Kartal Cemevi Vakfı Altınok Öz ile görüştü.

Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı ve Yönetim Kurulu üyeleri Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ile görüştü.

Kartal Cemevi Vakfı Altınok Öz ile görüştü.

Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı, Yönetim Kurulu üyeleri Ali Dıştaş, Selami Sarıtaş, Hüseyin Aytemur, Zeynel Yüksel, Kezban Cömert, Muharrem Odabaş ile Kartal Belediye Başkan yardımcısı Ali Rıza İkisivri, Başkan Danışmaları Ömer Fethi Gürer, Nizamettin Zorgül de görüşmede yer aldı.

 


Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı, Kartal Belediye Başkanı ile yakın bir diyalog içinde olduklarını belirterek Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün çalışmalarının Kartal için önemine değindi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ile Kartal’da yararlı hizmetler yapıldığını ifade etti.

 


Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı, belediyenin inanç merkezlerine karşı samimi yaklaşımına dikkat çekti. “Belediye Başkanımız Op. Dr Altınok Öz bu bağlamda gereken çalışmaları yapmasından  memnuniyet   duyuyoruz” dedi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’de Kartal’da göreve başladığı günden bugüne yaptıkları önemli projeleri özetlediği konuşmasında “İnsan, doğa, çevreye sahip çıkma düşüncesi ile hizmet vermeye devam ediyoruz. Çalışmalarımızı bugünün olduğu kadar geleceğin Kartal’ını da düşünerek yapıyoruz. İbadet yerlerini belediye olarak sahiplenmeyi bir sorumluluk biliyoruz. Orada yüzlerce insanımız gelip gidiyor. İyi günde olduğu gibi sorunlu günlerinde yanlarında olmak bizlerin bir yerde görevidir” dedi.

 


KARTAL CEMEVİ VAKFI

 


Kartal  Cemevi Vakfı  1993  yılında  ilk  önce  Kartal Cemevi Kültür  Eğitim ve Sosyal  Yardımlaşma Derneği ismiyle  dernek olarak  kuruldu. Dönemin Kartal  Belediye  Başkanı Mehmet Ali Büklü’den,  Cemevinin üzerinde  bulunduğu   arsanın  tahsisi istendi. Mehmet Ali Büklü  bu  arsayı  resmi olarak tahsis edemediyse de buraya  bir  Cemevi’nin kurulmasına da “Evet” dedi. Kartal içi ve dışından sağlanan destek ile Kartal’a  yakışır  bir  Cemevi’nin yapılması için proje  yarışması  düzenlendi. Mimar  Gökçe Gencay’ın çizmiş  olduğu  bu  proje  birincilik  ödülü aldı ve  yönetim kurulu  tarafından uygulanmaya  kondu. Bu projenin  özelliği Alevi inanç  kültürüne  uygun  Anadolu  Selçuklu Mimarisi’nden ve  Anadolu’daki tekke ve  dergâhların yapılanmasından  esinlenerek  çizilmiş olmasıdır. Bu güne kadar  yapılan Cemevleri  içinde tek dergâh  tipi  Cemevi  Kartal Cemevi Vakfı  binasıdır  diyebiliriz. 1966  yılında  Cemevi derneği  Kartal Cemevi Vakfı  ismiyle Vakfa  dönüştürüldü. Kartal 5. Asliye Hukuk  Mahkemesi’nin 1996/150  esas, 1996/162  karar  sayılı 15.03.1996  tarihli mahkeme  kararıyla  Kartal Cemevi Kültür Eğitim ve Sosyal  Dayanışma Vakfı  ismiyle  62  kişilik  kurucu  üyenin  imzasıyla vakıflaştı. Daha  sonra vakfa 88 kişi  üye  oldu. 05.04.2006  tarihinde  değişen Avrupa  Uyum yasaları doğrultusunda  vakıf  senedi yeniden düzenlenerek son  şeklini almıştır. Halen bu  şekilde  vakıf  varlığına  devam etmektedir. Vakfın taban  inşaat alanı 2000  metrekare, toplam bina kullanım alanı  5850  metre karedir. Kartal Cemevi Vakfında  insanlara şehir içi, şehirlerarası, cenaze  hizmetleri, aş hizmetleri, her dalda  eğitici kurslar, paneller, konferanslar gibi hizmetler  verilmektedir. Kartal Cemevi Vakfı kadın ve  gençlik  örgütlenmesine de ciddi  katkılar  sunmuştur. Kartal Cemevi Vakfı  kadın ve  gençlik örgütlenmesine  önem vermekle birlikte  bir  çok  fakire  olanakları  ölçüsünde çeşitli yardımlar  yapan, üniversiteli  öğrencilere  burs  veren, dershanelerde öğrencilere kontenjandan okuma  olanağı  sağlayan toplumsal bir diyalog aracıdır.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2013, 22:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17