Kartal Belediyesi mahkeme korkusuyla söktü!

Kartal Belediyesi'nin Metsan İnşaat'a kıyak geçtiği satış ofisi, mahkeme korkusuyla söküldü.

Kartal Belediyesi mahkeme korkusuyla söktü!
banner46
Geçtiğimiz günlerde, içinde Kartal belediye başkan yardımcıları, müdürler, şefler ve mühendislerin olduğu 13 kişiye GÖRMEMEZDEN GELDİKLERİ iddiasıyla soruşturma açılmıştı. 

MAHKEME KORKUSUYLA SÖKTÜLER!


Metsan İnşaat'ın Metsan Nexus projesi'nin satış ofisi hakkında; Çekme mesafelerine uyulmadığı ve olması gerekenden büyük yapıldığı iddiasıyla bir vatandaşımızın şikayeti üzerine Kartal Belediyesi'ne soruşturma açıldı. Kartal Belediyesi'nden 13 kişi bu günlerde mahkemeye çıkacaklar. O binanın zamanında sağlık ocağı olarak verildiği ve ticari maksatla satış ofisi olarak kullanıldığı iddia ediliyor. 


MAHKEMEYİ YANILTABİLECEKLER Mİ?


Zamanında sağlık ocağı olarak verilen ve ticari maksatla satış ofisi olarak kullanılan binanın mahkeme günü yaklaşınca hemen sökülüp, "sağlık ocağı olarak terkediyoruz" yanıltmasını mahkemenin ve davacı tarafın nasıl karşılayacağı ise daha şimdiden merak konusu.

Gelişmeleri siz okurlarımıza duyurmaya devam edeceğiz.




İŞTE KONU İLE İLGİLİ GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE YAPTIĞIMIZ O HABERİMİZ;

CHP'li Altınok Öz'ün başkanı olduğu Kartal Belediyesi; 2694 ada, 379 parsel de bulunan İnşaat'a kıyak mı geçti? Belediye ilgililerinin görmezden geldikleri iddia edildi. 


İlçem gazetesi gelen ihbarlar, iddialar ve belgeler doğrultusunda harekete geçti. Konu hakkında Kartal Belediye başkan yardımcısı ve danışmanına "iddialarla ilgili bir cevabınız varsa yayımlarız" dedik. Kartal Belediyesi bir açıklama gazetemize göndermeyip susmayı tercih etti.


Duyarlı vatandaş şikayetçi oldu


Y.D. İsimli vatandaş 15.01.2013 tarihinde Kartal Kaymakamlığı'na dilekçe vererek 2694 ada, 379 parsel de bulunan İnşaat'ta  3194 sayılı İmar Yasasına aykırı davranıldığı ve çekme mesafelerine uyulmadığı, inşaat alanının ruhsat projesine göre uygulanmadığı, imar parseli sınırlarına uyulmadığı, verilen inşaat fazla kullanıldığı iddiası ile şikayette bulundu. Kaymakamlık yaptığı incelemeler ve araştırmalar sonucunda kamu zararı olmadığı ve suç kanıtı olmadığı 4483 sayılı kanunun 6. Maddesi gereğince  SORUŞTURMA İZNİ VERİLMEMESİ kararı ile 09.12.2013 tarihinde İstanbul Bölge İdare Mahkemesine sunulmak üzere karar verdi.


Belediye ilgilileri görmezden geldi!


İstanbul Bölge Mahkemesi'de 20149 Esas No ve 2014/50 Karar No su ile; "2694 ada, 379 parsel de yapılan satış ofisinin  belediye ve mücavir alan sınırları içinde 3194 sayılı İmar Yasasının 32. ve 42. maddelerine aykırı olarak yapıldığı, imar mevzuatına göre; yeşil alan üzerine yapılan yapının çekme mesafelerine ve imar parseli sınırlarına uyulmadığı, verilen inşaat alanının fazla kullanıldığı iddiaları üzerine yapılan inceleme sonucu düzenlenen inceleme raporunda mevcut binanın 2010/14897 sayılı mimari projesine ve vaziyet planına uygunluk göstermediğiİLGİLİLERİN ŞİKAYET EDİLEN HUSUSLARI GÖRMEZDEN GELDİKLERİ BELİRLENDİĞİ vs. nedenlerle soruşturma izni verilmesine 4483 sayılı yasanın 11. maddesi uyarınca dosyanın İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine oy birliğiyle kara verildi." denildi.


MAHKEMEYE, HAKİM HUZURUNA ÇIKACAKLAR!


Soruşturma açılan ve içinde Belediye başkan yardımcıları, müdürler ve mühendislerin olduğu 13 kişi haklarında ki iddialara cevap vermek üzere hakim huzuruna çıkacaklar. Kartal Belediyesi'nden görüştüğümüz bir yetkili olayı doğrulayıp, Mart ayının ortasında mahkemeleri olduğunu gazetemize açıkladı.


Kimler var! İşte o isimler;

1-Çiğdem Ertan (Kartal Belediye Başkan Yardımcısı)

2-Ali Apaydın (Kartal Belediye Başkan Yardımcısı)

3-İsmail Ökten (Kartal Belediye Başkanlığı İmar Müdürü)

4-Bayram Ali Baştan (Kartal Belediye Başkanlığı Eski Proje onay ve iskan şefi)

5-Mustafa Reha Öner (Kartal Belediye Başkanlığı Ruhsat yapı Kontröl Şefi

6-Şevket Demirci (Kartal Belediye Başkanlığı Statik Proje Kontrol Raportörü

7-Özlem Ecevit (Kartal Belediye Başkanlığı Proje onay iskan şefi)

8-Halit Kalkan (Kartal Belediye Başkanlığı mıntıka şefi)

9-Köksal Bıyıklı (Kartal Belediye Başkanlığı Mıntıka Mühendisi)

10-Kamil İncesu (Kartal Belediye Başkanlığı Şehir Plancısı)

11-Olgun Budak (Kartal Belediye Başkanlığı Mıntıka Mühendisi)

12-Cemil Topal (Kartal Belediye Başkanlığı Mıntıka Mühendisi 'eski')

13-Ayşe Göksu (Kartal Belediye Başkanlığı İnşaat mühendisi) 






Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 09:42

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17