Kartal İlçe Seçim kurulunda gergin bekleyiş.

AK Parti, Kartal'da 12 bin 700 geçersiz oy kullanıldığı iddiasıyla ilçe seçim kuruluna itiraz etti. Kartal'da seçim sonucunu değiştirecek büyük şaibe iddiaları var.

Kartal İlçe Seçim kurulunda gergin bekleyiş.
banner46
Bülent Ecevit Kültür Merkezinde Ak Parti'liler ve CHP'liler adeta yığıldılar. Ulusal ve yerel basın'ın gözü Kartal'da.


Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ak Parti Kartal Seçim Koordinasyon Merkezi, Kartal'da bugüne kadar yapılan tüm seçimlerdeki en yüksek geçersiz oy sayısı ile karşı karşıya olduklarını ifade etti. Ak Partililer, bunun dikkate şayan olduğunu belirterek İlçe Seçim Kurulu'na geçersiz oy sayısının incelenmesi ve ilçede kullanılan oyların yeniden sayılması yönündeki taleplerini iletti.


Ak Parti Kartal, Basın bildirisinde;



"Kesin olmayan sonuçlara göre Kartal'da 331.658 seçmen vardır. Aldığımız bilgiye göre kullanılan oy sayısı 298.000 üzerindedir.


Kartal Belediye başkanlığı için tespit edilen geçersiz oy sayısı 12.668


Belediye meclis üyeliği için tespit edilen geçersiz oy sayısı 13.709


İBB başkanlığı için tespit edilen geçersiz oy sayısı 12.335 dir.


Kartal'da bugüne kadar yapılan gerek genel seçim, gerekse yerel seçimlerde tespit edilen en yüksek sayıda GEÇERSİZ OY ile karşı karşıyayız. Kartal seçmen sayısı ve kullanılan oy sayısı dikkate alındığında çok yüksek bir rakkam olduğunu ve incelenmesi gerektiğine inanıyoruz. Yaptığımız tespitlere göre kullanılan oyların %5 i geçersiz kabul edilmiş ve seçmen iradesi sandığa yasımamıştır" denildi.


BELEDİYE BAŞKANLIĞI İLE MUHTARLIK PUSULASINI AYNI ZARFA KOYAN VATANDAŞLAR UYARILMADI


Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Temel Yaz da yaptığı açıklamada, bir çok sandıktan yaklaşık 13 bin civarında belediye başkanlığı ile muhtarlık pusulalarının aynı zarfta kullanıldığını, yetkililer tarafından vatandaşların uyarılmadığını belirtti.


Bu nedenle Kartal genelinde bu durumda yaklaşık 13 bin geçersiz oy kullanıldığını, belediye meclisinde yaklaşık 1050, belediye başkanlığında ise 3-4 bin civarında fark olduğunu ve bunların AK Parti'nin güçlü olduğu yerler de olduğunu belirterek "Elimizdeki belgelerle birlikte İlçe Seçim Kurulu'na itirazımızı yaptık. Seçimin sonucunun lehimize değişmesini bekliyoruz." dedi.



Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2014, 15:25

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kartalli Kazım
Kartalli Kazım - 10 yıl Önce

Ilçe secim kurulunun itiraza red kararını kınıyorum. Bu kurul ne icin orada duruyor? Elde yakılmış oylar, tarihinde görülmemiş iptal oylar, görgü tanıklarının ifadeleri varken neden red? Neden korkuyorsunuz? Madem iptal oylar dogru, neden korkuyorsunuz? Neden atasehirde Muhtar oyları belediye pusulaları ile birlikte iken geçerli sayıldı? Bu kurul neyin kurulu, ne ise yarar ve neden var? Rezalet olurda bu kadar olmaz!

SIRADAKİ HABER

banner17