Kartal'da Önce tapu, sonra yapı!

Kartal Yakacık'ta "Deprem, kentsel, yerinde dönüşüm" projesi kapsamında bir yıkım daha gerçekleşti.

Kartal'da Önce tapu, sonra yapı!

8 parselin birleşmesiyle 2 bin 100 metrekarelik alanda yapılan dönüşüm çalışması bir yıkım töreni ile gerçekleşti. Eski yapıların yıkım törenine katılan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, mal sahiplerinin önceki yıllarda tapularını aldıklarını belirterek, "Önce tapu, sonra yapı" diyerek dönüşümü başlattı.

Kartal Belediyesi "Deprem, kentsel, yerinde dönüşüm" çalışmaları kapsamında ilçede yıkımlara ara vermeden devam ediyor. Yakacık Yenimahalle'de 8 parselin birleşmesiyle toplam 2 bin 100 metrekarelik alanın üzerindeki gecekondu ve eski binalar yıkıldı. Yerine 2 bloklu, 48 daireli, otoparklı sitenin inşa edileceği alanda gerçekleştirilen yıkım törenine  Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz,  Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri,birim müdürleri, şirket yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


“Dönüşümün her şekli Kartal’da mevcut”


Bölgenin mülkiyet sorunu olduğunu belirten Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, "Önce tapu, sonra yapı. Önce tapularını verdik, sonra birleştiler. Dönüşümün her şekli Kartal'da mevcut. 48 daireli, 2 bloklu bir yer olacak. Yandaki binaların dönüşümü için de bu bir teşvik niteliğinde. Kartal’da dönüşüme ara vermeyeceğiz. 2001'den sonra yapılan 83 sitenin dışında kalan bütün siteler dönüşmek zorunda. Bunların sayısı 357” diye konuştu.

 

“Kartal Belediyesi halkın yanında olmaya devam edecek”

 

Kartal Belediyesi’nin halkın yanında olmaya devam edeceğini söyleyen Başkan Op. Dr. Altınok Öz, “Kartal Belediyesi olarak halkın yanında olacağız. Dönüşümün her şeklini Kartal’da görüyorsunuz. Kurtuluş Apartmanı dönüşümünü kendi olanaklarıyla yapıyor. Belde Sitesi ve Astsubaylar Sitesi birleşiyorlar,  anlaşıyorlar ve müteahhitlerini bularak dönüşüyorlar” dedi.

 

“Hacı Cafer’i ömrümün sonuna kadar unutmayacağım”

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuşmasında Yakacık’ta tapu dağıtım sırasında sevincinden kendisine sarılarak havaya kaldıran Cafer Akyıldız’ı da andı. Başkan Op. Dr. Altınok Öz, “2010 yılında tapuları verdik. Tapuları dağıtırken Cafer Akyıldız,  ‘Hacı Cafer’i hatırlıyorum. Buradan kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Hacı Cafer’i ömrümün sonuna kadar unutmayacağım” dedi.


Konuşmanın sonunda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yıkımı yerinde takip etti. Daha sonra çevresini saran çocuklarla ve kat malikleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2014, 22:34

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Cem
Cem - 10 yıl Önce

Rahmetli CANER KARDEŞIMIZI UNUTTUN AMA

SIRADAKİ HABER

banner17