Kartal'da bir efsanedir ANADOLU ECZANESİ

Bu yazımızda hayatını Türkiye sevdasına, insan sağlığına adamış Eczacı Abdurrahman Karaismailoğlu'nu anlatacağız size.

Kartal'da bir efsanedir ANADOLU ECZANESİ

Eczacı Abdurrahman Karaismailoğlu'nun Boğaziçi Ecza Deposunda, Otc İstanbul İlaç Pazarlama'da ve Anadolu Halıcılık şirketlerin de 130 personele istihdam sağlamaktadır. Kartal vergi dairesinden takdirname de alan Abdurrahman Karaismailoğlu bizleri kendi makamında ağırladı.



Aytekin Yaşar - Abdurrahman bey neden eczacı oldunuz? bize anlatırmısınız?


Ecz. Abdurrahman Karaismailoğlu - Aytekin kardeşim; Biz cennet bir vatanda yaşıyoruz. Bizim insanımız Anadolu insanıdır. İnsanımız her şeyin en iyisini hak ediyor. Biz "Halka hizmet, Hak'ka hizmettir" düsturuyla yetiştik. Atalarımızın da buyurduğu gibi İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN! İşte bizim tek gayretimiz varsa, o da budur. İnsanımızın yaralarına merhem olmak gayretiyle eczacılık yapmaya karar  verdim.


A. Y. -
Peki, eczacılık mesleğinde hedeflerinize ulaştınız mı?



Ecz. A. K. - Bizleri bu günlere getiren Allah'a hamd ediyorum. Çünkü bizler (Ben, kardeşim ve yeğenim) Kartal'da eczacılık sektöründe çok önemli hizmetler verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Bizler, eczanemize gelenleri sadece müşteri gibi görmedik. Bir aile gibi gördük. Din, dil, ırk ayırt etmeksizin sağlık hizmeti verdik. Bu hizmeti halkımızın evine kadar taşıdık. Yani insanı yaşatmak için ne gerekiyorsa yaptık.


A. Y. - İşlerinizi bu kadar büyütmenizde en büyük etken nedir sizce? İşyerlerinizi anlatırmısınız?


Ecz. A. K. - Büyüklerimiz ne güzel demişler değil mi? "Ainesi iştir kişinin" diye. Biz halisane niyetlerle işimizi en güzel şekilde yaptık. Allah'ta çalışanın emeğini boşa çıkarmadı. Bir de dua çok önemli. Annemim duası, hizmetine koştuğumuz kardeşlerimizin dualarının da tesiriyle Rabbim bu günlere gelmemize müsaade etti. İşyerlerimize gelince; 32 yıldır Kartal’da aynı noktada aktif olarak hizmet vermekteyiz. Bugün sağlık bakanlığının evde sağlık hizmeti projesini, eczane kadrosuyla 32 yıl önce Kartal’da ilk başlatan Cevizli semtindeki Anadolu Eczanesidir. Sağlık meslek lisesi mezunu teknisyenlerimizle Kartal’ın her mahallesine eczacılıkla ilgili bütün acil hizmetleri Kartallıların hizmetine sunuyoruz. 2002 yılında Boğaziçi Ecza Deposu’nu kurduk. İlaç sektöründe özel hastane dağıtım ve satış kanalını alarak, özel hastanelere hizmet veriyoruz. 2009’da OTC İstanbul ilaç pazarlamayı kurarak, Eczane alanına OTC ürünleriyle hizmet veren iki firmayı kurduk.


A. Y. -
Abdurrahman bey, Karadenizlisiniz. Hemşerilerinizle diyaloglarınız nasıl?



Ecz. A. K. -
Evet, 1953 Trabzon Of doğumluyum. Kartal'da bildiğiniz gibi en çok bölgesel olarak kalabalık olan nüfus Karadenizlilerden oluşmakta. Karadenizli hemşerilerimizle ciddi bir birlik ve beraberlik içinde dayanışma halindeyiz. Sağ olsunlar biz onları severiz, onlar da bizi. Her zaman yanımızda olup bizi desteklemişlerdir. Yalnız şunu da belirtmeden geçmeyeyim. Karadenizliyim ama önceden de söylediğim gibi din, dil, ırk ayırımı asla yapmam. Doğulu, Güneydoğu'lu iyi dostlarımız var. Personellerimizin içinde de çok sayıda Doğulu, Güneydoğu'lu kardeşlerimiz bulunmaktadır. Ben bundan çok büyük mutluluk duyuyorum.


A. Y. -
Siz Ak Partilisiniz. En son Kartal belediye başkan aday adayı oldunuz. Neden Ak Parti?



A. K. - Ak Parti'yi sevmemek, Ak Parti'li olmamak mümkün mü? Halkın içinden gelen, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş hizmetleri yapan memleket sevdalısı bir başbakanımız var. 12 yılda Ak kadrolar genel başkanımızın önderliğinde öyle muhteşem icraatlara imza attılar ki, dost ve düşman ülkeler adeta parmak ısırdılar. Marmaray, 3. köprü, 3. Havaalanı, İstanbul-İzmir yolu 3,5 saate düşecek. Duble yolları, kendi ürettiğimiz tank, gemi ve silahları nasıl görmezden gelebiliriz. Bunlar Cumhuriyet tarihinde kimse yapmaz iken Başbakanım Recep Tayyip Erdoğan ve Ak kadrolar bunları yaptı. Bunları herkes yapamaz. Bunca hizmeti memleket sevdalıları yapabilirdi ve yaptılar.


A.Y. - Siz Kartal Belediye başkan aday adaylığı sürecinde "Ak Parti'nin rüzgarına rüzgar katacağım" demiştiniz. Kattınız mı? Ak Parti'ye lojistik destek sağladınız mı?


Ecz. A. K. - Elbette. Sadece biz değil, diğer 18 aday adayı kardeşlerimiz var gücümüzle ve tüm imkanlarımızı seferber ederek Ak Parti'nin rüzgarına rüzgar katmak için gece gündüz demeden çalıştık. İlçe başkanımız sevgili Muhammed Mehdi Akman ve teşkilatımızın çalışmaları ise takdire şayandır. Partimizin her zaman emrindeyiz. Lojistik destek ne zaman gerektiyse yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.


A. Y. -
Abdurrahman bey, son olarak Ak Parti Genel Başkanı ve başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı oldu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? İlk turda şansı var mıdır sizce?



Ecz. A. K. -
Cumhurbaşkanlığı mevkisi devletin en üst düzey mertebesidir. Bu makamın değeri ve kriterleri bellidir. Buna en uygun kişi, Türkiye'nin lideri Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu ülkeye, bu millete bu kadar üstün hizmetler veren ve yaptıkları büyük hizmetlerle tarihe geçen Türkiye'nin lideri Recep Tayyip Erdoğan'ı halkımız ilk turda seçecektir. Başbakanımız 11 Ağustos sabahı Cumhurbaşkanımız olacaktır. Halkımız 12 yıldır yaptığı gibi, gerekeni en iyi şekilde yapacaktır. 
Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 09:07

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17