Kartal Belediyesi Kartal sanatçılarının paralarını ödememiş.

Kıbrıs'a yüz binlerce para harcayıp sanat ve sanatçı dostu gözüken Kartal Belediyesi, Kartalımızın güzide sanatçılarını mağdur etmiş.

Kartal Belediyesi Kartal sanatçılarının paralarını ödememiş.
banner46
CHP'li Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, her yıl festivaller düzenleyip yüzbin lerce lirayı heykellere ve yurt dışından gelen sanatçılara harcadı. 


Yerel Sanatçı üvey evlat mı?


Borç batağında ki Kartal Belediyesi Festivallerde heykellerden hariç ünlü sanatçılara 60 bin lira ile yüz bin lira gibi paralar öderken, Kartal'ın sanatçılarına bin lira gibi para ödemeyerek rencide etmiş. Kartal Belediyesi 200 bin liranın üzerinde parayı Kıbrıs'a heykel ve park yapmaya harcadı. 

Sanatçıların mağduriyeti Mecliste

Kartal'ın sanatçıları yerelde hem sanatçı yetiştirirken hem de sanatlarını ayakta tutmak için büyük mücadele veriyorlar. Mağdur olan sanatçıların durumu Kasım ayı belediye meclisine taşındı. Ak Parti Kartal Belediye Meclis Üyesi Yunus Fırat Aydın Söz alarak faturalarla sanatçılarımızın sıkıntılarını dile getirdi.


Kıbrıs gezisini eleştirdi


Yunus Fırat Aydın "
Kıbrıs'a gitmeniz 3 açıdan sıkıntılıdır. Kıbrıs gezisi Demokratik, Sanatsal ve Ekonomik açıdan yanlış bir gezidir." dedi. Aydın, Belediyenin kendilerine yaptırdığı belediye meclis üyeleri kartvizitlerini kürsüye bırakarak iade etti. Kendilerini Yüz binin üzerinde halkın seçtiğini ve Kıbrıs'a giderken davet edilmemelerini kınadı.

Kartal'ın sanatçıları mağdur edildi

Yunus Fırat Aydın "Yerel bir sanatçımız Kazım Koyuncu anma etkinliğinde Kartal Belediyesi tarafından bir teklif gelmiş. "Bunu beraber yapalım" demişler. Ankara Caddesi'nde bu etkinliği yapmış, Belediye bunun karşılığında bin Tl. yeter demiş. Beş kişiden oluşan ve 14-15 yaşında gençler oluşturmuş bu grubu. Bin altı yüz liralık bateri davul almak için bu etkinliği yapıp, bin lirasını bu bateri almak için kullanacaklardı. 22 Haziran tarihli ve halen faturası ödenmemiş. 20 Ağustos'ta yapılan bir etkinlikte de 4 bin liralık bir alacağı vardır. Faturası elimde takdim edeceğim sizlere. Bu arkadaşlara "Gidin Kartursaşla ikili ilişkiler geliştirin tahsilatınızı yapın!" denilmiştir." diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2014, 00:59

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17