vefalı Anma
banner46

Kuvayi Milliyeci Kartallı Kâzım 51. ölüm yıldönümünde, Yayalar köyünde bulunan mezarı başında anıldı.

Anma töreninde Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Belediye Başkan Yardımcıları, Kartallı Kâzım’ın çocukları, torunları, Kartallı Kazım anıt heykelini yapan heykel sanatçısı Hüseyin Yüce,  katılımcılar ve basın mensupları hazır bulundu.

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen törende, emekli müezzin Vedat Özbaş tarafından Kuvayi Milliyeci İbrahim Göleber (Kartallı Kâzım)  adına dualar okundu. Anma töreninin ardından Kartal Belediye Başkanı ve katılımcılar Yayalar Spor Kompleksi’ne geçti. Burada Kuvayi Milliye kahramanı İbrahim Göleber’in çocukları tarafından hayatının anlatıldığı belgesel gösterimi yapıldı.    

Başkan Öz, “Kartallı Kazım, bu vatan için hizmet etti”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartallı Kazımlar gibi değerlerin unutulmayacağını, vatan için hizmet eden isimsiz kahramanları saygı ve minnetle andıklarını söyledi. Kartallı Kazımlar ve onlar gibi insanların mücadeleleri sayesinde bu ülkede var olunduğunun bilincinde olarak, “Bizler hazıra konduk. Değerlerimizin kıymetini zor zamanlarda anlar hale geldik. Bu değerleri unutmayanlar da var; ve unutmayanlar bir aradayız. Bugün Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde rahatlıkla dolaşılıyorsa bu insanların verdiği hizmetten ötürüdür. Onlar sayesinde bu ülkede var olmanın bilincindeyiz. Başta Atatürk olmak üzere tüm Kuvayi Milliye’ye omuz verenleri minnetle anıyoruz.  Nur içinde yatsınlar. Allah’tan rahmet diliyorum” dedi

“Kartallı Kazım’ı unutmayacağız, unutturmayacağız”

 Kartal Belediyesi olarak Kartallı Kazım’ı unutmayacaklarını, her milli bayramda Kartallı Kazım Meydanı’ndan Kartal’a yürümeye devam edileceğini belirten Başkan Öz sözlerine şöyle devam etti “Kartallı Kazım varlık olarak yaşamımızdan ayrılmış olabilir ancak Kuvayi Milliye ruhu devam ediyor. Onların neler yaptıkları, nasıl soğanla mavzer soğuttukları, ulusal mücadele için hangi şartlarda sabaha kadar çatıştıklarını tarihin derinliklerinde bulduğumuz zaman da Kartallı Kazımlar ortaya çıkmış olacak. Bu daha başlangıçtır. Kartal Belediyesi olarak unutmadık, unutmayacağız.  Milli bayramlarımızda Kartallı Kazım Meydanı’ndan Kartal Atatürk Meydanı’na yürümeye devam edeceğiz. Bana bu yürüyüşlerin Kartal’dan Maltepe’ye; Maltepe’den Bostancı ve Bağdat Caddesi’ne kadar olmasını teklif ettiler.  Ben buna karşı çıktım, hayır dedim. Kartallı Kazım Meydanı’ndan Kartal Atatürk Anıtı’na bu yürüyüşler aksamadan devam etmeli” diye konuştu.

Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık

 Cumhuriyet’in kolay kazanılmadığını hatırlatan Başkan Öz, Cumhuriyet’in ve Cumhuriyet Bayramı’nın önemine vurgu yaptı. Başkan Öz, “Bugün Kuvayi Milliye’nin esas unsuru olan ve bağlı bulunduğum partim ve partimin ilçe başkanı Cumhuriyet Bayramı’nda yürüyüşümüzü gerçekleştirdi. Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Biz bu toprakların, vatan olduğunu bilip sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi. Anma töreni Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün konuşmasının ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2011, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17