Kartal'dan Türkiye'ye yayılan gençlik kıvılcımı HKB

Kartal'dan Okan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğrencisi Cem ARMUTLU’nun başlattığı kıvılcım ateşi, öncelikle İstanbul'da ki Üniversitelere yayıldı.

Kartal'dan Türkiye'ye yayılan gençlik kıvılcımı HKB
banner46

İstanbulda bulunan 39 devlet ve vakıf üniversitelerinden seçilen temsilcilerle 24 Kasım Pazar günü Kartal Diva Arkadaş Restaurantta tanışma ve basın toplantısı gerçekleştirildi. Kendilerine HALKÇI KULÜPLER BİRLİĞİ (HKB) adını veren üniversite öğrencileri ilk ayağını İstanbulda gerçekleştirdikleri I. Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı’nda kurucu yönetimini oluşturdu.


Başkanlığını Cem ARMUTLU’nun yaptığı yönetimde ;

 

İstanbul Üniversitesi- Aysel Serpil Görgün

Marmara Üniversitesi- Özgür Okan

Yeditepe Üniversitesi- Veysel Durmuş

Boğaziçi Üniversitesi- Mihriban Çiçekyurt

Galatasaray Üniversitesi- Eda Kızılkaya

MAltepe Üniversitesi- Özge Ceylan

Okan Üniversitesi- Efe Durmaz

Kocaeli Üniversitesi- Hayat Kaan KAraman

Yıldız Teknik Üniversitesi- Direnç Sertaç

İstanbul Şehir Üniversitesi- Eren Küçükbaş

Arel Üniversitesi- Onur Dökmeci

Cerrahpaşa Üniversitesi- Uğur Aga

Gedik Üniversitesi- Tamer Has

İstanbul Medipol Üniversitesi- Elif Ok


Olmak üzere 14 yönetici 1 başkan ve 2 yedek yönetici bulunmakta.


Kendilerini üniversitelerde özgür düşüncenin savunucuları, doğaya-insana ve tüm canlılara saygı duyan, hiç bir haksızlığa tahammülü olmayan genç, dinamik ve özgürlükçü gençlerin temsilcisi olmak için çaba sarfedecek olan bir yapı olarak nitelendiren HKB çalışmalarında ilerleyen süreçte Türkiye bazlı bütün üniversitelerde etkinlik alanı oluşturacaklarının altını çizdi.

Konuşması sırasında 2. Toplantının sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlunun da katılımıyla gençlik şöleni şeklinde Caferağa’da gerçekleşeceğinin de müjdesini veren Cem ARMUTLU “Değerli dostlar,  örgütlülüğünü beraber yaratacağımız halkçı kulüpler birliğinin ilk toplantısına hoş geldiniz. Anadolu coğrafyası konumu gereği, her zaman çıkmazlara girmiş, baskılar görmüş, savaşlar geçirmiştir ve bu topraklar her  çıkmaza girdiğinde, ışığı eline alıp yol gösteren bir genç  nesil  bin yıllardan beri var ola gelmiştir.

Tarihin her döneminde güç ilk başta zalimin, hainin, zorbanın elinde olsa da görülmüştür ki

Bu güç , dönemin son teknolojisine vakıf olsa da ,  birliğin getirdiği, adanmışlığın getirdiği, kardeşliğin getirdiği, iradenin ve duruşun önünde hiçbir şekilde engel olamamıştır.

Değerli arkadaşlar ..

Devirler değişse de yaşanılanlar her zaman tekerrür etmektedir. Güçlü her zaman ezmiş,  ezilen boyun eğmeye meyil etmiş, gençlik her zaman ezenin karşısında ezilenin yanında, eşitlik için mücadele etmiştir.

Şeyh Bedrettinler, Böğürtleciler, Demirci Kavalar, Baba İshaklar, Mustafa Kemaller ATATÜRKLER, Denizler, Mahirler, İbrahimler … ve daha niceleri bizlere göstermektedir ki öncü olmak her zaman zor olsa da bu zorluğu aşan gençliktir. Bizler bilim çağındayken dünyaya gözlerimizi açtık.

Devrimiz bize işaret ediyor ki TEK GÜÇ BİLGİDİR, EĞİTİM BİZLER İÇİN, FAYDALI OLABİLMENİN KAPILARINI ARALAR, TOPLUMUMUZA ÖNCÜLÜK EDEBİLMEK İÇİN  ANCAK VE ANCAK BİLİMİN IŞIĞINDA AYDINLABİLİRİZ.

LAKİN GÖRMEKTEYİZ Kİ BİZLER GELECEK NESİLLERE VE NESLİMİZE HİZMET ETMEK İÇİN ÇABALARKEN, YILLARCA EĞİTİM GÖREREK GELDİĞİMİZ SON BASAMAK OLAN ÜNİVERSİTELERDE İSTEDİĞİMİZ ŞARTLARDA, EŞİT İMKANLARDA, PARASIZ EĞİTİM ALAMAMAKTAYIZ.

GÖRÜYORUZ   Kİ BİLİM YUVASI ÜNİVERSİTELER TİCARET YUVALARINA DÖNMÜŞ, ÖZGÜRLÜĞÜN VE MANTIĞIN SİMGESİ ÜNİVERSİTELER, KARAKOL OLMUŞ …

ÖĞRENCİLERİNE MÜŞTERİ GÖZÜYLE BAKAN ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ PEYDAHLANMIŞ,

SORGULAMAYAN, SORGULATMAYAN, DÜŞÜNENİ KENDİNDEN UZAKLAŞTIRAN BİR EĞİTİM SİSTEMİYLE YENİ NESİL ROBOTLAR YETİŞTİRME PLANLARI YAPILMIŞ.

OLMAZ … KİMSENİN GÜCÜ BUNA YETMEZ. GENÇLİK HAKETTİĞİ DEĞERİ, İSTEDİĞİ ŞEKİLDE ,GÖRECEKTİR. MUTLAKA GÖRECEKTİR..

BU GÜN PARASIZLIKTAN OKULLARINI BIRAKMAK ZORUNDA KALAN KARDEŞLERİMİZ VARSA

BU GÜN SEBEBİ NE OLURSA OLSUN, YURTLARINDAN YAKA-PAÇA ATILAN KARDEŞLERİMİZ VARSA

BU GÜN DERSTEN GEÇEBİLMEK İÇİN KIZ ÖĞRENCİLERİ FUHUŞA ZORLAYAN İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞ ŞEREFSİZLER VARSA  ÖZEL HAYATIMIZA, EVLERİMİZİN İÇİNE GİRME CÜRRETİNİ GÖSTEREREK BİZLERİ TACİZ EDEN KOLLUK KUVVETLERİ VARSA ARTIK BİZ ÖĞRENCİLERİN HAKLARINI SAVUNACAK, ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZÜ SAĞLAYACAK, ÜLKE GENELİNDE GÜÇLÜ BİR ÜNİVERSİTE ÖRGÜTLENME YAPISI OLUŞTURACAK HALKÇI KULUPLER BİRLİĞİ DE VAR ARKADAŞLAR.

YAPILMAYANI YAPMAK, YAPABİLMEK İÇİN ÇABALAMAK BİZİM GÖREVİMİZDİR.

OLMAZ DENİLENİ NASIL BAŞARABİLDİĞİMİZİ GEZİ PARKI ZAFERİNDE ALTINI ÇİZE ÇİZE İSPATLADIK.

GÜÇLÜ BİR ÜNİVERSİTE ÖRGÜTLENMESİ GÜÇLÜ BİR MUHALEFET DEMEKTİR. GÜCÜMÜZ ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZDEN GELİR; ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZ İSE KAZANILACAK ZAFERLERİ GETİRİR.

HALKÇI KULÜPLER BİRLİĞİ TÜRKİYE GENELİNDE 80 KULÜBÜN BİRLEŞMESİYLE OLUŞAN ÜNİVERSİTELER ARASI DİYALOĞU GÜÇLENDİRMEK ÜNİVERSİTELERDE ETKİNLİK ALANIMIZI GENİŞLETEBİLMEK İÇİN KURULMUŞTUR.

KIZLI- ERKEKLİ KURMUŞ OLDUĞUMUZ KULÜPLER BİRLİĞİMİZİ YİNE KIZLI-ERKEKLİ GÜÇLENDİRİCEZ VE TÜRKİYEDE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN HAKLARININ SAVUNUCUSU DENİLDİĞİNDE AKLA İLK GELEN İSİM HALİNE GETİRECEĞİZ.

BİZLER EĞİTİMİN, BİLİMİN, GELİŞİMİN DEĞERİLERİNİ BİLEN GENÇLER OLARAK; TOPLUMUNA BAĞLI, DOĞRU BİLDİĞİNDEN ŞAŞMAYAN, ÇIKARSIZ, ŞEFFAF, DOĞAYI SEVEN, İNSANLARI SEVEN, MEMLEKETİNİ SEVEN, GELİŞİM İÇİN ÇABA SARFEDEN yaşadığımız topraklardaki bütün haksızlıklara tepki vermeye çalışan, doğru bildiği ilkeler uğruna ölümü göze almış liderlerin yolundan gitmeye çabalayan, doğaya, insana ve tüm canlılara saygı duyan, örgütlülüğün değerini bilen ve bunun için çaba sarf eden, bulunduğu yaşam alanındaki sorunlara vakıf olup çözüm yolları üretmeye çabalayan , bir gencin kayıtsız şartsız düşündüğünü özgürce söyleyebilen ortamlar yaratmaya hevesli bir avuç çapulcularız.

Bizlerle birlikte bu meşakkatli yola girdiğiniz için teşekkür ediyor saygı ve sevgilerimizi sunuyorum…” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2013, 15:47

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17