Kartal ilçe Emniyet Müdürlüğü Huzur Toplantısı Düzenledi.

Kartal ilçe Emniyet Müdürlüğü Huzur Toplantısı Düzenledi.

Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü 2 Kasım 2011 Çarşamba günü saat 14’te huzur toplantısı düzenledi. Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet HAMURCU ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok ÖZ’ ün katılmadı huzur toplantısını Kartal İlçe Emniyet Müdür yardımcısı Orhan KUKAL yönetti.

Huzur toplantısına Kartal Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Turgut MERMERTAŞ ve Gülseren BÖYÜKBAŞ, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin GÖK, Kızılay Kartal Şube Başkanı Mehmet KÜÇÜKALİ, CHP Kartal İlçe Başkanı Haydar OĞUZ ve ilçe yönetimi, Has Parti Kartal İlçe Başkanı Şükrü KONTUK, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Aziz ASLAN, Kartal Eski Belediye Başkanlarından Ali DURANOĞLU, Kartal Kadın ve Erkek Berberleri Esnaf Odası Başkanı Adem ETİRLİ, Kartal Şoförler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret ÇELİK, Kartal Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Erol DEMİRCİ, İlçede ki bazı okulların müdürleri, Muhtarlar, vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından konuşma yapan Kartal İlçe Emniyet Müdür yardımcısı Orhan KUKAL “ Sayın Kaymakamım, Belediye Başkanım, Kıymetli Kurum Amir ve idaricilerim, Muhtarlarm, STK temsilcilerim Değerli

Vatandaşlarımız ve Basınımızın Güzide Temsilcileri

Huzurlu ve güvenli bir Kartal'ın çalışmalarımızı arz etme, hem de karşılıklı iş birliğini amaçlayan Huzur toplantısı davetimize göstermiş olduğunuz katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.

BİR HIRSIZLIK BİLE ÇOK

Güvenlik hizmeti üretmenin en önemli göstergesi, insanlarda güven hissi uyandırılmasıdır. ikamet, iş, okul ve sosyal yaşam aktiviteleri içerisinde olan insan; ulaşımda, evinde, iş yerinde, parkta, ibadethanede ve eğlence yerlerinde isteği dışında canına ve malına yönelik bir tehdit algılamıyorsa, insan güvende demektir. Amacımız " Bir Hırsızlık bile çok" anlayışı ile her türlü tehdit algısını minimize etmektir.

KARTAL İLÇE EMNİYETİ VE FAALİYETLERİ HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

Bu toplantının amacı kamu yönetiminin temel değerleri olan şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkelerinin yansıtabilmesidir.

Toplantının amacına uygun olarak sizlere Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğünün birimleri ve çalışmaları ile ilgili kısa bir bilgi sunacağım. Kartal'da; biz Emniyet Teşkilatı olarak, 450 bine yaklasan nüfusu ile 650 personel ile hizmet etmekteyiz. Bu hizmetlerimiz de; Önleyici ve Adli Polisliğin yanı sıra Trafik, Pasaport ve Ruhsat hizmetleri olarak sıralayabiliriz.

Gelişen teknoloji ve hayatın her alanında olduğu gibi emniyet hizmetlerine yansımakta ve olumlu sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Önleyici hizmetle konusunda resmi ve sivil ekipler olmak üzerine 20 mahallede 41 ekibimiz teknolojik cihazlar ile donatılmış olup, eskiden 1 hafta gibi uzun zamanları bulabilen GBT Adli sicil sorgulama uygulamaları, ekiplerimizde bulunan PDA cihazları sayesinde uydu aracılığı ile anlık olarak bulundukları yerler takip edilerek mobese merkezlerinden gelen ihbarlara göre olay yerine en yakın olan ekiplerin sevki yapılabilmektedir.

15 Mayıs 2005 tarihinde faaliyete geçmiş olan Mobese adı verilen Mobil Elektronik Sistem Entegrasyon Projesi ile İstanbul'un önemli merkez ve güzergahları kameralar ile donatılmıştır. Bu sistem sayesinde ilçemizin büyük ve önemli bir bölümü dijital haritalar ile 22 nokta ve 86 kamere ile izlenmekte, meydana gelen olaylara anında müdahale edilebilmekte, suçların önlenmesi ve suçlularn tespitinde MOBESE sistemi buyiik faydalar sağlamaktadır.

HALKIMIZ “BENİM POLİSİM” DEMELİDİR.

Şu bir gerçektir ki; bu teknik imkanlan yanı sıra madem ki polis halk için vardır ve halka hizmet etmektedir, o halde halk ile bütünleşmeli, halkın destek ve güvenini kazanmaktadır. Eğer polis " Benim Halkım, Benim Vatanım diyorsa, gerekirse bu Bayrak, bu Vatan ve bu halk için Canım Feda Olsun Diyorsa" o zaman halkımızda "Benim Polisim" demelidir. Biz teskilat olarak halkımızın benim polisim dediğini bilmekteyiz. Bütün mevcudiyetimiz halk için, halkın canını, malını, namusunu korumak içindir.

BİR TELEFON KADAR YAKINIZ

Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak biz ilçemizin sorunlarını genel olarak biliyoruz. Kamu Kurumları ,Esnaflar, Muhtarlar ve Sivil Toplum Örgütleri Yöneticileri ile sürekli görüşüyoruz.

Suçların işlenmeden önce önlenmesi çok önemlidir. Bu açıdan ihbar mekanizmasının gelişmesi adeta zorunlu hal almıştır. 155 Polis İmdat telefonunun yanında İlçemizde 24 saat açık bulunan Polis Merkezlerinin ve Bürolarının yazılı olduğu broşür dağıtılarak, halkımızın bize en hızlı bir şekilde ulaşabilmesini, size bir telefon kadar yakın olduğumuzu ısrarla vurguluyoruz.

İlçemizde Maltepe Üniversitesine bağlı 1 Yüksek Okul, Marmara Üniversitesine bağlı 1 Fakülte, l adet Siileyman Şah adında Özel Üniversite ile Milli Egitim Bakanlığına bağlı 72'si Devlet ve 13 'si ozel okul olmak iizere 85 adet orta ögretim okulu bulunmaktadır. Her bir okulumuzun yöneticileri ile görüşülerek, okul içi ve okul dışında polisi ilgilendiren sorunlar ile yakından ilgilenmekteyiz. İlçe de mevcut Polis Amirleri ile planlama yapılarak okullara eşit oranda rüttbeli personel zimmetlenmis. olup arkadaşlanmiz periyodik olarak okul müdürleri ile görüşerek sorunları tespit etmektedir. Okul giriş ve çıkış saatlerinde, sabit veya seyir halinde olmak iizere okullann çevresi ekiplerce kontrol edilmekte, okul ile ilgisi olmayan şahıslar okul çevresinden uzaklaştırılmaktadır. Gerekirse suç unsuru tespit edildiğinde gerekli inceleme ve işlem yapılmaktadır. Okullarin civannda bulunan büfeler, internet ve oyun salonları tarafımızca takip edilmekte, bu mekanlarda tespit edilen suç unsurlan işleme alınarak gerekli tahkikatları yapılması amacı ile Kaymakamlık Makamma, Cumhuriyet Başsavcılığına ve ilçe Belediye Başkanlığına suç duyurusunda bulunulmaktadır. Okul içerisinde oluşabilecek suçlar ile olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile siirekli irtibat halindeyiz.

Ayrıca yine yaz aylannda halkımızın yoğun olarak bulunduğu sahil kısmında suçu önlemek ve halkla ilişkilerini kuvvetlendirmek amacı ile sahilde sürekli ekip görevlendirilmiştir. Toplum Destekli Büro Personelimiz devamlı mahallelerde dolaşarak esnaf ve mahalle sakinlerinin sorun ve önerilerini yerinde dinleyerek tespit etmekte ve çözüm için rapor sunmaktadır. Bu raporlar incelenip çözüm için değerlendirmeye alınmakta ve ilgili kamu kurum kuruluşları ile de irtibata geçilerek çözüm üretilmektedir.

Huzur toplantısının verimli ve amacına uygun gerçekleşmesi dileklerim ile sayglar sunuyorum.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

SORULAR CEVAPLANDIRILDI

Orhan KUKAL’ın konuşmasından sonra salonda bulunanların daha huzurlu bir Kartal için dilek ve temennileri dinlenerek,  notlar alındı vegerekli çalışmaların yapılacağı belirtildi. Programın sonunda misafirler için hazırlanan kokteyl salonuna geçilerek sohbet edildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2011, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17