" />

KARTAL'DA BİR İLK, ÇANAKKALE MÜZESİ KARTAL’DA

KARTAL'DA BİR İLK, ÇANAKKALE MÜZESİ KARTAL’DA

 “Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan yapana sadık kalmazsa, değişmeyen hakikat, bütün insanlığı şaşırtacak bir hal alabilir” M. Kemal Atatürk

Çanakkale Savaşı’nın onurlu mücadelesini anlatan; savaşan askerlere ait eşyaların cephe önü ve gerisi savaş malzemelerinin sergilendiği “Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi” Kartal Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şubesi işbirliğiyle Kartal Meydanı Ekolojik Eğitim Çadırı’nda kuruldu. 1-6 Mart 2011 tarihleri 09.00-19.00 saatleri arasında açık olacak müzenin açılışına Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Halk Eğitim Müdürü Serpil Güleçyüz, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Namık Kemal Özalp, Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı, çok sayıda demokratik kitle örgütü, ulusal, yerel basın mensupları ve çok sayıda Kartallı katıldı. Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr.Altınok Öz, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Namık Kemal Özalp açılış kurdelesini birlikte kestiler. 

Açılış konuşmasında Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Sayın Kaymakam değerli Kartallı hemşerilerim yüz yıl önce bu topraklarda birlikte yaşadığımız Ermenilere nasıl düşman edildiysek bugün aynı oyun, Kürt kardeşlerimizim üzerinde oynanıyor; biz Çanakkale’yi Sarıkamış’ı çok iyi bilmek zorundayız; onun için, katkılarını sunan herkese teşekkür ediyoruz. Çanakkale bilinmesi gereken bir mücadeledir. Gebze’de Şekerpınar’da İlköğretim Okulu son sınıf öğrencisinin ‘ağlayarak biz bu tarihi neden geç öğrendik’ dediğine tanık olduk; onun için bu güzel fikri hemen kabul ettik. Çanakkale Özel Müzesi, Atatürkçü Düşünce Derneği desteğiyle Kartal’a geldi. Müzeyi gezerken düşünmeyi de diliyorum.” dedi.

 

Konuşmaların ardından, TRT’nin hazırladığı yarım saatlik belgesel gösterimine yer verildi. Aralarında Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün de yer aldığı çok sayıda ziyaretçi Çanakkale Zaferi’ne ve müzeye ilişkin duygularını, düşüncelerini anı defterine kaydetti. Çanakkale mücadelesiyle ilgili dört bin parça, yirmi beş tablo ve çok sayıda fotoğraf ve dökümanın yer aldığı müze gezisinde Çanakkale Gezici Müze Koordinatörü ve emekli TRT Belgesel Daire Başkanı Cengiz Yürükarslan sergilenen malzemeler hakkında ziyaretçilere bilgi verdi.  

Bir hafta boyunca açık olacak müze, Çanakkale’ye gitme şansı olmamış Kartallılar için Çanakkale tarihini Kartal’a getirmiş oldu. Kartal Belediyesi, ilçesine gelen gezici müzeyi, gezici bir tarih gibi ağırlıyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2011, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17