KARTAL YAVUZ SELİM DEVLET HASTANESİ “TIP SEKRETERİ” SERTİFİKA TÖRENİ

Tıbbi sekreter,...

KARTAL YAVUZ SELİM DEVLET HASTANESİ “TIP SEKRETERİ” SERTİFİKA TÖRENİ
banner46

Tıbbi sekreter, toplum ve insan sağlığı alanında verilen hizmetler sonucunda oluşan bulgu ve belgeleri derleyen, düzenleyen ve kullanıcıların hizmetine sunan, resmi ve özel sağlık kuruluşlarında sekreterlik faaliyetlerini yürüten ara ve kilit personeldir.

Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi 2009 – 2011 Eğitim-Öğretim döneminde Kartal Halk Eğitimi Merkezi Akşam Sanat Okulu ile beraber “ 1368 saatlik MEB onaylı Tıp Sekreteri” kursu projelendirdi. Hastane konferans salonunda hayata geçirilen bu projeye hastanenin birçok çalışan sekreteri ile çevre hastanelerden gelen sekreter kursiyerler katıldı.

Hafta içi mesai sonrası devam eden ve toplam 15 ay süren bu projede tüm kursiyerler, mesleki alanda tıbbi terminoloji ve İngilizceye hâkimiyet, elektronik ortamdaki bilgiyi etkin kullanabilme, insan ilişkilerini olumlu düzeyde yürütebilme ve mesleki yeterlilik becerileri kazanarak kendilerine ve hastanenin  “olumlu imaj” kapsamındaki çalışmalarına artı değer kattılar.

Uzun soluklu geçen bir kurs döneminin ardından hastanenin konferans salonunda bir tören düzenlendi. Kartal Halk Eğitim Merkezi üst yöneticilerinin davet edildiği sertifika töreni oldukça renkli geçti.

Törende bir konuşma yapan Başhekim Dr. İsmail Kartal “ Çekirdekten yetişmenin ön planda olduğu dönemlerin eski zamanlarda kaldığını görüyoruz. Günümüz dönemi ise diploma ya da sertifika esaslı işlemekte. Yakın bir zaman içinde tüm kurumlarda çalışan her personelin "liyakatine göre" iş yapacağı sistemi oluşturulacaktır. Bu yüzden herkesin eğitime öncelik vermesi şart dedi.

Diploma veya sertifikanın bir çok iş sahasında “kilit” pozisyonda olduğunu hatırlatan Başhekim Kartal, uzun süre devam eden bu kursu başarı ile bitiren kursiyerlerimizi gönülden kutluyor, iş hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

Açılış konuşmasının ardından Kartal Halk Eğitim Merkezi Müdiresi Serpil Güleçyüz ile projede emek veren usta öğreticilere birer plaket verildi. Ardından her iki kurumun üst yönetimi tarafından tüm kursiyerlerin sertifikaları dağıtılarak ilgili proje taçlandırıldı.

Program keyifle dinlenen müzik nağmelerinin ardından hastanemiz katkıları ile hazırlanan lezzetlerle son buldu.

Kursiyerlerin gözlerindeki mutluluk yoğun geçen tempoyu çoktan unutturmuş gibiydi…



Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2012, 22:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17