Kartal Belediyesi'ne Haciz üstüne Haciz!

Karyapsan'a gelen hacizlerden sonra Kartal Belediyesi'ne bir haciz de işçilerden geldi.

Kartal Belediyesi'ne Haciz üstüne Haciz!
Nevşehir'e ihtiyaç yokken gereksiz yere otel yapan, 40'ın üzerinde heykellere para harcayan Kartal Belediyesi borç batağında. Kartal Belediyesi'ne aldığımız bilgilere göre haciz üstüne haciz gelmekte.


Kartal Belediyesi 101 milyon borçlu!


Muhalefet partilerinin Kartal Belediyesi'nin borçlarının 200 milyonu bulduğu açıklamalarını Altınok Öz yalanlamıştı. Altınok Öz'ün kendi açıklamasıyla basın toplantısında "Kartal Belediyesi 101 milyon borçlu" demişti. Belediye başkanı olduktan sonra açıklama yapan Öz "56 milyon borçlu belediye devr aldık" demişti. Ak Partili'lerde sosyal medya da yayınladıkları belgede borçsuz hatta yaklaşık 4 milyon kasada parayla belediye devrettiklerini savunuyorlar.


Karyapsan’a haciz geldi!


Öz "Karyapsan’la ilgili evet, bir sıkıntı var. Bizden alacağı, (belediyeden alacağı) olmadığı için, Karyapsan bazı ödemeleri yapamamıştır. O ödeme alacak firmalar da kanuni haklarını kullanmışlardır. Şu an onlarla ilgili bir çalışmayı arkadaşlar yapıyorlar. Biliyorsunuz 4,5 yıldır biz sorunları aşarız, aşıyoruz da.  Onlar bizim için sorun değildir." demişti.


Bir hacizde alacaklı olan işçilerden!


Kartal Belediyesi’de Norm kadro fazlası 61 işçiye tebligat yapmış, bu işçilerden bir kısmı diğer kurumlara gitmeyi kabul etmiş, bir kısmı ise 4857 sayılı iş kanununun 17. maddesi gereği tazminatlarını alıp çalışmak istemediklerini söylemişti. Kartal Belediyesi ise, işçilerin bu tazminatlarını ödemeyeceğini, gittikleri kurumdan almaları gerektiğini söylemişti.


61 işçiden 24 işçi Kartal Belediyesi'ne dava açtı ve dava sonuçlandı. İşçiler mahkemeyi kazandıktan sonra dosya Yargıtay’a gitti. İşçiler beklemeden haciz işlemini başlattı ve belediye’nin bankalardaki hesaplarına haciz koydurdu.  


İşçiler Ankara'ya gidecekler


Mağdur olduklarını belirten işçiler önümüzdeki günlerde Ankara’ya CHP Genel merkezine yürümeyi planlıyorlar.


kaynak; ilkhaber.biz - tuzlaistanbul.com



Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2014, 01:00

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Aziz sari
Aziz sari - 10 yıl Önce

beter olsunlar. halkin paralarini sokaga doktulr utanmadan birde oy istiyorlar

SIRADAKİ HABER

banner17