Kemal Kılıçdaroğlu ziyaretinden izlenimler

Aytekin Yaşar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ziyaretinde ki izlenimlerini ve gözlemlerini yazdı.

Kemal Kılıçdaroğlu ziyaretinden izlenimler
banner46
Bu yıl Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte ziyarette bulunduk. Ziyaret nedenimiz İstanbul'da yerel süreli gazete çıkartan tüm meslektaşlarımızın sorunlarını TBMM'ne taşıyıp, çözümü yönünde girişimlerde bulunmaktı.

***

Sizlere bu makalemde Kılıçdaroğlu ziyaretinden edindiğim izlenimleri anlatacağım. Kılıçdaroğlu ziyaretinde gördüklerim beni ziyadesiyle memnun etti. Yerel yöneticilerin Kılıçdaroğlu'ndan öğrenecekleri çok şeyler olduğu kanaatindeyim.

***

Bizler Gazetecilik mesleğimiz gereği Milletvekilleri, Valiler, Büyükşehir ve ilçe Belediye başkanlarıyla sık sık bir araya geliriz. Özellikle bazı ilçe belediye başkanlarında ki kibir, ego, kendini beğenmişlik haline hayretlerle seyrederiz.

***

Gelelim Kılıçdaroğlu ziyaretine. CHP Genel Merkezine gittiğimizde bize yoğun mesaiden dolayı 20 dakika süre ayrıldığı ve bu süreyi aşmamamız rica edildi. Kılıçdaroğlu'nun kapısı çalındı ve ben önden yönetim kurulu arkadaşlarımız peşim sıra içeri girdik. Sayın Kılıçdaroğlu masasında oturmuş bir şeyler okuyor ve imzalıyordu. Salon büyük ve uzundu. Genel Başkan bizim içeri girdiğimizi gördüğü gibi hemen ayağa kalkıp ceketini ilikledi. Koltuğunda bizim yaklaşmamızı bekleyebilirdi ama hızlı adımlarla bize doğru yürüdü. Salonun orta kısmında buluşup, tokalaştık.

***

Bize “Makam koltuğunda değil, oturma salonunda daha rahat konuşuruz” diyerek nezaket örneği gösterdi ve salonda oturup sohbet ettik. Kılıçdaroğlu sanki biz genel başkanız o ise yerel gazeteciymiş gibi ağırladı. Kılıçdaroğlu'nun edep, saygı ve hürmetine açıkçası hayran kaldım.  Sayın genel başkana İstanbul yerel basının sorunları ve çözümleri hakkında hazırladığımız dosyayı takdim edip, ilgilenmesini ve meclise önerge vermesini rica ettik. 20 dakika olması gereken görüşmemiz de Sayın genel başkan yarım saati bulan bir sohbet ortamı sundu. Sohbetinden de büyük keyif aldık.



***

Evet dostlar bu ziyaretimizde bunlar yaşandı. Bunu neden yazdım? Yerel de küçük tanrıcıklar gibi gezen, kendini kral gibi görenler okurlarda belki Sayın Kılıçdaroğlu'nu örnek alırlar diye paylaşma ihtiyacı duydum. Ha bu arada Kartal'da bazıları bu ziyaretimizden büyük hazımsızlık duyup mide krampı geçirmişler. "Nasıl olurda genel başkanımıza gider!" Diye şişmişler.

Onlara tavsiyem, biraz profesyonel olun. Biraz mütevazı olun. Açıkçası biraz insancıl olun. Göreceksiniz ki bazı şeyler kendiliğinden düzelmiş olacak.

Sağlıcakla kalınız…

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2016, 00:15

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALİ ASKER
ALİ ASKER - 7 yıl Önce

süper bir şey bu adam olan anlar tabiki aytekin bey işte tam bir insanlık biçimi

SIRADAKİ HABER

banner17