Kartal Kent Konseyi Gençlik Meclisi Toplandı

Kartal Kent Konseyi Gençlik Meclisi Toplandı
banner46

Kartal Kent Konseyi Gençlik Meclisi 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yeni üyelerini belirledi.

Kartal Kent Konseyi Gençlik Meclisi Konseyi 3. Olağan Genel Kurul toplantısını Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Açılış yoklamasının yapılmasının ardından, üyeler, geçtiğimiz gün Hakkari Çukurca’da şehit düşen askerler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okundu.

Divan heyetinin yerini almasının ardından, Kartal Kent Konseyi Başkanı İbrahim Yazıcı açılış konuşmasını yaptı. Yazıcı, Kent Konseylerinin önemine değinerek, “Kent Konseyleri 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 26313 sayılı Kent Konseyi Yönetmeliği’ne dayanarak oluşturulmuştur. Kuruluş amaçlarında kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmektir.

Merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluştuğu; kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzmanlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar ile yönetişim mekanizmalarıdır” diye konuştu.

Kartal Kent Konseyi Başkanı İbrahim Yazıcı’nın konuşmasının ardından, kürsüye çıkan Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Süleyman Uzunok ise Kent Konseyleri’nin Haziran 1992’de Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde bir araya geldiklerini, 179 ülkenin Devlet ve Hükümet Başkanları ile birlikte, binlerce resmi temsilcinin ve 35,000’in üzerinde sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımıyla Rio Zirvesi, Birleşmiş Milletlerin en yüksek katılım düzeyine ulaşılan toplantısı olma özelliğini taşımakta olduğunu, uluslararası bir sözleşmeye tabi tutulan bir kurum olduğunu belirtti.

Uzunok, “Kent Konseyleri Türkiye’de 2004 yılında İçişleri Bakanlığı’nın yönergesiyle gerçekleştirildi. Kartal’da Kent Konseyi 2009 yılında faaliyete geçti. 2009 yılından itibaren Kartal Kent Konseyi, Gençlik Meclisi, Kadın Meclisleri birçok alanda aktif çalışmaları hayata geçirdi. Bu yeni dönemde birçok projenin belediyenin imkânları dâhilinde gerçekleşmesini umuyorum. Kartal Kent Konseyi Gençlik Meclis’ine seçilecek olan yeni arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.   

Konuşmalarının ardından 2010 ve 2011 yıları arasında Kartal Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin yaptığı faaliyetler sunum eşliğinde salondaki üyelere anlatıldı. Daha sonra Divan Başkanı aday taleplerini alarak oylamaya sürecine geçildi. Yapılan açık oylama ve sayım sonunda Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu’na, üniversite temsilcisi, lise, kamu sivil toplum kuruluşu, mahalle ve siyasi parti temsilcileri 18 genç seçildi. Yürütme Kurulu’na seçilen gençler, kapalı oylama yoluyla Kartal Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı ve Eşbaşkan seçimine gitti. Yapılan oylanma sonucunda 3. Dönem Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanlığı’na Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan Özcan Yıldırım, Eşbaşkanlığı’na ise Berivan Poyraz seçildi.

Kartal Kent Konseyi Gençlik Meclisi Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde başkan Seçilen Özcan Yıldırım, yeni dönemde yönetime seçilen genç arkadaşlarla uyumlu şekilde çalışacaklarını, Kartal için yeni projeler hayata geçireceklerini ifade ederek, “İki dönem Kent Konseyi Gençlik Meclisi başkan yardımcılığı yaptım. Yeni dönemde başkan olarak seçildim. Kent Konseyi Gençlik Meclisi’ndeki tecrübemle yönetim kuruluna seçilen yeni genç ve dinamik arkadaşlarla Kartal için projeler üreteceğiz. Kartal Belediyesi Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Kartal Kent Konseyi Başkanı İbrahim Yazıcı ile Kartal’ın çağdaşlaşması ve gelişmesi için yeni projelere imza atacağız. Kartallı gençleri Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nde görmeyi istiyoruz” diye konuştu.

Kartal Kent Konseyi Gençlik Meclisi 3. Olağan Genel Kurulu’nda yönetime giren isimler;

Üniversite Temsilcileri              

Lise Temsilcileri             

Kamu Temsilcileri      

STK Temsilcileri

Mahalle Temsilcileri                    

Siyasi Parti Temsilcileri

Cem Armutlu

Ozancan Yüzbaşı

Özcan Yıldırım

Cüneyt İldem

Tuncay Has

 

Tarık Boyoğlu

Özenç Yeşil

Oğuzhan Çankaya

 

Korhan Varlı

 

Ali Aydın

 

Merve İkisivri

 

Betül Sivişoğlu

Gamze Alemdar

 

Berivan Poyraz

Çağla Şengül

 

 

 

Ayçanaz Altan

İrem Aydın

 

 

 

 

 

 

Deniz Bora

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2011, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17