Kartal’da Briç Turnuvası Heyecanı Yaşandı

 

Kartal’da Briç Turnuvası Heyecanı Yaşandı

 

Kartal Belediyesi ve Türkiye Briç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği işbirliğiyle gerçekleştirilen “Bölgeler Arası Atatürk’ü Anma Briç Turnuvası” Kartal Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.

Ekolojik Pazar alanı toplantı salonunda düzenlenen Kartal Belediye Başkanlığı Briç Turnuvası Şampiyonasına Adana, Ankara, Balıkesir, Düzce, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Malatya, Mersin ve Yalova şehirlerinden 200 sporcu katıldı. Aralarında Olimpiyat üçüncüsü, Avrupa Şampiyonu, Türkiye ve Bölge şampiyonlukları kazanmış briç ustalarının çekişmeli yarışmaları tam yedi saat sürdü.

50 masada, dörtlü gruplar halinde gerçekleştirilen Briç Turnuvası Genel, Karışık, Kadınlar  ve Senyör kategorilerinde gerçekleşti. Briç turnuvasında Baş Hakem olarak Kamuran  Türesel, Dursun Külük;  Hakem olarak Serhan Serol, Suat Öztürk ve Cengiz Ertuş görev aldı.

Türkiye Briç Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Erkan Yeşilbaş’ın da katılarak destek verdiği turnuvada Kartal Briç Spor Kulübü  Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Polatkan, Kartal Belediyesi’nin  öncelikle Büyük önder Atatürk’e verdiği değerden ve   sosyal belediyecilik kapsamında amatör ruhun en yüksek seviyede yaşandığı, oyunların kralı olarak bilinen briç sporuna verdiği önemden dolayı başta Kartal Belediye Başkanı sayın Altınok Öz’e ve bütün emeği geçen belediye çalışanlarına Kulübüm adına ve sizler adına teşekkür ediyorum. Yine bu turnuvaya teknik destek veren Türkiye Briç Federasyonu İstanbul İl Başkanı Erkan Yeşilbaş’a ve turnuvamızda görev alan tüm hakem arkadaşlara, teknik kadroya teşekkür ediyorum.  En önemlisi Türkiye’nin değişik illerinden buraya kadar gelerek turnuvamızı onurlandıran ve renklendiren Başta briç milli takımı oyuncuları olmak üzere siz değerli briç severlere teşekkür ediyorum.  Gelecek yıl üçüncüsünde buluşmak üzere hepinize saygılar sevgiler sunuyorum” dedi.

Turnuvanın açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz yaptığı konuşmada kimi zaman Atatürk’ü itibarsızlaştırma çalışmalarının yaşandığı, kimi zaman da unutturulmaya çalışıldığı bir dönemde Atatürk’e ve briçe gönül verenleri eşim ve ben saygıyla selamlıyoruz. Biriçe gönül veren bir aile olarak turnuvanın Kartal’a güzellikler kattığını görüyoruz, ne mutlu ki burada sizler varsınız hemen yan tarafta da organik ürünlerin tanıtıldığı bir çalışma var,  hemen onun yanında samandan yapılmış bir kafe var ve Kartal’ın kadınları el emeğini orada Kartallılarla buluşturuyor. Aynı alanda üç etkinlik birden, bu da bir yerel yönetici olarak bizleri mutlu ediyor, eşimle birlikte Kartal halkı adına hepinize sevgiler saygılar sunuyor, turnuvada tüm sporculara başarılar diliyorum dedi. Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu’nun da oyuncu olarak katıldığı Bölgelerarası Briç Turnuvasında şu sporcular şampiyon oldu.

Genel

1.Hakan PEYRET- Şehmus ERCAN

2.İhsan TOSUN- Melih KOTAN

3.Mustafa KAYNAKÇI- Yakup Hikmet KAYTIRIK

Karışık

1.Sadun SU- Sırma SANUS

Kadın

1.Ferda BALCIOĞLU- Nilgün KOTAN

Senyör

1.Bahadır YAZICIOĞLU- Ergün KORKUT

Briç turnuvasında şampiyonluk kazanan sporcuların ödüllerini Kadınlar klasmanı birincilerine Emekli Korgeneral Zafer Özkan, Karışık klasman birincilerine milli oyuncu Süleyman Polat, Senyör klasman birincilerine İstanbul İl Temsilcisi Ertan Yeşilbaş, Genel klasman ücüncülerine Kartal Briç Kulübü Başkanı İsmet Polatkan, Genel klasman ikincilerine Eski Federasyon Başkanı milli sporcu Nafiz Zorlu, Genel klasman birincilerine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ödüllerini verdi Altınok Öz, “turnuva sonunda yaptığı konuşmada dışarıda turnuvaya hep yaşlıların katıldığı konuşuluyordu ama turnuvanın birincileri gençler; .çok mutlu oldum. Şampiyonları ve tüm yarışmacıları tebrik ediyorum” dedi.

Turnuvada Genel klasman birincilerine iki ata altını ve kupaları; Karışık klasman birincilerine iki adet çeyrek altın ve kupaları, Kadın klasman birincilerine iki adet çeyrek altın ve kupaları, Senyör klasman birincilerine iki adet çeyrek altın ve kupaları verildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2011, 08:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17