Kartal'ı batırdıkça gururlanan Belediye Başkanı ve Kartal'ın mızıkacıları!

Bu yazımda bir millet nasıl uyutulur? Ya da bir millet nasıl yanıltılır? Algı operasyonu ve algı yapan etkenlere değinmek istiyorum.

Kartal'ı batırdıkça gururlanan Belediye Başkanı ve Kartal'ın mızıkacıları!
banner46

Türkiye'de algı operasyonlarının en zirve yaptığı süreç  28 Şubat darbesi öncesine dayanır. Biraz hafızalarımızı yoklayalım isterseniz. O dönemde İktidarda Refah-Yol var. Birden bire milletçe alışık olmadığımız ve görmediğimiz sakallı, elleri sopalı, simsiyah giysili adamlar meydanlarda zikir çekip, polislere karşı çıkıyorlardı.  O dönemlerde yaşanan olayları televizyon ve gazetelerden takip eden bazı vatandaşlar "Ne oluyor bu memlekette böyle? Türkiye'yi İran'a mı döndürmek istiyorlar?" diye paniklemişlerdi. Bu senaryoların zamanlaması ve bir kısım medyanın algı operasyonu  hedefine ulaşmış ve Süleyman Demirel'in de katkılarıyla Refah-Yol kısa sürede iktidardan düşürülmüştü.


Algı ile Fareyi sevdirip, Kediden nefret ettirirler!


Algı operasyonu böyle bir şeydir işte. Size bu konuda bir örnek vermek istiyorum. Bizim çocukluğumuzda bir çizgi film vardı, halen de televizyonlarda döner. Çocuklar severek ve eğlenerek izlerler. Bu çizgi filmin adı ise Tomy ve Jery. Bir kedi ile farenin maceralarını konu alır. Normalde insanlar fare gördükleri zaman tiksinir yada iğrenir. Kedi gördükleri zaman ise alır sever, mama verirler değil mi? Ama Tom ve Jery'i izleyen çocuklar kediden nefret ederken, fareyi severler. İşte medya yoluyla algı operasyonu böyle yapılır.


Kartal'ın mızıkacıları!


Bilirsiniz "Bremen Mızıkacıları" isimli bir hikaye vardır. Nerden aklıma geldiyse bende "Kartal'ın mızıkacıları" diye yazıverdim. Bu Kartal'ın Mızıkacıları cukkaları için sırtlarını dayadıkları zevatı övüp duruyorlar. Bunun zamanında palazlandılar, şiştiler 2 oda bir salon oldular. Adamı nasıl kafa kola aldılarsa (ki; O hayatta kafa kola aldırmaz kendini! Köprü diye kullanır sadece)  Methiyeler diziyorlar. Zevatı  öyle ballandıra ballandıra tatlı diller anlatıyorlar ki, adam bile şaşırıp "ben neymişim be abi aa aa!" diye nakarat ediyor. Alan razı veren razı misali geçinip gidiyorlar ama kimse şunu unutmasın ki, Güneş balçıkla sıvanmaz. Dünya gözüyle koyunları veya inekleri uyutabilirsiniz lakin İlahi adalet önünde aklanamazsınız.


Kartal'ı batırdıkça gururlanan Belediye Başkanı!


Gelelim Konumuza; Kartal Belediyesi borç batağındadır. Birileri "Görmedik, duymadık, konuşmadık!" diye dursun biz yazmaya ve halkımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz. Denetim Komisyonu raporuna göre 243 milyon lira Kartal Belediyesi borç batağındadır ve Temmuz meclisinde ise 20 milyon lira daha borçlanmak için belediye başkanı muhalefetin karşı çıkmasına rağmen yetki almıştır. Soruyorum buradan 243 milyon liralık borca karşılık Kartal'a hangi eserleri diktiniz? (Heykeller hariç:) Bu milyonlar nerelere gitti?


- Kültür merkezi mi yaptınız? Hayır!


- Olimpik havuzlar mı yaptınız? Hayır!


- Konferans salonu mu yaptınız? Hayır!


- Nikah Salonu mu yaptınız? Hayır!


- Kütüphane mi yaptınız? Hayır!


- Gençlik Merkezi mi yaptınız? Hayır!


- Kültür ve Spor Kompleksi mi yaptınız? Hayır!


- Diş tedavi ve Kültür Merkezi mi Yaptınız? Hayır!


- Aile sağlık Merkezleri mi Yaptınız? Hayır!


- Bilim Deney Merkezi ve Gözlemevi mi yaptınız? Hayır! 

- Engelliler Dinlenme Evi mi Yaptınız? Hayır!


- Stadyum mu yaptınız? Hayır!


- Prestij Caddeleri mi yaptınız? Hayır!


- Saat kulesi mi yaptınız? Hayır!


- Bilgi evleri mi yaptınız? Hayır!


Bakın bunları ve daha fazlasını daha düne kadar Kartal'a bağlı olan Sancaktepe Belediyesi yaptı. Hani öğrenmek isterseniz bende ayrıntılarıyla katalog var sizlere sunabilirim.


Kartal'ı marka yapacakmış!


Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, geçtiğimiz günlerde Kartal'da yatırım yapan inşaat firmalarının yetkilileri ile buluştuğu basın toplantısın da öyle bir cümle kurdu ki, duyanlar her halde apışıp kalmışlardır. Ne dedi sayın Öz? "Kartal'ı marka yapacağız" dedi. Neye istinaden söyledi bu sözleri? Müteahhitlerin yaptığı projelere dayanarak söyledi. Çünkü Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün heykellerden başka Kartal'a marka katacak bir girişimi olmamıştır.  Ha Allah var, sayın belediye başkanının elbette ki sayıca az da olsa hizmetleri vardır. Nelerdir sıralayayım sizlere. Saman Kafe (samandan), Organik çadır, prefabrikten kreşler, 3-4 bin liralara mal olacak parklar, milyonlarca liralara mal olan heykeller, Mehmet Ali Büklü Parkı, Kartallı Kazım Meydanı vs. vs. Yani samandan, çadırdan, prefabrikten ve mermerden eserler. Sizce Kartal Belediye Başkanı bunlarla mı Kartal'ı marka yapacak? Yoksa, müteahhitlerin yaptığı Kartal'ın bütün yapısını görüntüsünü bozan, sahil bandının içine eden, Topselvi Caddesini çökerten, komşuluk ilişkilerini bitiren, Fuhuş binalarına dönüşen (1+1 daireler) Yakacık'ta (Heyelan bölgesi'nde) yolu çatlatan inşaatlarla mı? Kartal nasıl marka olacak? hadi bi anlatın da anlayalım. Yada anlayan varsa beri gelsin.


Dedik ya biz yazacağız ama asıl takdir halkımızın ve kamuoyunundur.


Haydi sağlıcakla kalın garii... 
Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2015, 11:02

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17