Kazım Kartal'lı mı? Pendik'li mi?

Aytekin YAŞAR - İLÇEM

Kazım Kartal'lı mı? Pendik'li mi?

Aytekin YAŞAR - İLÇEM

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok ÖZ, göreve geldiği ilk günden itibaren Kartal için yaptığı değişik ve ilginç projeleri ile gündem oluşturdu.

Gün geldi Nevşehir Oteli tartışıldı, CHP’liler dahil çoğu insan benimsemedi. Gün geldi Adalar tesisi tartışıldı, çoğundan olumlu eleştiriler aldı. Gün geldi Belediye Başkanına mahsus yaptığı konut eleştirildi, üzerine “Kartal Belediyesinin mülküdür!” yazılınca vicdanlar rahatladı!

KAHRAMANLAR MEYDANLARDA ANILMALI!

Altınok ÖZ “Kentler meydanları ile anılır” felsefesiyle meydanlara büyük önem vermekte ve Kartal’a meydanlar kazandırmaya çaba sarf etmekte. “Kartal’lı Kazım meydanı” diye adlandırılan ve eski “Afet yönetim merkezi” olan yeri yıkıp meydan yaptı. Burayla ilgili de çok olumlu ve olumsuz eleştiriler Kartal’lıların gündeminden düşmedi. Kimisi bu nasıl meydan diye beğenmezken, kimisi bu ne bitmez meydan derken, kimilerine göre de meydan şekillendikçe güzelleşmeye başladı.

NEYZEN KARTAL’LI MI?

Neyzen Tevfik’in mezarı Kartal mezarlığında olduğu için ve Kartal’da yaşanmış birçok anısı olması nedeniyle sahiplenildi ve çok tartışmalara neden olan devasa heykeli Kartal Meydanına oturtuluverdi.

KAZIM KARTAL’LI MI PENDİK’Lİ Mİ?

Nazım HİKMET’in şiirinden yola çıkılarak, Kartal’a bir değer kazandırmak ve bu değeri meydan’a isim vererek onura etmek amacıyla Bahçıvanlık yapan ve demiryollarında çalışan İbrahim GÖLEBER (Kuvayı Milliyeci Kartal’lı Kazım) ismi üzerinde yoğunlaşıldı ve çalışmalar yapıldı. Söz konusu olan bir “Kuvayı Milliye kahramanı ise gerisi teferruattır” söylemi olması gerekirken, mezarının Pendik İlçesi Yayalar Köyü’nde olması nedeniyle Kazım Kartal’lı mı? Pendik’li mi? Tartışmalarına neden olmakta. Kimine göre anlamsız bir tartışma iken, kimine göre ise anlamlı bir tartışma!

PENDİK BELEDİYESİ BİZE NEDEN SAHİP ÇIKMIYOR!

İbrahim GÖLEBER’in Pendik Yayalar Köyünde ki mezarı başında anılmasından sonra kızı Sevim GÖLEBER’le küçük bir röportaj gerçekleştirmiştik. Tonton ve sevimli bir bayan olan Sevim GÖLEBER’e; “Nasıl bir duygu babanıza sahip çıkılması ve anılması” dediğimizde ”Babamızla hep gurur duyduk. Ona sahip çıkılması ve anılması tarifi mümkün olmayan bir mutluluk” demişti. Sözlerine devam eden Sevim GÖLEBER ”Allah Kartal Belediye Başkanı Altınok ÖZ’den razı olsun, taa Kartal’dan gelip bize ve babamıza sahip çıktı. Hastalandım araba gönderip beni aldırtarak doktorlarda tedavi ettirdi.” Diyerek memnuniyetini dile getirirken, babasının tarlalarının da Pendik’te olduğunu ifade ederek “Pendik Belediyesi bizimle neden ilgilenmiyor ve sahip çıkmıyor” diyerek sitem de bulundu.

YA PENDİK “KAZIM PENDİK’Lİ DİYE SAHİP ÇIKARSA!

Şimdi merak edilen bir konu ise Pendik’liler kalkıpta “madem ki mezarı Pendik’te ve Pendik bir ilçe, üstelik Kartal’dan da büyük onu size kaptırmayız” derlerse ne olacak.

Son söz “Üzülmeyin canım, O bir Kuvayı Milliye Kahramanı ve Türkiye’nin kahramanı size de yeter, bize de! Göz kırpma

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2012, 00:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17