Kartal Ülkü Ocaklarından Soma için gıyabi cenaze namazı

Kartal Ülkü Ocakları SOMA da yaşanan patlamada hayatını kaybeden maden ocağı Şehitleri için KARTAL Merkez Camiinde Cuma namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kıldı.

Kartal Ülkü Ocaklarından Soma için gıyabi cenaze namazı
banner46
Cenaze namazına Türkav İl Başkanı Erol Güler, Türk Enerji Sen. Şube Başkanı Mehmet Emin Güven, MHP KARTAL (eski belediye başkan adayı) Erhan Kekeç, çok sayıda Ülkü Ocaklı gencin yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve kartallı hemşehriler katılım sağladı. Böylesine acı dolu bir günde sergilenen birlik ve beraberlik göz doldurdu…


Kartal Ülkü Ocakları Başkanı Aydın GÜNGÖR yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında; "Değerli Büyüklerim, kıymetli dava arkadaşlarım, bu mübarek günde alemlerin rabbi olan Allah-u Teala ya olan yakarışımızda bizlerle saf tutan değerli Kartallılar. Takvimlerdeki ayların ve günlerin kara bir örtüyle kapandığı, Milletçe Ülke Ülke, il il, hane hane, fert fert derin bir kederle yoğrulduğumuz kara günlerdeyiz.


Manisa ilimizin SOMA ilçesinde meydana gelen maden göçüğü faciasında; babalarımızı, abilerimizi, kardeşlerimizi Şehit verdik. Emekleri ve ekmekleri uğruna, çoğu zamanda memleket sevdası uğruna kara toprak altına girmeyi kendine görev bilen bu asil ve büyük Türk milletinin yiğit evlatları yoklukları ile önce geride kalan gözü yaşlı ailelerine ve devamında en büyük ailesi olan Türk milletine derin ve sancılı acılar yaşatmışlardır. Yanlış ekonomik politikalarla zorlaşan ve hiç iyileşemeyen ve gün geçtikçe dahada zorlaşan hayat şartlarının getirmiş olduğu mecburiyet, milliyetsizlik ve Şahsiyetsizliğin bir virüs gibi bulaştığı devlet kademelerimizdeki siyasi rant ve peşkeş yarışı, kadercilik paketi ile gizlenmesi herdaim başarılı olan ihmaller ve kuralsızlıklar zinciri, adamına göre keyfi iş ahlakı gölgesindeki tedbirsizlikler ve denetimsizlikler..Yaşamış olduğumuz bu acı felaketin bir cinayet toplu bir katliam olduğu gerçeğini açıkça ortaya koymaktadir..kolundaki yüzbinlerce dolarlık saati ile devlet ahlakını ayaklar altına alanla,ayağımdaki çizmeler devletimin sedyesini kirletmesin çıkarayım mı diye soran yaralı işçimiz arasındakı derin uçurum bize herşeyi özetlemeye yetiyor. Bu işin doğasında ölüm var cümlesi ile ihmalleri ve tedbirsizlikleri hediye paketi gibi ambalajlayan zihniyetle, arkadaşı göçük altında kaldığı için kurtulduğuna sevinemeyen madenci abimizin kardeşimizin zihniyeti arasındaki fark..bizi millet yapan değerin ne olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Devlet adına açıklama yapan kişilerin millet hassasiyetini göz önünde bulundurmaları şarttır. Kimse açıklama yaparken,millet zekası ile dalga geçmesin..bizler acılari derin kültürü ve inancı ile kabuklaştıran bir milletiz. Yürek yürek bu yaramızıda saracağız..ama hiçbirşey tedbirsizlik ve ihmal sonucu hayatını kaybetmeye mahkum emek şehitlerimizi geri getirmeyecek..hiçbirşey babasından,abisinden,kardeşinden nişanlısından haber alamayan ailelerin kederli bekleyişlerini dizginleyemeyecek.Ama tepeden tırnağa tüm sorumluların tespiti ve yargı önüne çıkarılmaları. İlgili kişilerin,başbakan ve sorumlu bakanlar dahil derhal istifa etmeleri elzemdir. Bu sayede emek şehitlerimizin ve yaralılarımızın hesabı sorulabilir. Ancak bu sayede geride kalanların kanayan vicdanlarındaki sancı dindirilebilir ve ancak bu şekilde gelecek nesillerin hayatı garanti altına alınabilir. Bizler Ülkücü Türk Milliyetçileri olarak yüreğimizden birer parça kopararak hakka yürüyen aziz emek Şehitlerimize Yüce Allahu tealadan rahmet,kederli ailelerine sonsuz sabır,yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Sözlerimi huzurlarınızda noktalarken bir şeyi söylemeden geçemeyeceğim.


Siyasi rant uğruna peşkeş çekilen bedava kömürlerle şükrederek evlerinde ısınanalar, göçük altında can veren bir madencinin ciğeri ile ısındıklarını unutmasınlar. Büyük TÜRK Milletinin Başı Sağ olsun..

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2014, 09:25

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17