Kartal'da yerel seçimler şaibeli mi geçti?

Analiz-Aytekin Yaşar

Kartal'da yerel seçimler şaibeli mi geçti?
7 gün önce Kartal halkı demokratik haklarını kullanmak amacıyla yerel seçimlerde oy kullanmak üzere sandıklara gitti. Oy kullanmak üzere kapalı paravana giden vatandaşları bilmedikleri bir süpriz bekliyordu.


Kapalı paravanda muhtarların oy pusulaları çarşaf çarşaf yan yana dizilmişti. Bilmeyen vatandaşlar birertane de onlardan alıp zarfın içine atıverdiler. Oysa ki bu işlem Kartal'da oyun geçersiz olması için yeterli idi.


Kesin olmayan sonuçlara göre yanlış işlemlerle geçersiz olan oylar;


Kartal Belediye başkanlığı için tespit edilen geçersiz oy sayısı 12.668


Belediye meclis üyeliği için tespit edilen geçersiz oy sayısı 13.709


İBB başkanlığı için tespit edilen geçersiz oy sayısı 12.335 dir.


Yani yaklaşık olarak 13 bin farklı görüşlere mensup vatandaşın oyları boşa çıkmış oldu. 13 bin oy farkı da hem Kartal'ın, hem de belediye başkanlarının kaderlerini değiştirmeye yetiyor ve artıyor.


Oylar yakıldı, Seçim şaibeli!


Bülent Ecevit Kültür Merkezine seçimden bir gün sonra CHP'li ve Ak Parti'li vatandaşlar OYLARINI KAPTIRMAMAK İÇİN!!! gelen mesajlarla akın ettiler. CHP'li ve Ak Parti'li milletvekilleri de geldi. Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk yanık oy pusulalarını göstererek bu seçimin şaibeli olduğunu iddia etti. İşin üzücü tarafı ise Bülent Ecevit Kültür Merkezine mesajlarla gelen vatandaşlar az kalsın birbirlerini kırıp dökeceklerdi.


Çelişkiler yumağı!


Neyse ki emniyet mensuplarının aldığı tedbirler doğrultusunda ve her iki parti mensuplarının sağduyulu davranmalarından dolayı korkulan olmadı. Mesajlarla toplanan halk oylarını çaldırtmayıp! Kavga edip, kanda dökmemiş oldular. Akabinde AK Parti Kartal’da seçim sonuçlarına itiraz etti, İlçe Seçim Kurulu bu itirazı oy çokluğuyla ret etti. Bazı partilerinde oylarını yeniden saydırtmak istememeleri manidar karşılandı. Bunun üzerine AK Parti, İstanbul İl Seçim Kurulu’na itiraz etti, İl Seçim Kurulu Ak partinin itirazını kabul etti. Şaşırtan hızlı bir gelişme ile YSK (Yüksek seçim kurulu) İl seçim kurulunun aldığı kararı durdurdu. İlçe de ayrı ilde ayrı, ysk da ayrı kararlar alınması kafaları karıştırıp allak bullak etti.


Yakılan oylar, kabul edilip red edilen itirazlar, şaibelidir iddiaları mideyi bulandırmıştır. Yani çorbaya bir değil, bir kaç sinek düşmüştür.


Midesi kaldırıp ta içi sinek dolu çorbayı içenlere "afiyet olsun" demekten başka söz olmaz zaten.


Ne diyelim; Afiyet olsun...

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2014, 01:06

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
barbaros vatansever
barbaros vatansever - 10 yıl Önce

kardeşim giden beşyılamı acırsın harcanan emekleremi yoksa beşyıl heykel dikmekten başka icratı olmayan chp zihniyetinin kaldıgınamı yanarsınız ak parti önümüzdeki seçimler için şimdiden çalışmaya başlamalı yeni aday şimdiden halka tanıtılmalı

SIRADAKİ HABER

banner17