Kartallılar İmam Hatip istiyor

Veliler geciken İmam Hatip okuluna tepki gösterdiler.

Kartallılar İmam Hatip istiyor
İki yıl önce vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda yenisi yapılan Zekeriya Güçer Ortaokulu'nun eski binası güçlendirilerek, yenisi 2 yıl içerisinden yapılmak üzere Kartal İmam Hatip Ortaokulu olarak açılmıştı.


İki yıl geçmesine rağmen yeni okul hakkında hiç bir gelişme olmaması üzerine veliler şikayetçi olmaya başladılar. İmam Hatip Ortaokulu aile birliği ve öğrenci velileri okul bahçesinde toplanarak basın bildirisi okudular.


Kartal İmam Hatip Ortaokulu  bahçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslanoğlu, Eğitim bir sen İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Talat Yavuz ve yönetimi, Kartal İmam hatip ortaokulu müdürü Yasin Yıldız ve okul öğretmenleri hazır bulundular. Velilere hitaben konuşma yapan Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslanoğlu, yeni okul için girişimlerde bulunduklarını ve bu konuda ellerinden geleni ziyadesiyle yapmaya çalıştıklarını ifade etti. 


OKUL AİLE BİRLİĞİ BASIN BİLİDİRİSİ'NDE

           
Devletimize güvenerek evlatlarımızı ülkemiz için faydalı bir vatandaş olsun diye Kartal İmam Hatip Ortaokuluna kaydettiren velileriz.

           
2012 yılında imam hatip ortaokullar gündeme geldiğinde, daha önce yıkılması düşünülen Öğretmen Zekeriya Güçer İlkokulunun ek binası Kartal İmam Hatip Ortaokulu olarak düşünüldü.


Kartal İmam Hatip Ortaokulu geçici olarak bu binada açıldı. Önce bir yıl, sonra iki yıl bu binada eğitim yapılacak dendi. Çocuklarımızın bu okulda ikinci seneleri. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da büyük sıkıntılar çekmekteyiz. Bugün gelinen noktada 20 derslikli okulda,698 civarında öğrenci okumakta ve tüm idari odalar, laboratuarlar, spor odaları, yemekhanemiz, kütüphanemiz, sosyal etkinlik salonları, konferans salonu, müzik salonu, mescidlerimiz sınıfa çevrildi. Okul binamız yetersiz, müstakil bahçesi yok, çocuklarımızın yaz-kış spor yapabileceği salonu yok, yemekhanesi yok, konferans salonu  yok. Çocuklarımız, kaymakam bey ve milli eğitim müdürü tarafından ödenme sözü verilmesine rağmen henüz parası ödenmemiş küçük bir konteynerin bahçeye kurulmasıyla oluşturulan yemekhanede (soğuk ve yağmurlu havalarda dahil) dışarıda sıra bekleyerek yemek yemektedirler.


Okulumuzun fiziki yetersizlikleriyle ilgili yaşadığımız birçok sıkıntıyı çeşitli vesilelerle ve çeşitli ortamlarda kaymakam beye ve üst birimlerimize yazılı ve sözlü olarak dile getirdik. Ancak her defasında “halledeceğiz, merak etmeyin” gibi ifadelerle geçiştirildik. Çocuklarımızın bu yılı da heba oldu. Korkumuz odur ki önümüzdeki sene de aynı sıkıntılar yaşanacak. Çünkü çözüm adına atılan hiçbir somut adım yok.


Bu konunun çözülmesi için veliler olarak burada toplandık ve yetkililerle -sonuç almak adına –yeniden görüşmek istemekteyiz.


Bizler geleceğimizi şekillendirecek çocuklarımızın en temel insanî hakkı olan eğitimleri için çabalıyoruz. Devletin bizlere sunduğu “imam-hatip ortaokulunda eğitim görme” hakkını tıpkı normal ortaokullarda eğitim gören öğrenciler gibi eksiksiz olarak almak istiyoruz. Yukarıda belirtilen olumsuzlukların, sıkıntıların Kartal’daki yetkili makamlar tarafından giderilmesini beklemekteyiz ve bu da bizim en doğal hakkımız. Bu sıkıntıların halledilmesi noktasında sonuna kadar mücadele edeceğiz. Gerekirse Milli Eğitim Bakanına, Başbakana ve Cumhurbaşkanına dertlerimizi, sıkıntılarımızı ulaştırıp çözüme kavuşturulmasını isteyeceğiz.


Bilgilerinize arz olunur…


Saygılarımızla,


KARTAL İMAM HATİP ORTAOKULU OKUL AİLE BİRLİĞİ

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2014, 23:19

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
KARTAL CAN
KARTAL CAN - 10 yıl Önce

biz zekeriya güçer velileri olarak bu zor şartları zamanında gördük dile getirdik hatta günlerce bu olayla ilgili tepkilerimizi dile getirdik. büyük bir yanlış yapıldı o zamanlarda sizde bize destek verseydiniz daha güzel imkanlar doğabilirdi yada yeni yapılacak okul şimdiye bitmişti kaymakam bey 2 seneye kadar okul yapılacak bu binada yıkılıp spor salonu yapılacak demişti aradan 1 sene geçti bir yorumumda yazmıştım yeni yapılacak okul 1 sene geçmesine rağmen nerde bu okulun yeri nerde temel

KARTAL CAN
KARTAL CAN - 10 yıl Önce

önceli̇kle i̇hti̇yaca bakilip ona göre hareket edilmeliydi yer ona göre seçilmeliydi.başka mahallelerden zekeriya güçere ilkokul öğrencileri geliyor, bu bölgenin öğrencileride başka okullara ortaokul için gidiyor.tamamen yanlış z.güçer sınıf derslik bakımından hem ortaokul hemde ilkokul olarak tek binada bölge halkının ihtiyacını karşılayacak kapasitede büyük bir bahçesi var bahçenin iki girişi var, okul binasının iki kapısı var ve içinde iki ayrı bölüm için 2 merdiven var .

KARTAL  CAN
KARTAL CAN - 10 yıl Önce

aklin yolu bi̇r okul binası ve bahçesi güzel bi̇r bi̇çi̇mde bölünürse kanunlar kapsamında ayrı bölüm olmuş olacak bölgenin hem ilkokul hem ortaokul ihtiyacını fazlasıyla karşılayabilecek kapasitede. her ailede en az iki üç çocuk var kimisi ilkokulda kimisi ortaokulda çocuklar kardeşleriyle aynı okula gitseler olmazmı veliler farklı okullar arasında mekik dokumasa , çocukları gözlerinin önünde olsa olmazmı.bu sayede veli ve okul yönetimi daha sağlıklı olmazmı.

SIRADAKİ HABER

banner17