Kartal Belediyesi kaçak inşaata neden göz yumdu?

Kartal Belediyesi günlerce en merkezde ki koskoca kaçak inşaatı neden görmezden geldi. Kartal Kaymakamlığı bu konu hakkında gerekli işlemleri yapacak mı?

Kartal Belediyesi kaçak inşaata neden göz yumdu?
Gazetemize vatandaşlarımızdan art arda ihbar ve şikayetler yağdı.

Vatandaşlar iddialarda bulunarak "Kartal'ın merkezinde bulunan Ankara Caddesi'nde (Bankalar Caddesi) kaçak inşaat var. İnşaat sahipleri dört duvar bırakılarak içeriden komple binayı  yıktılar. Küçük bir kamyon günlerdir sürekli hafriyat taşıyor. Çelik konstrüksiyonla güçlendirme yapılarak yandaki inşaatların hasar görmesini engellediler. İnşaatta kaç gündür kompresör çalıştırıldı. Tadilat ruhsatı yok!  belediye neden  göz yumuyor? Basın uyuyor mu? Savcılığa gideceğiz." dediler.

Alelacele Mühürlediler!


Gelen şikayetlerden sonra Kartal Belediyesi'nde ki bir yetkiliyi telefonla arayıp konu hakkında sorular sorduk. Görüştüğümüz yetkili, bilgisi olmadığını ve gerekeni hemen yapacaklarını belirtti. Konu basına yani kamu menfaatlerini korumayı şiar edinmiş İlçem Gazetesi'ne yansıyınca inşaat 26.06.2015 günü alelacele müdürlendi.


İmardan sorumlu başkan yardımcısına ve müdürlere soruyoruz;


- 1 hafta 10 gündür çalışma yapılan inşaatı neden görmediniz veya görmezden geldiniz?


-İlçem Gazetesi aramasa idi inşaata göz mü yumacaktınız?


- İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde  mahkemenin iptal ettiği 5 binlik planlara rağmen 1 hafta 10 gündür çalışma yapılan inşaatın ruhsatı veya tadilat ruhsatı varmıydı?


- "Bu inşaat hafriyatını hangi izinle aldınız?" diye sordunuz mu? 


- Bir inşaatta hafriyat taşıması yapılması için hafriyat belgesi ve belediyeden alınmış hafriyat koçanları olması lazım. Neye göre taşıyorsunuz Dediniz mi?


- Ruhsatsız olduğu iddia edilen İnşaata ceza kestiniz mi? Ne kadar ceza kestiniz?


- Bunun gibi başka göz yumulan ruhsatsız inşaatlar var mı? 


Biliyoruz cevaplamayacaksınız ama biz yine de kamu menfaatlerini koruma adına soruyor ve cevaplarınızı bekliyoruz.

Not: Kartal Kaymakamlığı veya savcılık konu hakkında soruşturma başlatırsa şayet, binanın hemen yanı başında bulunan mobese kameralarından inşaata kaç kamyonun gelip gittiğini ve ne kadar inşaattan hafriyat gittiğini görebilirler! (bizden hatırlatması :)



Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2015, 16:05

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17