Kartallı Kazım Parkı'nın ve Heykeli'nin Maliyeti 572 bin lira!

Kartal Belediyesi'nde güzel gelişmeler yaşanıyor....

Kartallı Kazım Parkı'nın ve Heykeli'nin Maliyeti 572 bin lira!

Kartal Belediyesi'nde güzel gelişmeler yaşanıyor. Belediye başkanı olduğu ilk günden beri şeffaf belediyecilik hayalini kuran Altınok ÖZ, nihayet hedefini gerçekleştirdi.

Kartallı Kazım Parkı'nın ve Heykeli'nin Maliyeti 572 bin lira!

Kartallı Kazım meydanı açılışnda konuşma yapan Altınok ÖZ, Yaptığı açıklamada "Bu meydanı park dahil 395 bin liraya mal ettim. Anıt heykelimiz de 177 bin lira. Niçin söylüyoruz bunları şeffaf bir belediyecilik anlayışımızdan dolayı söylüyoruz. Yılbaşından beri giderlerimizi web sayfamızdan yayınladık biliyorsunuz. Nedir masrafımız orada görebilirsiniz." dedi.

HAYRETLE KARŞILANDI

Açıklanan fiyat hayretle karşılandı. Duyanlara "572 Bin liraya fabrika kurulur" dedirtti.

Şeffaf belediyecilik girişimi memnun edici. Bilgi edinme konusunda çarpıklıklar yaşanmıştı. Aynı kurumdan iki farklı cevap verilerek hem kamuoyu hem meclis üyeleri yanıltılmıştı.

ÖNCEDEN BİLGİ EDİNME SIKANDALI YAŞANMIŞTI!

İŞTE O YAZI;

Değerli dostlar bu yazımızda Bilgi Edinme skandalını işlemek istedim.

Malumunuz resmi gazetede yayınlanmış, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu var. Her vatandaşın resmi kurumlara başvurarak bilgi edinme hakkına, kanun maddeleri çerçevesinde izin verilmiştir. Biz de geçtiğimiz günlerde Kartal Belediye Meclisine tartışma konusu olmuş Neyzen Tevfik heykelinin maliyeti hakkında, Kartal Belediyesi bilgi edinme birimine başvurduk, internet üzerinden

Aldığımız cevap “32 bin TL. dir.” oldu.

Tesadüf sonucu Kartal Belediyesi Ak Parti Meclis grubu adına Temel YAZ’ın Meclise verdiği önerge elimize geçti. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz imzası bulunan 22-02-2010 tarihli, 2010/566 sayılı önergede verilen cevap ise;  “45 bin TL. dir.” Oldu.

BİLGİ EDİNMEYE NASIL GÜVENECEĞİZ

Burada bir şey çıktı ortaya, bilgi edinmenin verdiği cevaplara güven olur mu? Öyle ya 32 bin lira ile 45 bin lira arasında 13 bin liracık oynuyor. 13 bin lira kimine göre çerez parası iken, kimilerine göre de hayat memat meselesi olacak kadar büyük para.

KANUNDA NE DİYOR?

Bilgi edinme kanunu’nun 3. Maddesinin

c) Bilgi: Kurum ve kuruluşların sahip oldukları kayıtlarda yer alan bu Kanun kapsamındaki her türlü veriyi vatandaşa vermesi gerektiği yasalar çerçevesinde çizilmiştir.

Bu konu ne olur, nerelere varır önümüzdeki süreçte hep beraber göreceğiz.


 


 




Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2012, 19:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17