Kartal Çöküyor! Yolları çökerten Seryapı ve Demirliyapı firmaları ceza aldılar mı?

Kartal'da inşaat yapan büyük firmalar yolları çökerterek çevreye zarar veriyorlar.

Kartal Çöküyor! Yolları çökerten Seryapı ve Demirliyapı firmaları ceza aldılar mı?
banner46

İlçem gazetesi Kartal'ı şantiyeye çeviren ve çalışmalarıyla yolları çökertip vatandaşı mağdur eden inşaat firmalarını mercek altına alıyor. Çökmelerde kimlerin ihmali var? Kimler görevlerini kötüye kullanıyor? İnşaatlar 'çökebilir raporlarına' rağmen mi yapılıyor?  


Kartal'da yatırım yapan inşaat firmalarının hafriyat çalışmaları sırasında Kartal yollarında göçükler meydana geliyor.


Yaklaşık 2 ay önce Seryapı İnşaat firmasının "Mai Rezidans" projesinin hafriyat çalışmalarının devam ettiği bölgede, toprakta meydana gelen kaymadan dolayı, Topselvi Caddesi üzerinde çatlamalar meydana gelmişti. Olay yerine gelen zabıta ekipleri, çatlakların görüldüğü bölgeyi hemen güvenlik çemberine almış ve Topselvi Caddesi'nde büyük bir göçük meydana gelmişti. Seryapı firmasını arayıp konu hakkında yetkili birisinden bilgi almak istedik, telefonda konuşan yetkili! tarafından sorularımız cevapsız bırakıldı.





Topselvi esnafı zarar gördü!



Çökme olayından sonra zabıta güvenlik sağlamak amacıyla yolu kapatmış ve E-5 ten gelen araçlar Topselvi caddesi kapalı olduğu için giremeyip ilerde ki başka caddelerden yollarına devam etmek zorunda kaldılar. Topselvi esnafının işlerinin caddenin kapatılmasından dolayı sekteye uğradığı esnaflar tarafından belirtilmekte.



Yakacık Spor caddesi de çatladı!


Demirli Yapı tarafından Yakacık'ta çalışmaya başlanan 6113 mt2 arazi ve manzarası kapanmayacak olan bir yükseltide konumlanmış Twinstar ikiz bloklarda paylaşımlı 120 daireden oluşacak Demirli Park Yakacık Evleri inşaatı sırasında spor caddesinde çatlaklar oluştu. Gazetemiz olay yerine gidip çatlakları yerinde inceleyip resimledi.



Demirliyapı Firmasının cevabı;


Proje Yöneticisi Gürkan GÜREŞCİ gazetemize gönderdiği mail de;


"Sizin bilmek istedikleriniz konusunda ise;


Ek’te ki belgelerden anlaşılacağı üzere mevcut yolda çatlamaların belirmesi üzerine hemen ilgili mercii olan Büyükşehir belediyesi’ne bilgilendirme yazısı hazırlayıp gönderdik. Bu arada yoldaki can ve mal güvenliği açısından gerekli tedbirleri ilgili birimler nezaretinde aldık.


Bizim oluşan çatlaklar ve çökmelerle ilgili  ilk öngörülerimiz mevcut yoldaki altyapı imalatlarında yapılmış olan dolgu işlemlerinin sağlıklı olmamasından kaynaklandığı yönündeydi. Bu görüşlerimiz yetkililerle de paylaştık. İlgili Büyükşehir ve ilçe belediyesi yetkilileri ile yoldaki hareketlerin  iki gün boyunca gözlemlenmesi sonrasında yaptığımız fikir alışverişlerinde, oluşan çatlakların ve oturmaların gerçek sebebinin, ana yoldan zemin etüd raporları için mekanik sondaj örnekleri alınmasıyla anlaşılabileceği ve akabinde çözüm üretilmesi için gerekli önlem ve metodların belirlenebileceği kararını aldık.


Bu karar doğrultusunda şu anda konusunda uzman zemin etüd firması çalışmalarını hızla yürütmektedir. Yürütülen bu çalışmaların neticelenmesi ve sonuçların elimize geçmesiyle çözüm önerileri üretip, ilgili belediye birimleri bilgi ve onayları sonrasında çözüm için gereken imalatlar hızla yapacak ve yolu tekrar hizmete açacağız.


Selamlarımla bilgilerinize..."



Cevap bekleyen sorular;


Çökmelerde kimlerin ihmali var?

Görevi kötüye kullanma var mı?

Varsa Kimler görevlerini kötüye kullan dı?

İnşaatlar 'çökebilir raporlarına' rağmen mi yapılıyor? 

Seryapı ve Demirliyapı Zemin etüd raporları için mekanik sondaj örnekleri neden önceden almadılar? Aldılarsa kamuoyunu aydınlatsınlar!

İstanbul'un balkonu diye bilinen Yakacık'ta ve diğer semtlerde evi olupta manzaraları dev inşaatlarca kapatılan vatandaşların haklarını kim koruyacak?

Evinde Adalar ve Deniz manzarası seyretme hakkı sadece parası olup bu konutlarda yaşayanların hakları mı?


Halka ait caddeleri çatlatıp çökerten firmalara ceza uygulandı mı?

Ne kadar ceza aldılar?

İnşaat firmasının Projeni yapan meclis üyesi kim?

Meclis üyesi aynı bölge de önceden çökme olduğunu bilmiyormuydu? 

Yakacık fay hattının neresinde?

Yakacık'ın olası depremde risk durumu nedir?

Kuyular dolu Yakacık'ta  binalar aşağı doğru kayar mı?

Yakacık'a yüksek bina yapılması doğru kararmıdır?

Kartal da çalışmalarıyla başka yolları çökertebilecek inşaatlar için tedbirler alınıyor mu?

Bu ve bunun gibi soruların cevapları yakında İLÇEM GAZETESİ'nde bizi izlemeye devam ediniz. 



Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2013, 00:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17