Kartal Belediyesi şirketlerinde taşeron olarak çalışan işçiler diken üstünde

Kartal Belediyesi şirketlerinde...

Kartal Belediyesi şirketlerinde taşeron olarak çalışan işçiler diken üstünde

Kartal Belediyesi şirketlerinde taşeron olarak çalışan işçilerin maaşlarını almadıkları için çok tedirgin olduklarını gözlemledik.

EK PROTOKOL İMZALANMIŞ!

Sendika ile Kartal Belediyesi arasında ek protokol imzalandığı ve işçilere bilgi verilmediği haberi bizlere ulaştı. Bizzat görüştüğümüz ve isimlerinin açıklanmamasını rica eden işçiler "Diken üstündeyiz, her ay maaş alamıyacakmıyız endişesiyle yatıp kalkıyoruz" dediler.

SENDİKA HAFTAYA İŞÇİLERE AÇIKLAYACAKMIŞ!

Ek protokol imzalandığını ve işçilere bildirilmediğini söyleyen işçilerin söylemi üzerine sendika yetkilisini telefonla aradık. Açıklama yapan sendika yetkilisi "Evet ek protokol imzaladık, haftaya işçilere bunu açıklayacağız." dedi.

Gelişmeleri sizlere aktaracağız...

 

MAYIS 2012 DE İŞÇİLER EYLEM YAPMIŞLARDI İŞTE O HABERİMİZ;

Disk Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu şubesi’nin pankartını açan Kartal Belediyesi şirketlerinde taşeron olarak çalışan işçiler Esentepe’de bulunan atölyede iş bırakma eylemi yaptılar. İşçiler daha sonra yürüyerek Kartal Belediyesine kadar geldiler.

Belediyenin önünden basın bildirisi okuyan işçiler, pankartlar açtılar. İşçiler

"Aş emek yoksa, barışta yok",

"Sadaka değil hakkımızı istiyoruz",

"Susma haykır, toplu sözleşme haktır"

tezahuratları yaptılar.

SARI SENDİKALI OLMADIK!

İşçilerin adına konuşan sendikacı'nın okuduğu basın bildirisinde "Bugün burada iş bırakmamızın sebebi uygulanmayan toplu sözleşmemiz ve 3 aya yaklaşan ödenmeyen maaşlarımız. Biz çalışanların sesine kulak tıkayan sorunlarını görmezden gelen sarı sendikacı olmadık ve olmayacağız.

TOPLU SÖZLEŞME TANINMAMAKTA!

Çalışanlar 3 aya yaklaşan maaşlarını alamadıkları için bankalardan evlerine haciz gelmekte. Elektrik, su, dogalgaz ve kiralarını ödeyememekte ve bu sorunlar Belediye yönetimi tarafından göz ardı edilmekte. Bizler sosyal, kültürel ve ekonomik şartlarımızı iyileştirmek için örgütlendik ve sendikalı olduk. Toplu sözleşme hakkını elde ettik. Şimdi geldiğimiz noktada ise; yapılan toplu sözleşme tanınmamakta kuralsız ve düzensiz çalıştırılmak istenmekte.

ÜCRETLİ KÖLE OLMAYACAĞIZ!

Buradan Belediye yönetimine çağrı yapıyoruz. Toplu sözleşmemiz uygulansın çalışma koşullarımız kurallı ve düzenli bir hale gelsin. Ücretlerimiz gününde ödensin. Şirket çalışanları ötekileştirilmesin. Üvey evlat muamelesi yapılmasın. Bizler bugün burada bağcıyı dövmek için değil, üzüm yemek için toplandık. Sesimize kulak verin ve sendikayla birlikte masa başında tüm bu sorunlar çözülsün. Unutmayalim ki örgütlüysek güçlüyüz. Ücretli köle olmayacağız. YAŞASIN SINIF DAYANIŞMASI" Diyerek sözlerini sonlandırdı.

İşçiler daha sonra belediyenin bahçesinde ve önünde oturarak bekleme kararı aldılar.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2012, 20:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17