Kartallı Kazım Meydanı’nda Hummalı Çalışma

 

Kartallı Kazım Meydanı’nda Hummalı Çalışma

 

Kartal Belediyesi tarafından Kuvayi Milliye Kahramanı Kartallı Kazım için yapılan meydanda sona yaklaşıldı.

Dört mahallenin birleştiği 4500m2 alan üzerine kurulacak alanda Kartallı Kazım’ın heykeli de yer alacak.  Altyapı çalışmalarının, yeşil alan ve çevre düzenlemesinin kent dokusuna uygun olarak tasarlandığı meydan, Aralık ayı sonunda tamamlanacak.

Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden ve içerisinde 2500m2’si amfi tiyatro, çocuklar için kuru havuz, sahne ve oyun alanlarının olduğu meydanın, 1000m2 yeşil alan ve geriye kalan 1000m2’sinde ise Kartallı Kazım’ın anıtı yer alacak.

Geçtiğimiz aylarda düzenlenen Kartallı Kazım Meydanı Anıt Tasarım Yarışması’na çok sayıda heykeltıraş katılmıştı. Yarışmaya katılan eserler 7 kişilik seçici kurul tarafından üç aşamalı olarak incelenip, değerlendirilmişti. Seçici kurul değerlendirmesinde heykeltıraş Hüseyin Yüce’nin eseri birinci olmuştu. Kartallı Kazım Meydanı çevre düzenlemesiyle eşgüdümlü bir şekilde devam eden heykel çalışması Yüce’nin kendi atölyesinde yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

Yaklaşık 4 metre uzunluğunda olacak olan heykelin ortalama ağırlığı ise 1200 kilo olacak. Aralık ayı sonunda Kartal’da kendi isminin verildiği meydanın orta refüjünde yerini alması planlanan Kartallı Kazım Heykeli, çevre düzenlemeleri sonrasında yapılacak törenle Kartallılarla buluşacak.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2011, 08:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17