Kartal’da Gelecek İçin Engel Yok Projesi Değer vermediklerinizi Tekerlekli Sandalye'ye Çeviriyor

Kartal’da Gelecek İçin Engel Yok Projesi Değer vermediklerinizi Tekerlekli Sandalye'ye Çeviriyor

Kartal Belediyesi “Kartal’a Engel Yok” ilkesini sosyal belediyecilik anlayışıyla birçok projede hayata geçirdi. Kartal Belediyesi engellilerin kent haklarını gözeten; sosyal yaşamlarını iyileştirecek “Kartal’da Gelecek İçin Engel Yok” kampanyasını başlattı. 

Kartal Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi işbirliğiyle “Kartal’da gelecek için engel yok” kampanyasını hayata geçirdi. Sosyal proje niteliği taşıyan “Kartal’da gelecek için engel yok” kampanyası kapsamında 250 kamu kuruluşuna, Yaşam Kalitesi Yükseltme Merkezleri’ne geri dönüşüm kutuları yerleştirilecek. Doğada bir yılda yok olan gazeteler ile 100-1000 yıl arasında yok olan plastik kapakların geri dönüşüme kazandırılması amaçlanıyor. Kampanya da elde edilen gazete kâğıtları ve plastik kapaklar, ambalaj atıkları toplayan firma tarafından değerlendirilerek; karşılığında ihtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalye temin edilecek.

 Kampanyanın ilk ayağında Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Fügen Mavi, Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü İbrahim Gündüz,  ilçedeki okullara giderek  “Kartal’da gelecek için engel yok” kampanyası hakkında okul idarecilerini bilgilendirdi. Okullarda başlayan bilgilendirme toplantılarında, engellilere yönelik hayatın tüm alanlarında farkındalığın geliştirilmesi amaçlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2011, 07:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17