Kartal ve Maltepe Zabıtalarına Savunma eğitimi sertikası

Kartal Belediyesi Zabıta memurları yakın savunma eğitimlerini tamamlayarak, katılım belgelerini aldı.

Kartal ve Maltepe Zabıtalarına Savunma eğitimi sertikası
banner46

Türkiye’de yakın savunma alanında ortaya çıkan eksikliklerin giderilmesi için kurulan Dünya Yakın Savunma Federasyonu Kartal Belediyesi ve Maltepe Belediyesi zabıta memurlarına verdiği yakın savunma eğitimlerini tamamladı.



İki hafta süren eğitimlerin sonunda Kartal Belediyesi ve Maltepe Belediyesi zabıta memurlarına katılım belgeleri Maltepe Yalçın Kızılay Spor Kompleksi’nde düzenlenen törenle verildi.


 

Törene Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Dünya Yakın Savunma Federasyonu DAT Kurucu ve Onursal Başkanı İbrahim Aktürk, Federasyon Başkanı Oğuzhan Aktürk, Kartal Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla İlgün ve federasyon yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

DÜNYA YAKIN SAVUNMA FEDERASYONUNDAN BAŞKAN ÖZ’E  PLAKET

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’e federasyona katkılarından dolayı DAT Kurucu ve Federasyon Onursal Başkanı İbrahim Aktürk tarafından teşekkür plaketi verildi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, katılım belgelerini alan Kartal Zabıta memurlarının hepsini tek tek kutladı.

 

Dünya Yakın Savunma Federasyonu DAT Kurucu ve Onursal Başkanı İbrahim Aktürk, federasyonu 2004 yılında yürürlüğe giren güvenlik yasasında hizmet veren güvenlik elemanlarına olası bir saldırıya karşı müdahale teknikleri eğitimi zorunluluğu getirilmediğini kaydederek; “Yakın Savunma Eğitimi, güvenlik ve hizmet alanında görev yapan personelin bir tehdit durumunda ilk önce kendi güvenliklerini ön plana alarak verilen disiplinli eğitim sonucunda olayı büyümeden en az zararla neticelendirilmesi üzerine oluşturulmuş bir sistemdir. Federasyon, güvenlik elemanlarının olaylarda karşılarına çıkan silah, bıçak veya sopayla saldırılara karşı müdahale tekniği eğitimi vermek için kurulmuştur” dedi. 

 

ZABITALAR YAKIN SAVUNMA EĞİTİMLERİNİ TAMAMLADI

 

Kartal Belediyesi Zabıta Ekiplerine Yakın Savunma Eğitimi, DAT sistem kurucusu İbrahim Aktürk, Dünya Yakın Savunma Federasyonu Başkanı Oğuzhan Aktürk, eğitimci Seda Kıvanç ve Sinan Yunusoğlu tarafından verildi.

 

Yakın Savunma Eğitimi:

Sporcu disiplini ve alt yapısıyla eğitim alan personel, ilk önce karşılaştığı tehdide karşı olaya sağduyulu bir şekilde yaklaşarak sorunu konuşarak çözmeye çalışır. Sorunun büyümesi durumunda ise öğrendiği her duruma özel Yakın Savunma Eğitimi tekniklerini uygulayarak sorunu büyümeden sonlandırmayı amaç edinmiştir. Dünya Yakın Savunma Federasyonu eğitimi, kolluk kuvvetlerinin olay yerine gelene kadar saldırgan veya saldırganların zarar görmeden muhafazasını da ilke edinmiştir.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2014, 10:16

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17