Kartal Belediyesi'nin sözde akıllı binası 24 saat elektrik yakıyor!

Borç içinde hacizlerle boğuşan Kartal Belediyesi'nin hizmet binası tasarruf yapacağına 24 saat elektrik yakıyor.

Kartal Belediyesi'nin sözde akıllı binası 24 saat elektrik yakıyor!
banner46
Evinde bir lambası açık kalsa israf olmasın diye hemen söndüren, vicdan sahibi vatandaşlardan gazetemize ihbarlar geldi.


Akıllı bina böyle mi olur?


Vatandaşlar "Gece kaçta kalksak bakıyoruz belediye hizmet binasının lambaları hep yanıyor! Hani akıllı binaydı tasarruf yapıp israfı önleyecekti. Basından okuyor, takip ediyoruz. Kartal Belediyesi hem borç içinde hemde hacizlik. Borç içinde ve hacizlik olan bir kurum israf eder mi?" diye serzenişte bulunuyorlar. 


Aklı Karışmış!


İddialara göre Akıllı bina diye yola çıkılan bina da inşaatın yapımı sırasında bir çok teknik hatalar olmuş. Bu elektrik hatası da bunlardan bir tanesi. Elektrik kapatıldığı zaman bütün ışıklar birden kapandığı iddia ediliyor.


40 milyona mal oldu!

Kartal Belediye meclisinde gündeme gelen Belediye hizmet binasının, muhalefet meclis üyeleri tarafından 40 milyona mal olduğu iddia edilmişti. Basın toplantısında belediye başkanına sorduğumuzda net rakkamı vermeyip, size rakkamları veririz diyerek maliyeti söylememişti. Belediye meclisine gelen meclis üyeleri ısınma sorunu yaşadıkları için pardesüyle oturup soğuktan korunmuşlardı.


Bir otoparkı bile yok!



Meclis üyeleri meclis kürsüsünden "Buraya meclise geliyoruz, arabamızı park edecek yer bulamıyoruz. Akıllı bir belediye binası hiç otoparksız olur mu?" diye tepkilerini dile getirmişlerdi. Belediye hizmet binasının Çırçır'a gelmesiyle hareketlenen Yukarı mahalle esnafı ve sakinleri zaten otopark sorunu yaşarlarken kaldırımların genişletilmesiyle arabalarını kaldırımlara park etmek zorunda kaldılar.



Ataşehir Belediyesi'nin örnek akıllı hizmet binası


CHP'li Kartal Belediye başkanı Öz 40 milyonlara vardığı iddia edilen maliyete Kartallıların paralarını harcayıp hizmet binası yaparken, CHP'li belediye başkanı Battal İlgezdi Ataşehir Belediyesi'ne masrafsız hizmet binası yaptı. Yaptığı bina Ataşehirlilerin takdirini kazandı. Ataşehir Belediyesi'ne TOKİ tarafından verilen arsa ihaleye çıkarılıp kat karşılığı bir firmaya belediye hizmet binası yaptırtılmıştı. İş bilen İlgezdi Ataşehirlilerin bir kuruşunu harcatmadan Akıllı ve çok güzel yeşil bina yaptırırken, Kartal'lıların 40 milyon lirasının temeli atılmış, katları çıkılmış bir binaya harcanması vatandaşlar ve siyasiler tarafından manidar karşılandı.


Kartal Kaymakamlık binası 11 milyona mal oldu


Kartal Belediyesi katları çıkmış, temeli atılmış, kolonları dikilmiş binayı 5 yılda bitiremeyip 40 milyonlara varan para harcarken, Kartal Kaymakamlık yeni binası 11 milyona mal olup, bir yılda bitti.


Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2014, 22:37

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17