Kartal Belediye meclisi "Tatlı Sert Tartışmalara Sahne Oluyor!"

Kartal Belediye meclisi
banner46

Kartal Belediyesi Aralık ayı 2. Meclis toplantısı bir önceki toplantıda, CHP Kartal İlçe Başkanı görevine getirilen ve bu nedenle Kartal belediyesi Meclis 1. Başkan vekilliğinden istifa eden Av. Kamer Gök’ün yerine Kartal belediyesi Meclis 1. Başkan vekili seçilen Taner Özdemir’in başkanlığında toplandı.

Bir önceki toplantının tutanakları okunduktan sonra gündem dışı bir konuşma gerçekleştiren Kartal Belediyesi, AK Parti Meclis üyesi Abubekir Taşyürek,  Kartal belediye başkanı Op. Dr.Altınok Öz’ü adeta eleştiri bombardumanına tuttu. Çok sert tartışmaların kavgaya dönüşmesini meclis’i ilk defa ve BAŞARI ile yöneten Tamer Özdemir, güçlükle önledi. Özellikle AK partili Metin Bektaş ve CHP’li İmkân Demirci arasındaki tartışma bir anda Kartal Belediye Meclisini gerdi.

“ DONELERDEN YOLA ÇIKIYORUZ”

Son günlerde, özellikle yakacık_Uğur Mumcu Mahallesi’nde oluşan KÖPEK Çetelerine karşı amansız bir mücadele başlatan, yaklaşık 15 sokak köpeğinin saldırısına uğrayan öğrencileri köpeklerin saldırısından kurtaran Kartal Belediyesi CHP Meclis üyesi ve Yardım Sandığı Komisyon Başkanı İmkân Demirci, söz aldı ve “Bu toplumun % 80’i yoksulluk sınırının altında diyorsam bu tespitler yapılarak, bu tespitlerden yola çıkarak Kartal’daki, Kartal coğrafyasında yaşayan insanların belediyemize yaptığı müracaatlardan yola çıkarak bunu söylüyorum. Askeri ücrete bakarsanız normal yaşama bakarsanız yoksulluk sınırının altında. Normal çalışan insanlar maaş ve normal yaşam şartlarına bakarsanız yoksulluk sınırının altında. Dolayısı ile eğer bu tür müracaatlar gerçekleşmemiş olsaydı bugün kalkıp da yoksulluk  sınırının % 80, % 90 demezdik. Bunu biz demiyoruz bu HALKIN bizim önümüze koymuş olduğu donelerden yola çıkarak söylüyoruz. İkincisi SADAKA toplumu diye bir şey kullanmadım Temel Bey. Bu yardımı yaparken yasal koşullar altında ve şartlarla yapılan yardımdır. Hiç bir öğrencimizin Bursu’nun filan kesilmesi söz konusu değildir” hatırlatması yaptı.

TANER ÖZDEMİR MÜDAHALE ETTİ

Demirci, şöyle devam etti: “Bu söylenti bu ülkenin meselesidir. Bu Burs meselesinin hukuki yönlerini tartışmak ve konuşmak istiyorsanız onun yeri burası değildir.” Şeklindeki konuşmasına Meclis 1. Başkan vekili Tamer Özdemir, müdahale etti ve “ İmkân bey, izin verirseniz şimdi bur da tartıştığınız

Mesele sonuçta TBMM’sinde görüşülen bir konuydu.  Şu anda da meclisimizin gündeminde olan bir konu değil”şeklinde ki uyarısından sonra söz alan ve yardım sandığının yardımlarının arttırılması istenilen komisyon raporuna muhalefet şerhi koyduğunu belirten EK Parti’li üye Mehdi Akman,” Muhalefet ŞERHİ yazarken yönetmenliğin içeriği ile ilgili yorum yapmadım. Sadece ve Dönme Dolap gibi aynı noktaya gelmemek için uyarıda bulundum. Yani bunu bu şekilde iki defa meclisten geçirdik ve Sayıştay’dan geri geldi. Bu yine aynı şekilde olacak. Gidecek-geri gelecek ben bunun geri gelmemesi için çünkü cümlesi cümlesine kelimesi kelimesine geçen ki yönetmenliğin aynısı. Üstelik bu yetmemiş bir tane daha, Hukuka uygun olmayan kanunsuz bir madde eklenmiş. Ben onu söyledim. Böyle giderse 5 yılda bir yönetmenlik çıkaramayacağız buradan yani” ifadesini kullandı. Daha sonra ilgili yönetmenlik Raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

“ HİÇ BİR MECLİS ÜYESİNE YAKIŞMAZ”

Daha sonra ağır bin konuşma gerçekleştiren Kartal Belediyesi AK Parti Grup Başkan vekili Temel Yaz, “  Endişelerimizi ve olabilirlik derecelerinini anlatmışlardı. Fakat nedense bir yanlışlığın düzeltilmesi konusu da AK Parti’den geldiği zaman bunu TEHDİT ve yanlış şeylerle algılandığını maalesef görmüş bulunmaktayız. Demek ki İmkan Beyin, 2.5 yıl tanıdığım kadarıyla da böyle HAMASİ yüksekten atmaları da hakikaten ibretle de izliyorum. Sadece siyaset yapacağız diye Kartal halkını olduğundan daha farklı göstermek bur da bence hiçbir meclis üyesine yakışmaz.  Ve Kartal’da yaşayan 4 yüz 60 bine yakın insanın yardıma muhtaç mış gibi gibi göstermek ve “SADAKA TOPLUMU OLUŞTURDUNUZ” dediğiniz zaman bizim bu bütçenin binde altısının % 80’i Burslara gidiyordu. Sizin sayeniz de o öğrencilere BURS gitmiyor” şeklinde hatırlatma yaptı.

“KİMİN PARASINI VERİYORSUNUZ?”

Yaz, şöyle devam etti: “ Bütçenin tamamı ve % 6’lık dilimi siz ‘sosyal yardım’ adı altında ve hiçbir Hukuk Devleti ne yakışmayan bir şekilde bu ihtiyaçlıdır ya tamamen sizin ön görünüze bırakarak böyle sakat bir düşünce olabilirmi? Hukuk Devleti burada bazı belgelere sahip olmak zorundadır. Sizin ‘ sokaklarda onlarca insan var’   bunların hepsine nasıl güveneceksiniz? Bunu sadece İmkân Bey, beğenecek, bunun ihtiyacı var mı diye bir kanıya düşecek ve ona PARA vereceğiz. Kimin parasını veriyorsunuz? Cebinizden mi veriyorsunuz? Cebinizden verirseniz hepsine verebilirsiniz. Ama Kartal adına toplanan vergilerden bu parayı öyle gelişi güzel dağıtamazsınız. Hak edene vereceksiniz ve bunun içinde gerekli evraklarda mevcut. Hatta siz geldiğinizde rakamları nasıl aşağıya indirdiğinizi biliyoruz. Bizim zorumuzla biraz yükselttiniz. Şimdi ne oldu? Sadaka toplumundan belli bir RANTİYE ELDE ETMEYE Mİ ÇALIŞIYORSUNUZ, YOKSA? Bu konudaki uyarımız “TEHDİT” olarak algılanıyor daha düne kadar Yargıtay, Danıştay ve Sayıştayın kimlere hizmet ettiğini bu toplum biliyor”şeklinde konuşarak ilgili kurumları da eleştirdi. Bizde olduğu için mi siz Sayıştay’ı TEHDİT olarak görüyorsunuz? Bunu da ifade etmek istiyorum ve bence İmkân Bey, her halde bu aralar Gazetelerde FAZLA çıkıyor, daha da çıkmak için bu HAMASİ konuşmalarını yapmaya devam edecek, anlaşılan. Teşekkür ediyorum.” Şeklinde ki konuşmasına sert tepki gösteren CHP ‘li üye Ali Haydar Süslü, söz aldı ve “Sevgili meclis üyesi arkadaşlar. İlk hatiplerin konuşmalarından sonra çok hoş bir yola gidiyoruz diye düşünürken 1.cisi Sayın Mehdi Akman’dan,2. Side Sayın Grup Başkan vekilinden geldi. Şimdi konuşmaları genele yayıp SAKAT düşünceler ve SAKAT ifade ve kelimeleri kullanılınca söz alma ihtiyacı duydum. Arkadaşlarımdan rica ediyorum Hukuk Komisyonunun hazırlamış olduğu raporlarla ilgili, daha önceki bölümlerle Kamer Beyin orda ki görüşleri tamamen hukukidir. 5393 veya 5216’a ya göre eğer bir işlem olacaksa bunun yasa karşısında haykırılığı varmıdır yok mudur sorgulanır ve bize de o şekilde gelir” hatırlatması yaptı.

BÖYÜKTAŞ, TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ

Kartal Belediyesi CHP Meclis üyesi ve Başkan yardımcısı Gölseren Büyüktaş, geçtiğimiz günlerde Yakacık-Uğur Mumcu Mahallesi’nde Öğrencilere saldıran ve Kartal’ın önemli bir meselesi haline gemleş bulunan sokak köpekleri ile ilgili söz aldı ve “ Kartal’da bir hayvan barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi sıkıntısı ilerleyen günlerde daha da artacak gibi. İmkân beyin söylediği gibi sokak hayvanlarının şiddetine maruz kalan vatandaşlarımız var. Sadece bu sorun Uğur Mumcu’da değil, Hürriyet, Topselvi ve Kartal’ın merkezinde bile dolaşan sokak hayvanları var. Sokak köpekleri vatandaşların sağlığını ciddi derece de tehdit etmekte. Ama biz istedik ki, hazırladığımız bu projenin iddia ediyorum Türkiye’de olması gereken en sağlıklı Rehabilitasyon Merkez Projesi. Çünkü göreve geldiğimizden beri sürekli yazışmalar yapıyoruz. İşte Milli Emlak Müdürlüğü’yle bizzat yüze yüz görüşmelerimizde ‘bizden isteyin yer tahsis edelim’ diyorlar. Biz yazışmalarımızı yapıyoruz. Ama hala bu yazılarımıza bir cevap almış değiliz. İstedik ki Aydos Ormanlarında geçen planların içersine, orda ki alanlara da bir hayvan Rehabilitasyon Merkezini koyalım. Uygulamada gördük ki ‘efendim ilgili projeye OY birliği destek veririz’ denildi. Bizim zorumuza giden bu oldu. Abdi Bey. Oysa bu OY birliği ile Aydos planları geçmiş olsaydı belki Büyükşehirde geçen o planlarda da bize destek olmuş olurdunuz. Ama maalesef OY çokluğuyla geçti. Biz bunun üzüntüsünü yaşadık. Bunu belirtmek istiyorum, saygılar sunuyorum” şeklinde konuşarak adeta AK Partili üyelere göndermede bulundu.

Meclis 1. Başkan vekili Tamer Özdemir, Aralık ayı son meclis toplantısının 09-12.2011 tarihinde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Fethi SATICI

 

 

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2011, 07:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17