Kartal'da inşaatların emsalleri nasıl yükseliyor?

Kartal'da kentsel dönüşüm bahane, rantsal dönüşüm şahane!

Kartal'da inşaatların emsalleri nasıl yükseliyor?
banner46
Kamu menfaatini savunan İlçem Gazetesi, usülsüz inşaatları mercek altına almaya devam ediyor. 

Haber-Analiz; Aytekin Yaşar


Kartal'da öyle şeyler yaşanıyor ki, yuh artık denilecek cinsten. Geçtiğimiz 2009-2014 dönemini hatırlarsınız. CHP Kartal Belediye Meclis üyesi ve Belediye başkanının yokluğunda meclisi yöneten meclis başkan vekili Taner Özdemir meclisten haykırmıştı "Savcıları göreve çağırıyorum!" diye. Kim için diyordu? Konu neydi? Usülsüz inşaat. Bizler bir kaç gazete haber yaptık manşetten "SAVCILAR GÖREVE!" diye. Ne oldu peki savcılar göreve geldiler mi? Gelmediler! Oysa ki görev başındaydılar değil mi? Peki savcıların haberi oldu mu? Bilmiyorum kendilerine sormak lazım. "Kartal bu kadar mı sahipsiz ya hu?" diyesi geliyor insanın. Sokakta ki vatandaşlar da diyor da zaten.

Neredesin Eyy adalet!
Sadece bizim gazetemiz tek başına kaç tane haber yaptı, Usülsüz inşaatlarla ilgili. Ne oldu peki? Ben söyleyeyim aydın havası oldu!  Kartal'da sadece 1 parti'nin belediye başkanı Kartal'ı yönetiyor. Peki soruyorum; Kartal'da muhalefet siyasi parti ilçe başkanları ne yapıyor? O ilçelerde ki yönetim kurulu üyeleri ne yapıyorlar? Kartal'ın kaç tane sorununu kendilerine dert edindiler de serzenişte bulunuyorlar. Bu konuda yazacak o kadar çok şey var ki, yazmayayım. Birilerinin ayarı bozulmasın. Mide artık kaldırmıyor.

Pıraktiker binası neden yıkıldı?

1999 depreminden sonra yapılan, Kartal köprüsü yanında bulunan 
Praktiker binasının yıkımı Kartal Belediye Meclisinin gündemine geldi. Ak Parti Kartal Belediye meclis üyesi Fatma Filiz ELİBOL soru önergesi verdi ve sordu; "Eğer bu bina gerçekten kentsel dönüşüme girmeyi hakediyorsa aynı tarihte, aynı malzeme, aynı mimar, aynı mühendis, aynı işçiler Tarafından yapılmış olan ve şuan hala her gün yüzlerce Kartallı Tarafından kullanılan Real binası neden gözardı edilerek insan hayatı hiçe sayılıyor? Kartallının hayatı bu kadar ucuz mu? 1999 depreminden sonra yapılan bu binanın hak etmediği halde kentsel dönüşüm kapsamına sokularak belediyemizin vergi ve harçlardan dolayı 20 milyon lira zarar uğradığı doğru mudur ?" dedi. Bekliyoruz, bakalım savcıların haberi olupta bu konuyla ilgilenecek mi!


Emsalsiz inşaat!

O kadar çok ihbar yağıyor ki, sıraya koyduk sırasıyla araştırıyoruz. Kim için araştırıyoruz? Bize bu toprakları şehit kanlarıyla armağan eden ecdadımız için. Çünkü onlar kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları bize bırakıp şehadet şerbeti içtiler. Şimdi ki bazı (ruhsuz, dini imanı para olmuş, makamları sadece kendi cukkasını doldurmak için kullanan bazı zatlar) için olsaydı inanın kılımızı bile kıpırdatmazdık. 

120 metre, 210 metre yüksekliğinde inşaatlar!

Zatın biri çıkıp demişti ki  "Kartal'ın nüfusu ilerleyen zamanda 1 milyonun üzerinde olacak!" Hiç demedi "ya hu 1 milyon nüfus olacak ta, bu ilçenin bu nüfusunu kaldıracak alt yapısı var mı?" demedi maalesef. Acayip binalar yükseliyor Kartal'da. Bulutlarla yarışırcasına yüksek binalar.
Tuzla'da var mı? Pendik'te var mı? Sancaktepe'de, Sultanbeyli'de var mı böyle yüksek binalar? Yok! Neden yok? Neden Kartal'da var da, diğer ilçeler de yok? O ilçelerin belediye başkanları bu işi bilmiyorlar mı?  O ilçelerin belediye başkanları halkçı değil mi? Tabii ki halkçılar. Ama Kartal'ın Belediye başkanı bazılarına göre daha çok halkçı. 

Bakanlığı göreve çağırıyorum!

Çevre ve Şehircilik bakanlığını göreve çağırıyorum. Lütfen, Allah rızası için Kartal'ı bir mercek altına alın. Kartal'ın gidişatı gidişat değil. Hava koridorunu bozan, Halkı bir birinden koparan devasa binalara bir dur diyiniz. Şu emsalleri bir mercek altına alınız. Suç işleyen var ise suçluları yargıya taşıyınız. 

Yazımız şimdilik bu kadar. Araştırmalarımız devam ediyor, bizi izlemeye devam ediniz... 
Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2014, 00:41

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
serdal gül
serdal gül - 9 yıl Önce

Aytekin bey çok güzel bir yazı bizimde belediyeden alacaklarimiz yargiya taşınsa ne olur işçiyiz paramiz yok Altınok gibi çiftlik sahibi deyiliz maaş vermiyen belediye başkanı size sesleniyorum yeter burnundan gelsin senin aciz aç paramizi ver bak basın ne güzel yazmış daha ne yazsın herşey ortada basın arkadaşımın yüreğine sağlık herşey süper ve doğru yazmış

serdal gül
serdal gül - 9 yıl Önce

Kartalda rant yükseliyor mutaitler koşun Altınok rantı yükseltiyor ama çalışanın maaş ları düşüyor emek yok oluyor belediyede koşun akp sahip çıkın bize

Kartal Can
Kartal Can - 9 yıl Önce

yunus çimento yerine yapılan dap toki ortaklığı kuleleri için ne diyeceksiniz onlardamı kartal belediyesinin onay verdiği projelermi bakanlıktan özel projeler uygulandığı zaman tıs yok hatta o proje için yolların yeri bile değiştirildi özel köprüler kavşaklar yapıldı oradaki zenginler için ona ses yok.cumhurbaşkanlığı köşkü yapıldı türkiyenin itibarı dendi siz neden kartalın itibarı için yapılan belediye başkanı lojmanına karşı çıkarcasına yıllarca yazı yazdınız. Kime daireler verildi? neyin karşılığında?

kartal can
kartal can - 9 yıl Önce

yorumlar kaç saatte yayına alınıyor acaba ? konu soğuduktan sonra yayınlanınca pek anlamı kalmıyor da , ayrıca pıraktiker olarak değil praktiker olması gerekir yazım hatası var.

Dağıstan
Dağıstan - 9 yıl Önce

Serdar arkadaş çok güzel yorum yapmışsın haram olsun Altınok a kartal belediyesini bitirdi Sayın basın arkadaşlar sizde olmasanız bizi de bitirecek sizide yoksa kartalı bitirecek iyiyce

Dağıstan
Dağıstan - 9 yıl Önce

Sayın kartal çalışanları Altınok bizim çalışanların yani parasıyla Kıbrıs'ta keyf ederken biz çocuklarımıza okul harçlığı veremiyoruz haram olsun

SIRADAKİ HABER

banner17