Kartal Belediyesi Yeni Hizmet Binası Açılacak mı?

Arif Dağlar zamanında temeli atılan, kolonları dikilen ve katları çıkılarak oto park olarak tasarlanan bina Altınok Öz tarafından belediye hizmet binasına dönüştürülmek istendi.

Kartal Belediyesi Yeni Hizmet Binası Açılacak mı?

İki ayrı hizmet binasına yıllardır kira ödeyen Kartal Belediyesi’nin üç ayrı binada hizmet vermesini sona erdirecek olan yeni binaya kısa sürede taşınılacağı açıklandı.


Binanın açılış töreninin de bu yıl içinde yapılacağı öğrenildi. Yeni belediye hizmet binası çevresinde yol düzenleme çalışmaları, kaldırım yapımı, sokak ışıklandırma sistemlerinin yapımı son aşamasına geldi. Ayrıca bina içi ve dışı düzenlemeler yapılırken, klima sistemleri ve akıllı bina bilişim ağı da tamamlanmak üzere.  Bina, tamamen otomasyon üzerinden güvenlik, ses, kamera, aydınlatma, iklimlendirme ve yangın sistemlerini kontrol edecek şekilde tasarlanıyor. 


Akıllı bina gereklimiydi?


Kartal merkezinde yep yeni bina varken maliyetinin 30 milyonu bulduğu iddia edilen akıllı bina ile örnek bir belediye binası, Kartallıların hizmetine verilmiş olacak. Bina içinde led aydınlatmalar kullanılarak elektrik sarfiyatından kar edilecek. Aynı zamanda gün ışığı sensörlerinden faydalanılarak dış ortam aydınlığına göre içerideki ışık lümeni sabitlenerek buradan da kazanç sağlanacak. Yapılan çalışmaların yanısıra görsel tasarım olarak, bina çıkışına Kartal Heykel Sempozyumu’nda sergilenmiş heykeller yerleştirilmeye devam ediyor. Çalışmaların Kurban Bayramı süresince de devam edeceği ve kısa sürede sona ereceği ifade ediliyor.


Kılıçdaroğlu mu açacak?

"Nevşehir otelini Kılıçdaroğlu" açacak reklamlarına ve duyurularına rağmen Kılıçdaroğlu'nun açmaması Kartal'da büyük yankı uyandırmış ve çeşitli spekülasyonlara neden olmuştu. Şimdi merak edilen konu ise akıllı! binanın bitip bitmeyeceği ve Kılıçdaroğlu'nun binayı hizmete açıp açmayacağı.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2013, 01:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
kartallı
kartallı - 11 yıl Önce

bi̇nalar akıllı olsa ne olur ki yönetenlerin akıllı olması lazım.

SIRADAKİ HABER

banner17